Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας
Θέμα: Ο πόλεμος μέσα από την τέχνη Ομάδα: Δυναμικοί Νέοι Πειραματικού (Δ.Ν.Π.)

2 Αριστοφάνης Ήταν αρχαίος κωμικός ποιητής
 Ήταν αρχαίος κωμικός ποιητής Γεννήθηκε στην Αθήνα το 450 π. Χ. Έζησε τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και επηρεάστηκε από αυτόν

3 Σωζόμενες κωμωδίες: Αχαρνείς (κωμωδία) (425 π.Χ.)
Αχαρνείς (κωμωδία) (425 π.Χ.) Ιππείς (κωμωδία) (424 π.Χ.) Νεφέλες (κωμωδία) (423 π.Χ.) Σφήκες (κωμωδία) (422 π.Χ.) Ειρήνη (κωμωδία) (421 π.Χ.) Όρνιθες (κωμωδία) (414 π.Χ.) Λυσιστράτη (κωμωδία) (411 π.Χ.) Θεσμοφοριάζουσες (κωμωδία) (411 π.Χ.) Βάτραχοι (κωμωδία) (405 π.Χ.) Εκκλησιάζουσες (κωμωδία) (392 π.Χ.) Πλούτος (κωμωδία) (388 π.Χ.)

4 Όρνιθες Το έργο γράφτηκε το 414 π. Χ.
Ο Αριστοφάνης έγραψε το έργο απογοητευμένος από την τροπή του πολέμου

5 Πλοκή Πεισθέταιρος Ευελπίδης Τσαλαπετεινός Νεφελοκοκκυγία 

6 Λυσιστράτη Κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε το 411 π. Χ.
 Η υπόθεση έχει να κάνει με τη απόχη γυναικών της Αθήνας και Σπάρτης από τα συζυγικά τους καθήκοντα

7 Πλοκή Λυσιστράτη Πόλεμος Αποχή από τα συζυγικά καθήκοντα
Εξοργισμένοι άνδρες Πρόβουλος Συμβιβασμός-Ειρήνη

8 Σικελική εκστρατεία – Όρνιθες - Λυσιστράτη
Παρατηρούμε ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν τον πόλεμο και γι’ αυτό προσπαθούν να τον αποτρέψουν (Λυσιστράτη) ή να βρουν μία ήσυχη πόλη, για να ζήσουν ειρηνικά. (Όρνιθες)

9 Όρνιθες σε μορφή κόμιξ Τι σας προκαλεί εντύπωση;
Ποια η σχέση της κωμωδίας αυτής με τη Σικελική εκστρατεία; Οι Όρνιθες συνδέονται με το σχήμα «ύβρις-νέμεσις»; Τι σας προκαλεί γέλιο; Τι σας προκαλεί προβληματισμό; Έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη κωμωδία στη σημερινή εποχή;

10 Πάροδος Το τραγούδι Πάροδος του Μάνου Χατζιδάκι αναφέρεται στις «Όρνιθες». Εξιστορεί το παράπονο των πουλιών καθώς τα βλέπουμε να είναι προδομένα και ψάχνουν τον Τσαλαπετεινό, για να του ζητήσουν τον λόγο. Βέβαια μέσα από την ομιλία των πουλιών μάς παρουσιάζεται το πώς το νιώθουν οι Αθηναίοι, δηλαδή ότι είναι προδομένοι από τους Δημαγωγούς (τσαλαπετεινό) οι οποίοι τους κυβερνούν.

11 Ω καλή μου ξανθιά Στο τραγούδι Ώ καλή μου ξανθιά ο Γιώργος Μούτσιος μας μιλάει για την ειρήνη μέσα από την ομορφιά μιας γυναίκας. Μας δείχνει την ειρηνική πλευρά τους και ότι αυτές είναι υπεύθυνες για την δημιουργία του κόσμου.

12 Αχαρνείς Το τραγούδι Αχαρνείς, που το τραγουδάει ο Νίκος Παπάζογλου, μας λέει μέσα από το πρόσωπου του Δικαιόπολι ότι ο λαός δεν ήθελε τον πόλεμο. Ειδικότερα, οι άνθρωποι της επαρχίας υπέφεραν από έλλειψη τροφής. Ύστερα Ο Σαββόπουλος εκσυγχρονίζει το τραγούδι για να δείξει τις συμφορές του πολέμου και ότι τίποτα καλό δεν φέρνει στους ανθρώπους. Τέλος, το τραγούδι λέει ότι οι σημερινοί νέοι κάνουν κριτική σε αυτούς που κυβερνούν.

13 Λυσιστράτη Το τελευταίο τραγούδι «Ένα μύθο θα σας πω» με πρώτη εκτέλεση του Γιώργου Μούτσιου και της Μαρίας Δουράκη εκφράζει στις πρώτες δύο για έναν άντρα που μισούσε τις γυναίκες και ζούσε μόνος του και αγρίεψε. Ενώ αντιθέτως στις δύο τελευταίες μιλά για έναν άντρα που αγαπούσε τις γυναίκες και δεν ήθελε τους άντρες, ίσως επειδή πολεμούσαν.

14 Γκουέρνικα

15 Γκουέρνικα Ήταν παραγγελία της δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας για μια έκθεση στο Παρίσι το 1937. Ο Πικάσο εμπνεύστηκε το έργο στα πλαίσια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου Γερμανοί πιλότοι της αεροπορίας βομβάρδισαν την κωμόπολη Γκερνίκα της Χώρας των Βάσκων. Στο βομβαρδισμό εκείνο σκοτώθηκαν άνθρωποι!

16 Γκουέρνικα Η Γκουέρνικα είναι ένας πίνακας που μέσα από το άσπρο και το μαύρο χρώμα μας δείχνει τον πόνο των ανθρώπων εκείνης της πόλης. Καταλαβαίνουμε την τραγωδία των ανθρώπων και μας δείχνει ότι ο πόλεμος δεν αποφέρει τίποτα.

17 Γκουέρνικα Το παρακάτω βίντεο που θα παρακολουθήσετε απεικονίζει την Γκουέρνικα σε 3D! Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τα πρόσωπα και τους μορφασμούς τον ανθρώπων αλλά και των ζώων!

18 Γκουέρνικα Τέλος, το πιο εντυπωσιακό στον πίνακα Γκουέρνικα είναι το γεγονός ότι μπορούμε να διακρίνουμε και τα δυο μάτια τον ανθρώπων από όποια πλευρά και να απεικονίζονται.


Κατέβασμα ppt "Εργασία Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google