Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά σε διάφορα μέρη της.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Advertisements

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.) κατοικούσαν.
Οι Μεγαλεσ οροσειρεσ!!! Παυλίνα Μπάφα ΣΤ’2.
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
ΟΙ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ
Το βουνό Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Ωκεανία
ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΧΡΟΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.
Βουνά της Ελλάδας.
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
ΣΜΟΛΙΚΑΣ Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο μέτρα. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων.
Ολυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η ΑΡΧΗ.
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2.
ΒΟΥΝΑ Ένα βουνό ή όρος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που εξαπλώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή, σε μια περιορισμένη έκταση, με μια κορυφή. Ένα βουνό.
Τα βουνά.
Olimpos Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Y Τα βουνά της Ελλάδας.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Οι Βαλκανικές χώρες.
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
TA MEΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
BOYNA TΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΟ; Τι είναι το βουνό.
ΑΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ | ΤΑΞΗ Α1
O Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας
Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος:
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
ΕΛΒΕΤΙΑ.
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Βουλγαρια.
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Το Βατικανό.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!
TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Mauna Kea Έβερεστ Κ2 Μανασλού Λευκό όρος Ευάγγελος Σ.
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
1ο πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. - Α.Π.Θ
Εργασία για την Ιταλία Χαρίτου Γιαννούλα Β4
ΗΠΕΙΡΟΣ 54ο Δ.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΑΝΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Βουνά ψηλά… Ψηλά στον Ουρανό ! Δημιουργία παρουσίασης Παύλος Κώτσης
Το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά σε διάφορα μέρη της. Τα βουνά της Ελλάδας Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά σε διάφορα μέρη της.

Σμόλικας Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Έχει ύψος 2.637 μέτρα. Βρίσκεται στο νομό Ιωαννίνων και στο δυτικό του νομού Γρεβενών. Περικλείεται από τον Γράμμο και την Τυμφή και την Πίνδο.

Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Το ύψος του είναι 2.917 μέτρα. Είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης από τις Άλπεις έως τον Καύκασο. Η γεωγραφική του θέση είναι στον νομό Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Βόρας Ο Βόρας ή αλλιώς Καϊμακσταλάν είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα. Το ύψος του είναι 2.524 μέτρα. Βρίσκεται στο βόρειο του νομού Πέλλας έως τα όρια με του νομού Φλώρινας.

Γράμμος Ο Γράμμος είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό της  Ελλάδας  μετά τον Όλυμπο   τον  Σμόλικα και τον  Βόρα με την υψηλότερη κορυφή του να φτάνει σε υψόμετρο 2.520 μέτρα.

Γκιώνα Η Γκιώνα  είναι το ψηλότερο  βουνό  της  Στερεάς Ελλάδας τοποθετημένο στην  Φωκίδα ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια . Με υψηλότερη κορυφή την Πυραμίδα στα 2.510 μέτρα, η Γκιώνα είναι το υψηλότερο βουνό νότια του  Ολύμπου  και το πέμπτο συνολικά στην Ελλάδα . Στην  αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Ασέληνον όρος.

Τύμφη Η Τύμφη 2.497 μέτρα είναι  βουνό  της Ηπείρου στην επαρχία του  Ζαγορίου λεγόμενο κοινώς «Γκαμήλα» ή και «Βουνά του Παπίγκου ».

Αθαμανικά Όρη Τα Αθαμανικά όρη  ή  Τζουμέρκα  είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής  Ελλάδος που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου.  Η υψηλότερη κορυφή τους  είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2.429 μέτρα  και η επόμενη ψηλότερη είναι το Καταφίδι  με υψόμετρο 2.393 μέτρα.

Παρνασσός Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται επίσης στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και στο νομό Φωκίδας . Το ύψος του είναι 2.457 και είναι από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας.

Ίδη Ο Ψηλορείτης  ή  Όρος Ίδη  είναι το ψηλότερο βουνό στην Κρήτη 2.456 μέτρα μόλις 3 μέτρα ψηλότερος από τις Πάχνες των Λευκών Ορέων . Μάλιστα σύμφωνα μ' ένα ανέκδοτο που σατυρίζει τις διαφορές Ηρακλειωτών Χανιωτών, κάθε φορά που ένας Χανιώτης ανεβαίνει στις Πάχνες αφήνει και μια πέτρα στην κορυφή, ώστε να εκμηδενιστεί η διαφορά.

Λευκά Όρη Τα Λευκά Όρη είναι μια εκτεταμένη και πολύ εντυπωσιακή οροσειρά στην δυτική Κρήτη . Καταλαμβάνουν μια έκταση μήκους 50 και πλάτους 25 χιλιομέτρων και ουσιαστικά το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων. Το ύψος του είναι 2.453.

Ταύγετος Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου εκτεινόμενη μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης - Ευρώτα και Μεσσηνίας. Η κορυφή του έχει ύψος 2.407 μέτρα και ονομάζεται Αγιολιάς ή Προφήτης Ηλίας, από το ομώνυμο εκκλησάκι που κτίσθηκε κοντά στην κορυφή του, ενώ στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ταλετός.

VIDEO

Βαρδούσια Τα Βαρδούσια ή Κόρακας είναι σύμπλεγμα βουνών που περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της Πίνδου στη Στερεά Ελλάδα. Υψώνεται στα σύνορα των νομών Φωκίδας και Φθιώτιδας. Είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ρούμελης μετά την Γκιώνα με ύψος που φτάνει τα 2.495 μέτρα .

Πηγές http://el.wikipedia.org/wiki