Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ
ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ

2 ΒΟΡΑΣ Ο Βόρας είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας. Συνεχίζεται και πέρα από τα σύνορα στην πλευρά των Σκοπίων. Η ψηλότερη κορυφή είναι το Καϊμάκτσαλαν

3 ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Ο Ψηλορείτης  είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης  με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα: ο Τίμιος Σταυρός, ο Αγκαθιάς,η Στολίστρα,η Βουλομένου και ο Κούσσακας.

4 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας, που εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και  Φωκίδας. Έχει μέγιστο ύψος μέτρα,  και είναι ένα από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας.

5 ΒΟΛΒΗ Η λίμνη Βόλβη βρίσκεται στον Νομό Θεσσαλονίκης  ανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Επαρχία Λαγκαδά. Είναι διατεταγμένη σε σειρά με την λίμνη Κορώνεια.

6 ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ Η λίμνη Βεγορίτιδα ανήκει στους νομούς Πέλλας και Φλώρινας . Αποτελεί το χαμηλότερο σημείο του συμπλέγματος των λιμνών Ζάζαρης, Χειμαδίτισας και Πετρών, των οποίων δέχεται τα νερά μέσα από σύστημα διωρύγων και σήραγγας.

7 ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ Η Μεγάλη Πρέσπα είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανική χερσονήσου, μετά την λίμνη Σκόδρα και την Οχρίδα. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χερσονήσου, μεταξύ των κρατών Ελλάδας, ΠΓΔΜ και  Αλβανίας.

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google