Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Mauna Kea Έβερεστ Κ2 Μανασλού Λευκό όρος Ευάγγελος Σ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Mauna Kea Έβερεστ Κ2 Μανασλού Λευκό όρος Ευάγγελος Σ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Mauna Kea Έβερεστ Κ2 Μανασλού Λευκό όρος Ευάγγελος Σ.
1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. Στ 2 Μανασλού Λευκό όρος

2 Έβερεστ Το ψηλότερο βουνό* της Γης.
Το ψηλότερο βουνό* της Γης.  Έχει υψόμετρο μέτρα βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Θιβέτ και Νεπάλ.  Το ύψος του μεταβάλλεται κάθε χρόνο κατά μερικά χιλιοστά, λόγω της διαδικασίας «Ορογένεσης». Οι πρώτοι που κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή του ήταν ο Έντμουντ Χίλαρι και ο Τένσινγκ Νοργκέι στις 29 Μαΐου του 1953.  *Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

3 Κ2 το « Άγριο βουνό» Ονομάστηκε «Άγριο βουνό» επειδή είναι πολύ δύσκολο στην ανάβαση. Είναι το 2Ο πιο ψηλό βουνό* στον κόσμο. Είναι κορυφή της οροσειράς Karakoram, η οποία είναι μέρος των Ιμαλαΐων. Βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας. Έχει υψόμετρο μέτρα και είναι το δεύτερο, σε ποσοστό θνησιμότητας, βουνό για τους αναρριχητές. Για κάθε τέσσερα άτομα που έχουν ανέβει στην κορυφή, ο ένας έχει πεθάνει κατά την προσπάθεια. *Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

4 Λευκό όρος Το Λευκό Όροςτο μεγαλύτερο βουνό των Άλπεων και το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Έχει ύψος μ. Η κορυφή αποτελεί το σύνορο της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας. Λόγω του μεγάλου υψομέτρου του, οι κορυφές του καλύπτονται από χιόνια. Σ’ ολόκληρο το Λευκό Όρος είναι διάσπαρτα χιονοδρομικά κέντρα και κέντρα παραθερισμού. Η πρώτη ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του Λευκού Όρους έγινε στις 8 Αυγούστου 1786, από τον Ζακ Μπαλμά και τον Μισέλ Πακάρ.

5 Μανασλού το «Βουνό του Πνεύματος»
Το Μανασλού είναι το όγδοο υψηλότερο βουνό στον κόσμο και βρίσκεται στο Μανσίρι Χιμάλ, τμήμα των Νεπαλεζικών Ιμαλαΐων, στο κεντροδυτικό τμήμα του Νεπάλ. Έχει υψόμετρο μέτρα. Το όνομά του, που σημαίνει «Βουνό του Πνεύματος», προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Μανάσα, που σημαίνει «διάνοια» ή «ψυχή». Η πρώτη ανάβαση έγεινε στις 9 Μαΐου του 1956 από τον Τόσιο Ιμανίσι και τον Γκιάλζεν Νόρμπου, μέλη μιας ιαπωνικής αποστολής.

6 Mauna Kea Το όρος Mauna Kea στη Χαβάη με υψόμετρο μόλις μέτρα έχει τον τίτλο του βουνού με το μεγαλύτερο συνολικό ύψος. Το μεγαλύτερο μέρος του βουνού (περίπου μέτρα) βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο αν προστεθεί στο υψόμετρο του τότε συνολικό του ύψος ξεπερνά τα μέτρα.

7 Mauna Kea

8 Πηγές wikipedia aksioperierga coolweb aretimaurogianni 16marianti16

9 Mauna Kea Έβερεστ Κ2 Μανασλού Λευκό όρος Ευάγγελος Σ.
1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. Στ 2 Μανασλού Λευκό όρος


Κατέβασμα ppt "Mauna Kea Έβερεστ Κ2 Μανασλού Λευκό όρος Ευάγγελος Σ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google