Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!
Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης Στ2 Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. 2016

2 ‘Εβερεστ To όρος Έβερεστ ή Τσομολάνγκμα στα Θιβετιανά είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή του το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε υψόμετρο μέτρων. Βρίσκεται μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ. Το ύψος του μεταβάλλεται κατά μερικά χιλιοστά κάθε έτος λόγω της διαδικασίας ορογένεσης που δημιούργησε τα Ιμαλάια και συνεχίζεται και στην εποχή μας καθώς η Ινδική τεκτονική πλάκα συγκρούεται με αυτή της Ασίας.

3 Κ2 Το όρος Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ με ύψος μέτρα. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Μπαλτιστάν, Πακιστάν και την Αυτόνομη Επαρχία Τασκούργκαν Τατζίκ της Κίνας. Με ύψος κορυφής μέτρα το Κ2 είναι η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς του Καρακορούμ και η υψηλότερη κορυφή του Πακιστάν.

4 Κανγκτσενγιούνγκα Το Κανγκτσενγιούνγκα βρίσκεται στα ινδονεπαλικά σύνορα στην οροσειρά Ιμαλάια και είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ και Κ2 με υψόμετρο μέτρα. Υψώνεται στα μέτρα σε ένα τομέα των Ιμαλαΐων που αποκαλείται Κανγκτσενγιούνγκα Χιμάλ που έχει όριο δυτικά τον ποταμό Ταμούρ και ανατολικά τον ποταμό Τεέστα. Το Κανγκτσενγιούνγκα Χιμάλ βρίσκεται στο ανατολικό Νεπάλ και Σικκίμ, στην Ινδία.

5 Λότσε Το Λότσε είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό στη Γη και συνδέεται με το Έβερεστ μέσω του Νότιου Περάσματος. Η λέξη Λότσε σημαίνει 'Νότια Κορυφή' στα Θιβετιανά. Εκτός από την κύρια κορυφή του 8,516 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας Ανατολικά υπάρχει το Μεσαίο Λότσε 8,414 μέτρα και το Λότσε Σαρ 8,383 μέτρα. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ του Θιβέτ της Κίνας και της περιοχής Κούμπου του Νεπάλ, στην περιοχή Κούμπου Χιμάλ.

6 Μαλακού Το όρος Μακαλού είναι το πέμπτο ψηλότερο βουνό στη Γη με υψός μέτρα και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του όρους Έβερεστ, στα σύνορα Κίνας και Νεπάλ. Η μορφή του Μακαλού μοιάζει με αυτή μιας τετράπλευρης πυραμίδας. Το όνομα Μακαλού σημαίνει «μαύρο βουνό». Το όρος Μακαλού κατέκτησαν για πρώτη φορά οι Λιονέλ Τερέ και Ζαν Κουζί που συμμετείχαν σε μια γαλλική αποστολή, στις 15 Μαΐου 1955.

7 Πηγές Βικιπαίδεια Google εικόνες

8 Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!
Μαρία-Σετφανία Χατζηγρηγορίου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης Στ2 Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. 2016


Κατέβασμα ppt "Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google