Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ 2 2015-16
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης

2 Έβερεστ To όρος Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλάιων και η κορυφή του το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε υψόμετρο μέτρων.

3 Ελμπρούζ Το Ελμπρούζ είναι το υψηλότερο όρος του Καυκάσου και το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης. Το όρος χωρίζει βαθύ διάσελο σε δυτική (5621 μ) και ανατολική κορυφή (5325 μ). Στην ανατολική πλευρά πρώτος ανέβηκε ο Κ. Χασίροβ το 1829 και στη δυτική μια αγγλική ομάδα ορειβατών (αρχηγός ο Φ. Γκρόουβ) το 1874.

4 Λευκό Όρος Το Λευκό Όρος (γαλλ. Mont Blanc, ιταλ. Monte Bianco) είναι μεγάλος ορεινός όγκος των Δυτικών Άλπεων. Περιλαμβάνει την τρίτη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης με ύψος μ. Η κορυφή αποτελεί το σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, ενώ ολόκληρο το όρος βρίσκεται στα σύνορα 3 κρατών: της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας.

5 Τουμπκάλ Άτλας ονομάζεται οροσειρά της ΒΔ Αφρικής που απλώνεται από το Μαρόκο έως την Τύνιδα, σε έκταση τ.χλμ., μήκος χλμ. και βάθος 500 χιλιομέτρων. Η υψηλότερη κορυφή της είναι στο Μαροκινό μεγάλο Άτλαντα έχει υψόμετρο 4500 μ. το Τζέμπελ Τουμπκάλ Αζασί. Έχει πάρει το όνομά της από τον Τιτάνα Άτλαντα, γιατί εκεί, σύμφωνα με τη μυθολογία, απολιθώθηκε ο τιτάνας όταν ο Περσέας του έδειξε το κεφάλι της Μέδουσας.

6 Κιλιμάντζαρο Το Κιλιμάντζαρο (Kilimanjaro ή Kilima-Ndjaro, προφέρεται Κιλιμαντζάρο) είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος μέτρα. Βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Αποτελεί μεμονωμένο ηφαιστειογενή ορεινό όγκο με δύο κορυφές από τις οποίες η κορυφή Κίμπο (5895 μ.) είναι η υψηλότερη της Αφρικής, που συνδέεται με αυχένα με τη δεύτερη τη Μαβένσι (5.355 μ.). 

7 Πηγές Wikipedia Live-pedia

8 Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ 2 2015-16
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης


Κατέβασμα ppt "Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google