ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ηλεκτρολυτική Επεξεργασία Λυμάτων
Advertisements

1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας Παρεμβάσεις του Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας στον τομέα Περιβάλλοντος Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.
ΚΥΑ «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ και ΜΕΛΕΤΩΝ (ποσά χωρίς ΦΠΑ)
ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 1 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΕΠΥ –
•Π/Υ Έργου: ,00 € ευρώ με ΦΠΑ •Χρηματοδότηση Έργου: ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας •Φορέας Λειτουργίας: Δήμος Κοζάνης Βασικά Στοιχεία του έργου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
 Π/Υ Έργου: ,00 € ευρώ με ΦΠΑ  Χρηματοδότηση Έργου: ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας  Φορέας Λειτουργίας: Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Γνωμοδότηση επί της ΚΥΑ για το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ Ομάδα εργασίας: Γεωργία Ανδρέου Ιωάννης Δάφνης Κων/νος Δέλκος Βασίλειος Διαμαντής Βασίλειος Διαμαντής Δημήτριος.
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
Βιολογικός Καθαρισμός
Ανάπτυξη αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης της ρύπανσης των υδατικών πόρων και εφαρμογή της αρχής ο-ρυπαίνων-πληρώνει Στράτος Αραμπατζής Περιβαλλοντολόγος,
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» Σύγχρονες υποδομές για μία ανταγωνιστική βιομηχανία 4 Αυγούστου 2009.
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Της μαθήτριας: Αρμπούζη Γεωργίας Τάξη Α1 του 3ου Γυμνασίου Σπάρτης
Η ρύπανση του νερού –πηγές ρύπανσης
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc Υπεύθυνος Ανάπτυξης ZEOLOGIC AE
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΥΛΩΝΑΚΟΥ
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΑΛΙΩΖΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΒΑΚΑΛΟΥ
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
ΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Επαφές με δίκαιο.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Ρύπανση του νερού.
Eυρυζωνικές Υποδομές στην Περιφέρεια Ηπείρου Προτάσεις για Μελλοντικές Ενέργειες Μ ΑΡΙΟΣ Θ. Κ ΑΛΥΒΑΣ.
Διαχειριση φυσικων πορων
 1. Προφύλαξη μόνωσης  2. Θερμομόνωση  3. Ηχομόνωση  4. Βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών  5. Μείωση της απορροής των βρόχινων νερών  6. Οικονομία.
Μονάδες Αφαλάτωσης.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δημήτριος Δ. Θεοδωρακόπουλος Εργαστήριο Συγκοινωνιακών.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Βιολογία Γ ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Ροή ενέργειας Ήλιος ( πηγή ενέργειας )  Παραγωγοί  Καταναλωτές  Αποικοδομητές Ροή ύλης Περιορισμένη ύλη Πρέπει.
EE : Διαχείριση κινδύνων Ενσωμάτωση σε διάφορες πολιτικές –Πολιτική συνοχής –Μεταφορές & ενέργεια –περιβάλλον –Προστασία Κρίσιμων υποδομών –ΒΑΜΕ –Διαχείριση.
ΒΑΜΕ: Σχέδια Αντιμετώπισης και Περιορισμός Επιπτώσεων μέσω Χωροταξικού Σχεδιασμού Αθηνά Πρόγιου Φυσικός D.E.A. Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Οικοσυστήματα Ελλάδας
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Ρύπανση του εδάφους.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Ωκεανός ως χημικό σύστημα
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.
Σκεφτείτε και απαντήστε…
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Ψηφιακά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Που θα ασχολείται αποκλειστικά και υπεύθυνα με την προστασία και την διαχείριση της λίμνης Θα είναι στελεχωμένος με επιστήμονες ( Βιολόγους, Δασολόγους, Ιχθυολόγους, Χημικούς, Στατιστικούς, Περιβαλλοντολόγους, Μηχανικούς περιβάλλοντος κλπ.) Θα συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς (Υπ. Περιβάλλοντος, Περιφέρεια, Δημοτικές ενότητες, Συλλόγους, Κ.Π.Ε. κλπ)

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Καθορισμός ζωνών προστασίας και ανάπτυξης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Σωστός καθαρισμός της λεκάνης συλλογής της λίμνης Συλλογή και απομάκρυνση απορριμμάτων και στερεών συστατικών μεγάλου μεγέθους Διαχείριση καλαμωτών

Σύνδεση του συνόλου των σπιτιών της Καστοριάς με το αποχετευτικό δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού Βελτίωση και εκσυγχρονισμός στο σύστημα λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που είδη υπάρχει

Μείωση του εσωτερικού φορτίου της λίμνης Χρήση καινοτόμων τρόπων καθαρισμού όπως το σύστημα plocher Πάνω σε κάποιο υλικό, όπως είναι o χαλαζίας ή το πυρίτιο, ο plocher μεταφέρει με κάποιον τρόπο την πληροφορία του οξυγόνου και πετάει στη λίμνη την ουσία αυτή σε καθορισμένη αναλογία. Τότε ξεκινούν στον πυθμένα καταλυτικές διαδικασίες που αντί να σκοτώσουν, για παράδειγμα, έναν μύκητα, αλλάζουν σιγά-σιγά το περιβάλλον έτσι, που αυτός να μην μπορεί να πολλαπλασιάζεται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να αποκατασταθεί η φυσική ισορροπία του οικοσυστήματος.

Δημιουργία τάφρου περισυλλογής των υδάτων και των φερτών υλών από την λεκάνη απορροής και καθαρισμός τους πριν καταλήξουν στην λίμνη Αντιμετώπιση και έλεγχος προσχώσεων και επιχωματώσεων της λίμνης

Μετάβαση από την συμβατική γεωργία στην βιολογική: Αντικατάσταση των χημικών λιπασμάτων με οργανικά ώστε να μην επιβαρύνεται άλλο η λίμνη με θρεπτικά και χημικά συστατικά.