ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 3
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Π. Μαυρογένης Υλικό μέρος και Λογισμικό των συστημάτων μηχανογράφησης των χώρων εστίασης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Αναφέρει το Υλικό μέρος των συστημάτων μηχανογράφησης.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
I am so angry! Να εισηγηθείτε τρόπους επίλυσης των ακόλουθων παραπόνων.
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Επιπλέον επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχείου Room Service – Banquet & Conference Department - Mini Bar 8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ.
1 Γενική Λογιστική  Λογιστική Αξιογράφων. 2 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο. Ε. ( ) Ημερομηνία Α.1 Περιγραφή / Αιτιολογία Ποσό 1/3/1995*
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Το γραφείο μου: Ιπποκράτους 20 – 3ος όροφος ή αργότερα Ισόγειο ΜΔΔΕ
3: Οργάνωση-Λειτουργία Ταμείου Εστιατορίου
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Περιγράφει τη νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου. Αναφέρει τους τρόπους μεταφοράς του προγεύματος και των παρασκευών στο δωμάτιο. Περιγράφει τον τρόπο έκδοσης και παράδοσης του δελτίου παραγγελίας. Περιγράφει τον τρόπο είσπραξης και εξόφλησης λογαριασμών.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Η προετοιμασία των σκευών γίνεται μέσα στους δίσκους σερβιρίσματος ή στα ειδικά τραπεζάκια από τους τραπεζοκόμους: Πετσέτα πελάτη Πιάτο πρώτου Μαχαίρι πρώτου Πιατάκι, φλιτζάνι και κουταλάκι καφέ Πιατάκι με φακελάκια ζάχαρης

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Η προετοιμασία των σκευών γίνεται μέσα στους δίσκους σερβιρίσματος ή στα ειδικά τραπεζάκια από τους τραπεζοκόμους: Πετσέτα πελάτη Πιατάκι ψωμιού και μαχαιράκι βουτύρου Μαχαίρι και πιρούνι κυρίως φαγητού Πιατάκι, φλιτζάνι και κουταλάκι καφέ Πιατάκι με φακελάκια ζάχαρης Αλατιέρα, πιπεριέρα

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΓΕΥΜΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ. ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΓΕΥΜΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ. Η μεταφορά των παρασκευών στα δωμάτια γίνεται με δίσκους ή ειδικά τραπεζάκια. Συνήθως οι δίσκοι χρησιμοποιούνται για παραγγελίες ενός ατόμου και τα τραπεζάκια για παραγγελίες πέρα των δυο ατόμων.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ. Συμπλήρωση δελτίου παραγγελίας Το πρωτότυπο (απόκομμα) του δελτίου πηγαίνει στο τμήμα που θα παραδώσει τα φαγητά και ποτά (κουζίνα, παρασκευαστήριο προγεύματος) Το δεύτερο απόκομμα παραμένει στο οφίς ορόφων για έλεγχο και αναφορά της εργασίας που έγινε. Το τρίτο απόκομμα, μετά την υπογραφή του από τον πελάτη, αποστέλλεται στην υποδοχή για να γίνει η χρέωση στο λογαριασμό του πελάτη.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ: Ο πελάτης παραλαμβάνει το φαγητό και πληρώνει μετρητά. Ο πελάτης υπογράφει το λογαριασμό του για να πληρώσει αργότερα. Η αποστολή του λογαριασμού του πελάτη στο τμήμα υποδοχής πρέπει να γίνεται σύντομα.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Πως γίνεται η νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου; Ποιοι είναι οι τρόποι μεταφοράς του προγεύματος στο δωμάτιο του πελάτη; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος της έκδοσης και παράδοσης του δελτίου παραγγελίας; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος είσπραξης και εξόφλησης λογαριασμών από την υπηρεσία παράθεσης φαγητών και ποτών στο δωμάτιο του πελάτη;