Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σχέση ισοτιμίας και εισοδήματος
Advertisements

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε τη σημασία των πολλών και μικρών γευμάτων και την κάλυψη του οργανισμού μας σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μιας αντίδρασης
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ζήτηση των Αγαθών..
Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αναβολικά.
NΑΡΚΩTΙΚΑ MAΝΘΟΣ.
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Γωνιακή επιτάχυνση.
Χαιρετισμός στον ήλιο.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
Δύναμη 1.
6.5 ΘΕΡΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ & ΣΥΣΤΟΛΗ
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Αφροδισιακές τροφές.
Οι προσδιοριστικοί παράγοντες της ζήτησης
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Περιοδική τάση των στοιχείων Σε μια περίοδο του Π.Π. Οι ιδιότητες των στοιχείων και των ενώσεων τους μεταβάλλονται προοδευτικά από την αρχή ως το τέλος.
Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
ΑΣΚΗΣΗ 19η Έστω οι ακόλουθες παρατηρήσεις για τις μεταβλητές Υ, Χ1 και Χ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
Ερευνητική Εργασία «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
Από νευρώνα σε νευρώνα: η σύναψη
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞ Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις φοιτήτριες: ΜΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΜΙΡΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΛΕΛΙΑ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ -ΤΑ.
ΜΑΘΗΜΑ 11. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Τι είναι η Ολιστική Ιατρική; κοσμοθεωρία και φιλοσοφία ζωής βλέπει τον οργανισμό ως ένα σύνολο μόνιμη αποκατάσταση της υγείας.
1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 1 2 Στην αγορά συμμετέχουν πολλοί αγοραστές και πωλητές Τα προσφερόμενα.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
1 Σχέση ισοτιμίας και εισοδήματος Οικονομική πολιτική Βραχυχρόνιες-μακροχρόνιες επιπτώσεις.
Προσφορά, ζήτηση και δυνάμεις της αγοράς Κεφάλαιο 4 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
δίνει το σχετικό τύπο που συνδέει τα πιο πάνω μεγέθη
Νευροβιολογία της λήψης τροφής
Παγκρεατικές Ορμόνες και Άσκηση
ΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ Με τον όρο ολική ζήτηση αναφερόμαστε στη
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Σοκολάτα Ένα μικρό διάλλειμα….. μια μεγάλη απόλαυση ….
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Επώδυνοι χειρισμοί, κατά μέσο όρο 10 ημερησίως
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΣΥΝΑΠΤΙΚΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ.
Η Νευροβιολογία του Έρωτα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συμπεριφορά και όρεξη

Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η γλυκαγόνη μεταβάλλεται απότομα. Η γλυκαγόνη μεταβάλλεται απότομα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υπογλυκαιμία και την έντονη αναζήτηση τροφής. Σε μακροχρόνιο stress η υπερέκκριση αδρεναλίνης και ντοπαμίνης φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα και η όρεξη εξαφανίζεται.

Πως η σοκολάτα επηρεάζει τη διάθεση μας αλλά και τι προκαλεί εθισμό! Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΧΕΙ: 1. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιοενεργά υποκατάστατα 2. Βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, αλλά έχει την ιδιότητα να τη μεταβάλλει απότομα 3. Οδηγεί σε απότομη μεταβολή της φαινυλεθιλαμίνης που σχετίζεται με την παραγωγή ενδορφινών. 4. Απότομη μεταβολή των ενδορφινών, αλλά κίνδυνος όταν μειώνονται. 5. Υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο που οδηγεί σε χαλάρωση του νευρικού συστήματος. 6. Υψηλή περιεκτικότητα σε καναβιδοειδή λιπαρά οξέα και θεοβρομίνη, ουσίες που έχουν ίδια συνέπεια στον εγκέφαλο όπως η μαριχουάνα (εθισμός).

ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΗ Κατά τη διάρκεια της άσκησης Αυξάνεται το νευροπεπτίδιο Υ μακροπρόθεσμα Αυξάνεται το νευροπεπτίδιο Υ μακροπρόθεσμα Αυξάνονται οι ενδορφίνες βραχυπρόθεσμα. Αυξάνονται οι ενδορφίνες βραχυπρόθεσμα. Αυξάνονται οι παράγοντες έκκρισης κορτικοστεροειδών βραχυπρόθεσμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης. Αυξάνονται οι παράγοντες έκκρισης κορτικοστεροειδών βραχυπρόθεσμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης. Καθαρό αποτέλεσμα άυξηση της όρεξης για υγιεινή τροφή. Καθαρό αποτέλεσμα άυξηση της όρεξης για υγιεινή τροφή.