Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 11. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 11. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 11

2 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ: ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ( ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ). ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ( ΟΠΩΣ ΘΕΡΜΟΓΕΝΕΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ). ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΗΛ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

3 1. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΟΡΕΚΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

4 2.ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ. ΘΕΡΜΟΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ 3. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ 4.ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ- ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ 5.ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

5 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΗΛ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΕΓΕΡΣΗ Κ,Ν.Σ.,ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ). ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΘΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΟΣ 30 % ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΡΟΥΣ. Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ.

6 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ: ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ. 1. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ Α. ΓΑΣΤΡΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ( ΓΑΣΤΡΙΚΟ BYPASS). ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΧΟΛΟΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΠΛΑΣΙΑ. ΤΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ Β. ΒΑΓΟΤΟΜΗ Γ. ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΝΑΘΩΝ

7 2.ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ 3.ΛΙΠΕΚΤΟΜΗ -ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ - ΛΙΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

8 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ: 1.ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 45 ΚΙΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100 % ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. 2.Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΜΕ Δ.Μ.Σ. ΠΑΝΩ 40 KG/M2 Η ΚΑΙ ΜΕ Δ.Μ.Σ. 35-40 KG/M2 ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ. 3.ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΛΑΤΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ 5 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 4.ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

9 5.Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΠΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΗΠΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ. 6.Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΔΗΛ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. 7.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΘΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

10 ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΔΥΣΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ Β.Μ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.

11 ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ.

12 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ) ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΙΤΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΪΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΗ ΓΥΜΝΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΤΟΥ Β.Μ., Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΪΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ.

13 ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΣ Β.Μ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ( ΜΥΪΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΟΛΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ. ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ.

14 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.

15 ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ. ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΑΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 11. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google