Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)

2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ -ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΌ ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ).

3 -ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΛΕΒΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. - Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΜΦΙΚΗ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΥΓΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ -Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. - ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΛΕΒΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ.

4 -Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΜΦΙΚΗ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΥΓΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ. - Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. -ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ, ΚΑΘΩΣ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ.

5 -Ο ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. - Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΑΧΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΙΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΛΕΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.

6 ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ. -ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΚΥΤΤΑΡΙΟΥ ΥΓΡΟΥ (ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΔΑΣΗ). - ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΗΒΕΙΑ, Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, Η ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ.

7 - Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΚΚΡΙΣΗ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ.

8 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ -ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗ ΦΛΕΒΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΌ. - Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

9 ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ - Η ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ. - Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΗΣ ΠΥΕΛΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΕΣ (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΦΡΙΚΗ) ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΟΣ (ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ).

10 ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.

11 ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΛΙΠΑΡΑ, ΑΜΥΛΟ, ΖΑΧΑΡΗ, ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΚΑΦΕΙΝΗ. - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΡΟΥΤΑ, ΑΠΑΧΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΨΗΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ.

12 ΗΠΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ -ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Ή ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ, Ή ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ.

13 ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ (ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ), ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ. Η ΚΑΚΗ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ - ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

14 ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΦΥΙΚΗ ΛΟΡΔΩΣΗ, Η ΘΩΡΑΚΙΚΗ ΚΥΦΩΣΗ, Η ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΘΩΡΑΚΙΚΗ ΚΥΦΩΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ, STRESS ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

15 ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΡΩΝ ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ, ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ. - ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ: ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΝΕΡΟΥ. - ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ (ΕΠΙΠΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ). - ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ: ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ.

16 ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΗΡΟΙ ΓΛΟΥΤΟΙ ΓΟΝΑΤΑ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΙ ΚΟΙΛΙΑ ΑΝΩ ΑΚΡΑ ΙΣΧΙΟ ΑΥΧΕΝΑΣ

17 ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΟΡΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Η ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΦΤΩΧΟ ΣΕ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΑΥΓΑ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΦΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ), ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ.

18 ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ, ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.

19 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

20 ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ, ΌΜΩΣ ΈΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΚΟΥΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

21 ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΡΕΣΚΕΣ, ΑΠΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΟΦΕΣ. - ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ. -ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ. - ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΖΑΧΑΡΗΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

22 -ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΛΑΤΟΣ - ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ - Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ 10 ΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

23 ΑΣΚΗΣΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΟ. Η ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ 20 ΛΕΠΤΩΝ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ.

24 ΩΦΕΛΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ, ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ, ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ, ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΆΛΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

25 ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΈΝΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΌ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ. Η ΑΛΛΑΞΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΜΕΣΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΘΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ. ΑΣΚΗΣΗ, ΚΑΛΗ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ.

26 ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: -AΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ, - ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΦΕΙΝΗΣ, ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΩΝ - ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΨΗ - ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΥΠΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ - ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΆ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ.

27 ΜΑΛΑΞΗ Η ΜΑΛΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΟ, ΠΙΟ ΛΕΙΟ, ΔΙΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΌΤΙ Η ΜΑΛΑΞΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΩΝ ΛΙΠΩΔΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΌΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΑΝ ΈΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

28 ΜΑΛΑΞΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ Σ’ ΑΥΤΌΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΙΑΙΕΣ, ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΔΥΝΑΤΕΣ. ΌΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΉ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΑΦΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.


Κατέβασμα ppt "302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google