ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Advertisements

Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Το Κάπνισμα.
Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν.
Εργασία κατά του καπνίσματος
Η συνήθεια του καπνίσματος και οι έφηβοι
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α2 ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠ.ΑΛ.
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Στραβομύτης- Φυτάς Β4.
2o ΕΠΑΛ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις του
Μία εργασία του Μιχάλη Θάνου για το μάθημα της Βιολογίας ΒΠΠΓ Α΄2
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Αν καπνίζεις… Πληροφορίες για το κάπνισμα Επιπτώσεις στην υγεία
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Β’.
Καπνός και αλκοόλ jpeg.jpg.
Τα τσιγάρα βλάπτουν την Υγεία μας
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Τα ναρκωτικά  αποτελούν μια από τις μεγάλες παγίδες της εποχής μας, όχι μόνο γιατί σκοτώνουν όσο και τα ατυχήματα με τα μηχανάκια και τις μοτοσυκλέτες,αλλά.
“Κάπνισμα... Από την απόλαυση... στο θάνατο” Αλεξάνδρα Πατσούρα Α3'.
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
«Aγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» Κεντρικό Μαθητικού Συμβουλίου Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Συνέπειες του καπνίσματος Το κάπνισμα προκαλεί: Καρκίνο του πνεύμονα, σε αυτόν ευθύνονται το 90% των θανάτων. Χρόνια αποφρακτική.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ
Τι Υπάρχει μέσα σε ένα Τσιγάρο;
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Θέμα: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ»
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Ερευνητική Εργασία Κορναράκη Ε. Μαραγκάκης Π. Τάκου Ε.
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: Τάξη:Α3.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Το τμήμα Α1 στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας παρουσιάζει την εργασία «Το Κάπνισμα στη Εφηβεία»
Συνέπειες/Επιπτώσεις
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Οι συνέπειες του καπνίσματος: Στον τομέα της υγείας
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε τσιγάρο, πούρο ή με άλλο τρόπο. Η πρακτική αυτή ήταν συνήθεια των κατοίκων της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν ακόμα αυτές ανακαλυφθούν από τους Ευρωπαίους. Η συνήθεια μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και την Ασία μετά το καπνούκαπνός τσιγάροπούροΚεντρικήςΝότιας Αμερικής1556καπνούκαπνός τσιγάροπούροΚεντρικήςΝότιας Αμερικής1556

ΤΣΙΓΑΡΟ Το τσιγάρο αποτελείται από μικρά κομμάτια επεξεργασμένου καπνού που είναι τυλιγμένα σε χαρτί. Έχει κυλινδρικό σχήμα και μπορεί να έχει στο ένα του άκρο επιστόμιο με φίλτρο. Το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 120 χιλιοστά και η διάμετρός του τα 10 χιλιοστά. Το τσιγάρο χρησιμοποιείται για το κάπνισμα. Για αυτόν το σκοπό το ένα του άκρο αναφλέγεται καθώς το άλλο τοποθετείται στο στόμα του καπνιστή, από όπου εισπνέεται περιστασιακά ο καπνός που παράγεται. Το κάπνισμα τσιγάρων αυξάνει την πιθανότητα για προβλήματα υγείας, όπως είδη καρκίνων, με σημαντικότερο αυτόν του πνεύμονα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο. Το τσιγάρο αποτελείται από μικρά κομμάτια επεξεργασμένου καπνού που είναι τυλιγμένα σε χαρτί. Έχει κυλινδρικό σχήμα και μπορεί να έχει στο ένα του άκρο επιστόμιο με φίλτρο. Το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 120 χιλιοστά και η διάμετρός του τα 10 χιλιοστά. Το τσιγάρο χρησιμοποιείται για το κάπνισμα. Για αυτόν το σκοπό το ένα του άκρο αναφλέγεται καθώς το άλλο τοποθετείται στο στόμα του καπνιστή, από όπου εισπνέεται περιστασιακά ο καπνός που παράγεται. Το κάπνισμα τσιγάρων αυξάνει την πιθανότητα για προβλήματα υγείας, όπως είδη καρκίνων, με σημαντικότερο αυτόν του πνεύμονα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο.

ΟΥΣΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΠίσσαΝικοτίνηΑμμωνία Φορμαλδεΰδη Φορμαλδεΰδη Αρσενικό Μονοξείδιο του άνθρακα ΜεθάνιοΚάδμιοΚυανιούχοΆλαςΑκετόνηΓομολάκαΒενζόλιοΒουτάνιο Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΗ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΗ Η νικοτίνη είναι το εθιστικό ναρκωτικό που εμπεριέχει ο καπνός. Ανεβάζει την πίεση του αίματος και τους παλμούς της καρδιάς κάθε φορά που κάποιος καπνίζει. Εξαιτίας ακριβώς της εθιστικής της φύσης, μπορεί να ανάψετε ένα τσιγάρο χωρίς καν να το σκεφτείτε. Αυτό που κάνετε στην πραγματικότητα είναι ότι αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι το εθιστικό ναρκωτικό που εμπεριέχει ο καπνός. Ανεβάζει την πίεση του αίματος και τους παλμούς της καρδιάς κάθε φορά που κάποιος καπνίζει. Εξαιτίας ακριβώς της εθιστικής της φύσης, μπορεί να ανάψετε ένα τσιγάρο χωρίς καν να το σκεφτείτε. Αυτό που κάνετε στην πραγματικότητα είναι ότι αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, δηλ. 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, είναι καπνιστές και ότι ο καπνός προκαλεί 3,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πιο συχνές παθήσεις είναι : Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, δηλ. 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, είναι καπνιστές και ότι ο καπνός προκαλεί 3,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πιο συχνές παθήσεις είναι : Η στεφανιαία νόσος καρκίνο του πνεύμονα, του φάρυγγα, του λάρυγγα, της ουροδόχου κύστης χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες αγγειακές παθήσεις του εγκεφάλου