Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν τον αέρα και βλέννα που τον υγραίνει.

2 Πνευμονικές κυψελίδες
Ρινική κοιλότητα Φάρυγγας Λάρυγγας Τραχεία Βρόγχοι Βρογχιόλια Πνευμονικές κυψελίδες

3 Κυψελίδα Κυψελίδες Τριχοειδές αγγείο Πνεύμονες Κυψελίδες Οι κυψελίδες είναι οι περιοχές ανταλλαγής των αερίων στους πνεύμονες. Είναι μικροσκοπικοί αεροφόροι σάκοι στις απολήξεις του βρογχικού δέντρου. Βρογχιόλιο

4 Κυψελίδες Πνεύμονες Τριχοειδές αγγείο Οξυγόνο Διοξείδιο του άνθρακα

5 ΕΙΚΟΝΑ 2: Μοντέλο πνευμόνων
Να δούμε τι ξέρεις… Στοματική κοιλότητα Φάρυγγας Ρινική κοιλότητα Στόμα Τραχεία Λάρυγγας Βρόγχοι Κυψελίδες Θέση της καρδιάς Ελαστική μεμβράνη Πλευρά Πνεύμονες ΕΙΚΟΝΑ 2: Μοντέλο πνευμόνων Διάφραγμα ΕΙΚΟΝΑ 1: Τα μέρη της αναπνευστικής οδού Συμπληρώστε τα μέρη του αναπνευστικού συστήματος στην πρώτη εικόνα: πλευρά, στόμα, στοματική κοιλότητα, φάρυγγας, τραχεία, κυψελίδες, θέση καρδιάς, πνεύμονες, διάφραγμα, λάρυγγας, βρόγχοι, ρινική κοιλότητα. Προβλέψτε τι θα γίνει αν τραβήξουμε την ελαστική μεμβράνη προς τα κάτω στην δεύτερη εικόνα.

6 1 τσιγάρο = 5,5 λεπτά ζωής 8 ώρες σ' ένα γραφείο με καπνιστές =5 τσιγάρα,1 ώρα σε αυτοκίνητο με οδηγό που καπνίζει =3 τσιγάρα,2 ώρες σε μια καφετέρια=4 τσιγάρα. Πόσα τσιγάρα «καπνίζει» το παιδί ενός γονιού καπνιστή;Περίπου το χρόνο. Σε ηλικία 10 χρόνων δοκιμάζουν για πρώτη φορά το τσιγάρο τα Ελληνόπουλα. Κάθε χρόνο πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και 2,1 εκατ. θάνατοι παγκοσμίως.

7 «Tο μόνο αβλαβές τσιγάρο, είναι αυτό που δεν το καπνίζει κανείς».
4.000 χημικές ουσίες απελευθερώνονται κατά την καύση του τσιγάρου. Σε διάστημα 10 λεπτών, η νικοτίνη βρίσκεται και κινείται ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Η νικοτίνη στην φυσική της μορφή είναι ένα άχρωμο έλαιο, πικρό και καυτερό που σκουραίνει όταν εκτεθεί στον αέρα. Η νικοτίνη διαλύεται στο νερό και στο σάλιο. Αν κάνουμε μια ένεση με έξι σταγόνες νικοτίνης σ’ ένα σκύλο, ο σκύλος θα ψοφήσει αμέσως, 8 σταγόνες είναι αρκετές για να σκοτώσουν ένα άλογο.

8 Το πρίν …και το μετά Τελικά ένα πακετάκι την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα…και φέρνει κοντά τον νεκροθάφτη!!


Κατέβασμα ppt "Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google