Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημερωση για την ασφαλεια του υπολoγιστη σασ και τησ συνδεσησ στο διαδικτυο Στις παρακάτω διαφάνειες θα μιλήσουμε για την ασφάλεια του υπολογιστή και.
Advertisements

COMPUTERWORMS.
O ιός Blaster με μήνυμα προς τον Bill Gates
ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.
Ποια είναι τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων;. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών;
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Τι σημαίνει το ρήμα scratch;
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Το πρόβλημα της ασφάλειας Προστασία είναι ο μηχανισμός για έλεγχο πρόσβασης προγραμμάτων, διεργασιών ή χρηστών στους πόρους ενός Η/Υ. Αυτό δουλεύει όσο.
Antivirus. •Στο Facebook, προστατεύει τα μνήματα του χρονολογίου σας, των φίλων σας, καθώς και τη ροή των νέων, ενάντια στο κακόβουλο λογισμικό.
Τι είναι ο υπολογιστής; Τι είναι ο προγραμματισμός
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
H διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Tι θα γνωρίσουμε •Τις φάσεις ανάπτυξης του λογισμικού. •Γιατί χρειάζεται να γίνει ανάλυση του προβλήματος. •Τι θα πρέπει.
 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η/Υ
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Πρόγραμμα Είναι μία ακολουθία από εντολές, σε λογική σειρά, με σκοπό να κατευθύνουν τον Η.Υ. στην εκτέλεση των επιθυμητών εργασιών. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
«Αντί-κοινωνική Δικτύωση» Εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των ιστοσελίδων σε περιβάλλον WEB 2.0.
Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Malware και η αντιμετώπισή του.
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
ΙοιΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ. ΓΚΙΚΑ ΕΥΓ. ΜΑΘΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε.
ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη Καθηγήτρια
WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι
Βλαβερό λογισμικό Τι εννοούμε με τον όρο βλαβερό λογισμικό;
Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος 1ο ΓΕΛ Χορτιάτη
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ I Β. Μάγκλαρης 20/11/2009.
Πρόκειται για μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές ιών. Τα Trojan Horses έχουν πάρει την ονομασία τους από το μυθικό ξύλινο άλογο Δούρειος Ίππος που αναφέρει.
 Ιός είναι ένα κομμάτι εκτελέσιμου υπολογιστικού κώδικα το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί σε πολλούς υπολογιστές χωρίς την έγκριση του.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί Λέξεις Κλειδιά: Πρόγραμμ α-ιός (virus), αντιικό πρόγραμμα (antivirus), αντίγραφα ασφαλείας (backup),
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δραστηριότητα ενότητας 6 επιμόρφωσης επιμορφωτών β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε Κωνσταντίνα Ματσούκα φιλόλογος.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ιοί Υπολογιστών.
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
χωρίς δίκτυο ? δύσκολη ανταλλαγή αρχείων
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
Ιοι Η Ιστορία Τους.
Ιοί στον Η/Υ.
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
ΕΦΑΡΜΟΓΗ Κ.Ε.Α. Γνωριμία με την πλατφόρμα διαχείρισης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για χρήστες Δήμων Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο.
Προστασία στο διαδίκτυο
Η προστασΙΑ του υπολογιστΗ μας !!!
ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο μέσα σε ένα νόμιμο πρόγραμμα, όπως μια προφύλαξη οθόνης. Στη συνέχεια, εισάγει κώδικα στο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντας έτσι σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στο μολυσμένο υπολογιστή. Οι δούρειοι ίπποι συνήθως δεν εξαπλώνονται από μόνοι τους. Εξαπλώνονται μέσω ιών, ιών τύπου worm ή ληφθέντος λογισμικού.

Ιστορία Ο όρος "δούρειος ίππος" χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Κεν Τόμσον στην ομιλία του το 1983 κατά την τελετή απονομής των βραβείων Turing. Ο Τόμσον παρατήρησε ότι είναι δυνατόν να προστεθεί κακόβουλος κώδικας στην εντολή login του Unix για την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης. Αυτήν του την ανακάλυψη την ονόμασε "δούρειο ίππο".

Επιπροσθέτως υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε μεταγλωττιστής C μπορεί να μετατραπεί κατάλληλα ούτως ώστε να προσθέτει αυτόματα κακόβουλο κώδικα στα προγράμματα που δημιουργεί. Με τον τρόπο αυτό ο εντοπισμός του κακόβουλου κώδικα γίνεται ακόμη πιο δύσκολος.

Διάδοση Οι δούρειοι ίπποι μπορούν να προσβάλουν έναν υπολογιστή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς δεδομένων: μέσω , USB stick, Διαδικτύου, ομότιμων δικτύων (peer to peer), διαδικτυακών πλατφορμών ανταλλαγής κ.ο.κ.

Αυτό που καθιστά τους δούρειους ίππους τόσο ύπουλους είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι χρήστες μεταδίδουν ανυποψίαστοι τα μολυσμένα αρχεία. Επίσης, τα αδύναμα σημεία των προγραμμάτων περιήγησης διαδικτύου δέχονται επιθέσεις από τους προγραμματιστές δούρειων ίππων αμέσως μόλις γίνουν γνωστά.

Προστασία και πρόληψη Η καλύτερη λύση για την προστασία από δούρειους ίππους είναι η χρήση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, το οποίο πρέπει να αναβαθμίζεται τακτικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.