Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε να προκαλέσει στο σύστημα μας διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες π.χ. απώλεια αρχείων.

3 1.Ιοί (Virus) 2.Δούρειοι Ίπποι (Trojan Horse) 3.Σκουλήκια (Worms) Παρόμοιος κύκλος ζωής με τους βιολογικούς ιούς: ● Φάση επώασης ο ιός παραμένει ανενεργός στο υπολογιστικό σύστημα και ενεργοποιείται από κάποιο γεγονός ● Φάση αναπαραγωγής. δημιουργία αντιγράφων και ενδεχόμενη ενσωμάτωση σε ξενιστές. ● Φάση ενεργοποίησης και εκτέλεσης εκτέλεση σειράς ενεργειών με πιθανές επιβλαβείς συνέπειες για το υπολογιστικό σύστημα που φιλοξενεί τον ιό.

4 Αντιμετώπιση με 3 τρόπους: 1. Πρόληψη 2. Ανίχνευση 3. Επανόρθωση Η συνδυασμένη χρήση των τριών τρόπων αντιμετώπισης οφείλει να οδηγεί σε: 1. Ελαχιστοποίηση των προσβολών από Κακόβουλο Λογισμικό, ή 2. Ελαχιστοποίηση της ζημίας που μπορεί να επιφέρει η προσβολή από Κακόβουλο Λογισμικό

5 Ιός υπολογιστικού συστήματος  Βιολογικός ιός Αντιβιοτικό πρόγραμμα  Φαρμακευτική αγωγή Μολυσμένο αρχείο  Ξενιστής/Προσβεβλημένος οργανισμός

6


Κατέβασμα ppt "Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google