Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

COMPUTERWORMS.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "COMPUTERWORMS."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 COMPUTERWORMS

2 Τι είναι οι ιοί "σκουλήκια";
Σκουλήκι (worm) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που πολλαπλασιάζεται και μεταδίδεται από υπολογιστή σε υπολογιστή.

3 Η διαδικασία μόλυνσης, ο πολλαπλασιασμός και η μετάδοση γίνεται με τον εξής τρόπο: Η αρχή γίνεται όταν κάποιος δέχεται ένα με μολυσμένο συνημμένο αρχείο. Η πραγματική μόλυνση όμως έρχεται αργότερα, όταν το αρχείο, που μπορεί να είναι Word, Excel ή PDF, η πιο εξελιγμένη μορφή, ανοιχτεί.

4 Αν ο ιός ενεργοποιηθεί προσθέτει ένα βλαβερό κώδικα στα αρχεία που βρίσκει στο κομπιούτερ. Οι ζημιές εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο δρα το σκουλήκι. Αρχίζουν από μια απλή μετατροπή των αρχείων, και συνεπώς την καταστροφή τους, και φτάνουν έως τη διαγραφή όλων των αρχείων του υπολογιστή.

5 Αυτοί που φτιάχνουν ιούς δεν έχουν άλλο όφελος από το να προκαλέσουν προβλήματα στους διακομιστές και στα δίκτυα.

6 Ιοί τύπου worm στα κοινωνικά δίκτυα
Πολλές φορές οι ιοί τύπου worm καμουφλάρονται π.χ. σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ως αναβαθμίσεις παιχνιδιού, κοινωνική βοηθητική δράση ή πρόσθετη λειτουργία, ώστε το ίδιο το θύμα να διαδίδει ανυποψίαστα τον ιό τύπου worm.

7 Ιοί τύπου worm μέσω κινητών και έξυπνων τηλεφώνων
Το 2004 εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τύπου worm σε κινητά τηλέφωνα και στάλθηκε αυτόνομα μέσω Bluetooth σε όλους τους διαθέσιμους παραλήπτες.

8 Προστασία με προγράμματα προστασίας από ιούς και προσεκτικότητα
Η καλύτερη λύση για την προστασία από ιούς τύπου worm είναι η χρήση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, το οποίο πρέπει να αναβαθμίζεται τακτικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα e- mail, τα MMS και τα μηνύματα συνομιλίας, ακόμη και όταν θεωρητικά προέρχονται από φίλους


Κατέβασμα ppt "COMPUTERWORMS."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google