Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ,ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

2 Κίνδυνοι Τα παιδιά μπορεί να επισκέπτονται ιστοσελίδες που είναι ακατάλληλες γι' αυτά, να συμμετέχουν σε συζητήσεις με άγνωστα άτομα. Υπάρχουν ιστοσελίδες που για να τα προσελκύσουν και να τους εμπιστευθούν ευαίσθητες πληροφορίες, υπόσχονται δώρα . Όταν ξοδεύουμε πάρα πολλές ώρες στο διαδίκτυο υπάρχει ο κίνδυνος να χάνουμε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσανμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να αναπτύξουμε κοινωνικές ικανότητες. Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων. Πηγή: ,

3 Επιπτώσεις εσφαλμένων κινήσεων
Πρόκληση ζημιών στο υπολογιστικό σύστημα Πρόκληση ζημιών σε προσωπικά δεδομένα Παραπλάνηση Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων πηγή:

4 Προστασία από κακόβουλα προγράμματα
Χρήση τείχους προστασίας (firewall) Χρήση λογισμικού προστασίας. Συνεχής ενημέρωση των χρηστών. Πηγή: ,

5 Το ‘Firewall’ γενικά Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο ούτως ώστε να επιτρέπει ή να απορρίπτει πακέτα δεδομένων που περνούν από ένα δίκτυο υπολογιστών σε ένα άλλο.

6 Σκοπός ‘Firewall’ Ο σκοπός της τοποθέτησης ενός firewall είναι η πρόληψη επιθέσεων στο τοπικό δίκτυο και η αντιμετώπισή τους. Παρόλα αυτά όμως, ένα firewall μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο εάν δεν ρυθμιστεί σωστά. Η σωστή πρακτική είναι το firewall να ρυθμίζεται ούτως ώστε να απορρίπτει όλες τις συνδέσεις εκτός αυτών που επιτρέπει ο διαχειριστής του δικτύου (default-deny).

7 Ρύθμιση ‘Firewall’ Για να ρυθμιστεί σωστά ένα firewall θα πρέπει ο διαχειριστής του δικτύου να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες του δικτύου και επίσης να διαθέτει πολύ καλές γνώσεις πάνω στα δίκτυα υπολογιστών. Πολλοί διαχειριστές δεν έχουν αυτά τα προσόντα και ρυθμίζουν το firewall ούτως ώστε να δέχεται όλες τις συνδέσεις εκτός από εκείνες που ο διαχειριστής απαγορεύει (default-allow). Η ρύθμιση αυτή καθιστά το δίκτυο ευάλωτο σε επιθέσεις από εξωτερικούς χρήστες.

8 Το ‘Antivirus’ γενικά Το Antivirus είναι ένα πρόγραμμα που ψάχνει στον σκληρό δίσκο για ιούς και τους αφαιρεί από όπου και αν βρίσκονται. Τα περισσότερα Antivirus προγράμματα περιλαμβάνουν ένα auto-update χαρακτηριστικό γνώρισμα το οποίο επιτρέπει στο πρόγραμμα να βρεί τα προφίλ των νέων ιών έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει για τους αυτούς νέους ιούς που μόλις ανακαλύπτονται. πρρογράμματα.

9 Η χρήση του ‘Αntivirus’
Οι χρήστες μπορούν από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή τους να επιλέξουν την αυτόματη ενημέρωση από το Internet, ώστε να μην απειλούνται από νέα κακόβουλα προγράμματα. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα συχνά, με σκοπό να πληροφορούνται και να μην τίθενται υπό κίνδυνο.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google