Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Firewall Antivirus Antispyware Internet security

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Firewall Antivirus Antispyware Internet security"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Firewall Antivirus Antispyware Internet security
ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Firewall Antivirus Antispyware Internet security

2 FIREWALL Ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να επιτρέπει ή να απορρίπτει πακέτα δεδομένων που περνούν από ένα δίκτυο υπολογιστών σε ένα άλλο.

3 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Ένα firewall παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο δίκτυα που έχουν διαφορετικό επίπεδο εμπιστοσύνης. Το Διαδίκτυο έχει μικρό βαθμό εμπιστοσύνης, το περιμετρικό δίκτυο διαθέτει μεσαίο επίπεδο εμπιστοσύνης ενώ το εταιρικό δίκτυο διαθέτει μέγιστο βαθμό εμπιστοσύνης. Ο σκοπός της τοποθέτησης ενός firewall είναι η πρόληψη επιθέσεων στο τοπικό δίκτυο και η αντιμετώπισή τους.

4 Η τεχνολογία του firewall εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ακόμη το Διαδίκτυο ήταν σε πρώιμα στάδια. Εκείνη την εποχή είχαν παρατηρηθεί αρκετές "τρύπες" ασφαλείας στο Διαδίκτυο οπότε έπρεπε να βρεθεί μία λύση. Η λύση αυτή ήταν η δημιουργία της τεχνολογίας firewall. Σήμερα σιγά σιγά εδραιώνονται τα firewalls 4ης γενιάς, τα οποία διαθέτουν γραφικό περιβάλλον μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά την ασφάλεια του δικτύου του και να θέσει τους κανόνες βάσει τον οποίων θα απορρίπτονται κάποια πακέτα ή συνδέσεις

5 ANTIVIRUS Αν και οι λεπτομέρειες μπορούν να ποικίλουν μεταξύ των συσκευασιών, το λογισμικό Anti-Virus ανιχνεύει τα αρχεία ή τη μνήμη του υπολογιστή σας για αρχεία που μπορούν να αρχίσουν μια μόλυνση. Τα αρχεία που ψάχνει είναι βασισμένα στις υπογραφές, ή τους ορισμούς, των γνωστών ιών.

6 Οι κατασκευαστές ιών δημιουργούν συνεχώς νέους και ενημερωμένους ιούς, έτσι είναι σημαντικό ότι υπάρχουν πάντα τα πιο πρόσφατα updates του Anti-Virus υπολογιστή σας. Μερικοί πρόσφατοι ιοί φθάνουν ως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υποθετικά από isp σας ή το τμήμα τεχνικής υποστήριξης, και περιέχουν μια σύνδεση που υποστηρίζει ότι είναι λογισμικό Anti-Virus. Εντούτοις, η ίδια η σύνδεση είναι στην πραγματικότητα ένας ιός, έτσι θα μπορούσατε να μολυνθείτε με το άνοιγμα του link.

7 ANTISPYWARE Το antispyware είναι κάτι σαν το antivirus, αλλά δεν προστατεύει στην ουσία από ιούς αλλά από άλλου τύπου κακόβουλα προγραμματάκια που ονομάζονται spyware = είναι αυτά που αποκλέπτουν διάφορες πληροφορίες (κωδικούς, κλπ) και τα στέλνουν κάπου αλλού, χωρίς να "παίρνουμε χαμπάρι".

8 Συγκεκριμένα τα antispyware προγράμματα, δεν αφήνουν στο να εγκατασταθούν spyware και "επικίνδυνα" πράγματα στον υπολογιστή μας και αντίστοιχα τα ήδη υπάρχοντα που μπορεί να προϋπάρχουν, τα εντοπίζει και τα μπλοκάρει Κολλάνε στον υπολογιστή μας και "αθόρυβα", χωρίς να το καταλάβουμε, μας αποκλέπτουν πληροφορίες και τις στέλνουν σε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Για παράδειγμα αν κάνουμε είσοδο στο ebanking μας και έχουμε κολλήσει ένα spyware υπάρχει περίπτωση να υποκλέψει το username και το password μας και να τα στείλει στον δημιουργό του.

9 Έτσι αυτός θα έχει τα στοιχεία μας και θα μπορεί να εισέλθει κανονικά στο ebanking μας και να μας πάρει τα λεφτά. Το antivirus και ακόμα καλύτερα ένα πρόγραμμα antispyware λοιπόν θα μας σώσει: θα το εντοπίσει εν ώρα υποκλοπής, θα το μπλοκάρει και θα το σβήσει από τον υπολογιστή μας.

10


Κατέβασμα ppt "Firewall Antivirus Antispyware Internet security"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google