Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα έχει εξαιρετικά άσχημες επιπτώσεις εάν προσβληθεί. Πολλά, φτάνουν να μιλούν για καταστροφή του υλικού ή και πυρκαγιά. Τις περισσότερες φορές αυτές οι ιστορίες τρόμου δεν περιέχουν ίχνος αλήθειας. Τα περισσότερα hoax βασίζονται στο γεγονός ότι οι παραλήπτες θα προωθήσουν το μήνυμα στις περισσότερες επαφές τους δημιουργώντας το γνωστό "chain letter" (αλυσιδωτή επιστολή)

2 Ένα παράδειγμα φήμης...

3 Συνέπειεσ! Με λίγη διαίσθηση, τα μηνύματα εξαπάτησης αναγνωρίζονται εύκολα. Συχνά επίκεινται τρομερές συνέπειες, αν ο παραλήπτης δεν ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στο μήνυμα. Αν τηρήσει τις οδηγίες, θα ανταμειφθεί μεταξύ άλλων με δώρα και χρήματα.

4 Ασφάλεια... Όσον αφορά την ασφάλεια, συχνά υποστηρίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό στο οποίο αναφέρεται το μήνυμα δεν μπορεί να ανιχνευθεί από κανένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον κόσμο. Στην περίπτωση αυτή όμως, πως θα ήταν δυνατό να γνωρίζει κανείς για την ύπαρξη του υποτιθέμενου ιού;

5 Πώς γίνεται η μόλυνση. O χρήστης ενεργοποιεί το ψευδο-antivirus όταν για πρώτη φορά ειδοποιείται ότι το σύστημά του απειλείται, με μόνη επιλογή να συμφωνήσει (ΟΚ) για τη διενέργεια ανίχνευσης ιών. Εάν ο χρήστης συμφωνήσει (και δεν κλείσει το παράθυρο), φαίνεται να ενεργοποιείται αναζήτηση ιών εντός του Windows Explorer στα Windows.

6

7 Πώς θα απαλλαγώ από ψεύτικα Antivirus…

8 Τί προτείνεται . Χρησιμοποιείτε antivirus από αξιόπιστους δημιουργούς 2. Εάν κατεβάζετε το πρόγραμμα από το Διαδίκτυο, ελέγξτε την αξιοπιστία του -επιλέγετε γνωστές πηγές 3. Ενημερώνετε όποτε απαιτείται το λειτουργικό σας αλλά και τον browser 4. Μην ακολουθείτε απερίσκεπτα παραπομπές. Συνήθως, αυτές οι μέθοδοι εξαπάτησης οδηγούν σε διευθύνσεις που φέρουν λέξεις-κλειδιά σχετικά με τα antivirus 5. Προσέξτε την ορθογραφία και άλλα λάθη στα μηνύματα. Συνήθως, είναι ανορθόγραφα ή έχουν πολλά κενά μεταξύ των λέξεων κ.ά. 6. Ένα γνήσιο αναδυόμενο μήνυμα των Windows θα εμφανιζόταν στην γλώσσα που έχετε επιλέξει για το λειτουργικό σας -εάν έχετε εγκαταστήσει ελληνικά Windows δεν θα εμφανιζόταν το μήνυμα στην αγγλική ή άλλη γλώσσα.

9 Παράδειγμα απο hoaxes…


Κατέβασμα ppt "ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google