Εργασία στην Γεωγραφία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 τάξη.
Advertisements

"Θαλασσοπόροι εξερευνητές"
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Ε3 Πάνος Τσιολακίδης Κρίστι Χύσκα
Μάθημα 10. Οι κατακόμβες: τόπος καταφυγής και μνήμης
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
ΚΑΝΝΕΣ.
Ισπάνια Μαδρίτη ΑΕΚ 1924.
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
Πραγα η «χρυση πολη».
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ.
ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.
ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΡΤΕΛΕΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΙΛ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Γερμανία!.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Ερευνητική Εργασία (Project) Ά Τετραμήνου Εξάπλωση της Αγγλικής Γλώσσας.
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους.
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Ο όρος ήπειρος αναφέρεται στις μεγάλες περιοχές ξηράς που περιστοιχίζονται από ωκεανούς, στις οποίες διαιρείται γεωγραφικά ένας πλανήτης όπως η Γη.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΓΑΛΛΙΑ.
ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Νορβηγικά Φιόρδ.
Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Θέμα: Πορτογαλία Του μαθητή: Γκριμπογιάννη Γιώργου Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
Οι δυο μεγαλύτεροι ποταμοί της Γης
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Οι Εκκλησίες του κόσμου
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
MAGNA GRECIA ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Αγγλία.
Διδασκαλία παραγράφου στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Έλλη Ευγενία Ειρήνη.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στην Γεωγραφία ΘΕΜΑ: Πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας...την Λισαβόνα.

Μια πρώτη γνωριμία με την Λισαβόνα.... Η Λισαβόνα, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και βρίσκεται στην ακτή στις εκβολές του στον ποταμό Τάγο.Κύρια γλώσσα είναι η πορτογαλική όμως στις τουριστικές υπηρεσίες μιλούν σε ικανοποιητικό επίπεδο την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Ο μέσος όρος όμως του πληθυσμού της Πορτογαλίας μιλάει πολύ λιγότερες ξένες γλώσσες απ' ότι στην Ελλάδα.Επικρατεί η Ρωμαιοκαθολική θρησκεία.

Πληθυσμός Η Λισαβόνα έχει πληθυσμό 564.657 κατοίκους και η μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας έχει σχεδόν 2.665.000. Ενώ ο πληθυσμός της Πορτογαλίας είναι 10.000.000

Ιστορικά στοιχεία - Ιστορία Η Λισαβόνα είναι η πρωτεύουσα του Ατλαντικού, τόπος ευλογημένος με φυσική ομορφιά και γεμάτος με συναρπαστική ιστορία. Η πόλη (Πορτογαλικά: Lisboa  έχει πληθυσμό 545.245 κατοίκους και η μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας έχει σχεδόν 3.000.000 κατοίκους (2005). Έχει χαρακτηριστεί "Πόλη του Οδυσσέα", επίσης "Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων - εξερευνητών", ως και "Πριγκίπισσα του Ωκεανού". 

Το όνομα προέρχεται από το "Olissipo", η οποία έχει τις ρίζες της στις φοινικικές λέξεις "Αλή Ubbo", που σημαίνει «μαγευτικό λιμάνι». Το πιο πιθανό είναι ότι ιδρύθηκε από τους Φοίνικες και το παραδοσιακό στυλ της έχει ισχυρές αραβικές επιρροές. Ήταν, άλλωστε υπό την κυριαρχία των  Μαυριτανών για 450 χρόνια. Τον 12ο αιώνα οι χριστιανοί εκ νέου κατέλαβαν την πόλη, αλλά δεν ήταν μέχρι τα μέσα του 13ου αιώνα πού Λισαβόνα έγινε πρωτεύουσα της χώρας.

Αξιοθέτα Μοναστήρι του Jeronimo Estrela Basilica Το μοναστήρι αυτό χτίστηκε το 16ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ και αναγεννησιακό και ουσιαστικά αποτελεί μνεία στη εποχή των ανακαλύψεων. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο τάφος του διάσημου ποιητή Luis de Camoes και του εξερευνητή Vasco de Gama. Το μοναστήρι θεωρείται πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO από το 1984.

Oceanarium Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης παρουσιάζει ζωντανούς οργανισμούς του ωκεανού, βιντεοπροβολές και άλλα μέσα προκειμένου να ανακαλύψουν οι επισκέπτες τη ζωή μέσα στη θάλασσα του ωκεανού.

Το Άγαλμα Χριστός Βασιλεύς Στην όχθη του ποταμού Ταγού, απέναντι από την Λισσαβώνα, στέκει ο Χριστός Βασιλεύς, ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα με τα χέρια ανοικτά και το βλέμμα του στραμμένο προς την πόλη. Μπορεί κάποιος να ανέβει μέχρι τα πόδια του, να κοιτάξει κάτω προς την πόλη, την κρεμαστή γέφυρα πάνω από το ποτάμι, τον ίδιο τον Ταγό. Yδραγωγείο Χτίστηκε το 18ο αιώνα από το τάγμα του βασιλιλα Joao V, προκειμένου να προμηθεύει την πόλη με νερό. Αποτελείται από 109 καμάρες κατά μήκος της κοιλάδας που εκτείνεται, με τη μεγαλύτερη από αυτές να αγγίζει τα 66 μέτρα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.pamediakopes.gr/DestinationGuides/Lisbon/lisb on-sightseeing-guide-gr.asp http://www.kyklostravel.gr/touristikos-odigos/lissavona.html http://www.kyklostravel.gr/touristikos-odigos/axiotheata- lissavonas.html