Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Εκκλησίες του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Εκκλησίες του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Εκκλησίες του κόσμου
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος:

2 Περιεχόμενα: Ενότητα 1η : Καθολική Εκκλησία
Ενότητα 2η : Ευαγγελική Εκκλησία Ενότητα 3η : Ορθόδοξη Εκκλησία

3 Καθολική Εκκλησία Ενότητα 1η :
Σχεδιάσαμε αυτό το πρότυπο κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάθε μέλος της ομάδας έργου να έχει ένα σύνολο διαφανειών με το δικό του θέμα όπου μπορεί να παρουσιάσει την έρευνά του/της. Αγαπητά μέλη, να πώς μπορείτε να προσθέσετε μια νέα διαφάνεια μόνο στο δικό σας σύνολο διαφανειών: Σημαδέψτε το σημείο όπου θέλετε να προσθέσετε τη διαφάνεια: Επιλέξτε μια υπάρχουσα διαφάνεια στο τμήμα παραθύρου "Μικρογραφίες", κάντεκλικ στο κουμπί "Νέα διαφάνεια" και στη συνέχεια επιλέξτε μια διάταξη. Η νέα διαφάνεια θα έχει το ίδιο θέμα με την προηγούμενη που επιλέξατε. Προσοχή! Μην εκνευρίζετε τους άλλους παρουσιαστές αλλάζοντας τα θέματά τους κατά λάθος. Αυτό μπορεί να συμβεί αν επιλέξετε μια παραλλαγή θέματος από την καρτέλα "Σχεδίαση", πράγμα που αλλάζει την εμφάνιση όλων των διαφανειών της παρουσίασης.

4 Καθολική Εκκλησία Η Καθολική ή Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είναι η πολυπληθέστερη Χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των πιστών της ξεπερνά τα Κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας είναι ο Πάπας, ο Επίσκοπος Ρώμης, με τωρινό τον Αγιότατο Πάπα Φραγκίσκο τον 1ο΄. Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία που ιδρύθηκε από τον Ιησού Χριστό για την σωτηρία όλων των ανθρώπων.

5 Καθολική Εκκλησία Η ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας είναι μακρόχρονη και πολύπλοκη και εκτείνεται σε διάφορες χρονικές περιόδους στις οποίες ο ρόλος της Εκκλησίας ήταν πρωταγωνιστικός στην διαμόρφωση του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε σήμερα. Παρ' όλα αυτά, η Καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι διατήρησε την οργάνωσή της από τον 1ο μ.Χ. αιώνα. Με το πέρασμα του χρόνου, η Καθολική Εκκλησία ήρθε αντιμέτωπη με προβλήματα και διαιρέσεις, όπως το σχίσμα του μ.Χ. που χώρισε την Χριστιανική Εκκλησία σε Ανατολική και Δυτική, το λεγόμενο "Σχίσμα της Δύσης"όπου από το και επί 40 χρόνια υπήρξαν μέχρι και τρεις πάπες στη διοίκηση της Δυτικής Εκκλησίας.

6 Καθολική Εκκλησία •Δεν κυκλοφορούν με ράσα έξω από το ναό και δεν πρέπει να παντρευτούνε . Στην Καθολική Εκκλησία πρώτα βρέχουν το χέρι τους και μετά βρέχουν το μωρό όταν θέλουν να το βαπτίσουν. •Στην Όστια ο Πάππας βάζει στο στόμα κάθε πιστού λίγο αζύμωτο άρτο βουτηγμένο στο κρασί.

7 Ορθόδοξη Εκκλησία •Οι ιερείς φοράνε ράσα και επιτρέπεται να παντρευτούνε. •Στην Ορθόδοξη Εκκλησία το μωρό το βουτάνε στην κολυμπήθρα ολόκληρο. •Οι Ορθόδοξοι κοινωνούν με τη λαβίδα σώμα και αίμα Χριστού από το Άγιο Ποτήριο

8 Ενότητα 2η: Ευαγγελική Εκκλησία

9 Ευαγγελική Εκκλησία Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία είναι αναμορφωμένη* χριστιανική εκκλησία στην Ελλάδα. Ιδρυμένη το 1958, αποτελεί το πρώτο Προτεσταντικό εκκλησιαστικό δόγμα** που δημιουργήθηκε στην χώρα. Αν και τα πρώτα δείγματα για προσπάθεια οργάνωσης Προτεσταντικής κοινότητας στην Ελλάδα, βρίσκονται μετά το 1828, με την άφιξη του φιλέλληνα Ιωνά Κιγκ, ουσιαστικά το έργο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας ξεκινά το1858, μία χρονολογία που θεωρείται έτος ίδρυσης της εκκλησίας. *Είναι μια κατηγορία Χριστιανικών Προτεσταντικών εκκλησιών **Στην αρχαιότητα σήμαινε επίσης «απόφαση, κρίση», «έννοια».

10 Ευαγγελική Εκκλησία Το 1871 οικοδομήθηκε η πρώτη Ευαγγελική εκκλησία στην Αθήνα, απέναντι από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Σύντομα δημιουργήθηκαν εκκλησίες στην Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, τον Βόλο και τα Ιωάννινα. Το 1883 οι εκκλησίες που υπήρχαν συγκρότησαν στο Βόλο την πρώτη Σύνοδο των Ευαγγελικών Εκκλησιών, που τις ένωσε σε ένα σώμα.

11 Ενότητα 3η : Ορθόδοξη Εκκλησία

12 Ορθόδοξη Εκκλησία Ορθόδοξη Εκκλησία αποκαλείται το σύνολο των αυτοκέφαλων και αυτόνομων Χριστιανικών Εκκλησιών που διοικούνται κατά συλλογικό τρόπο από Συνόδους, έχουν αποδεχτεί το περιεχόμενο των αποφάσεων των επτά Οικουμενικών Συνόδων και παραμένουν σε πλήρη κοινωνία μεταξύ τους. Επίσης αξιώνουν ως αρχή τους τον Ιησού Χριστό και τους Αποστόλους του μέσω της συνεχούς αποστολικής διαδοχής.

13 Ορθόδοξη Εκκλησία Τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας είναι η πλούσια λειτουργική ζωή της και, όπως διδάσκει, η αφοσίωσή της στην αποστολική παράδοση. Θεωρείται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ότι η Εκκλησία τους έχει διατηρήσει την παράδοση και τη διαδοχή της αρχαίας Εκκλησίας στην πληρότητά της έναντι άλλων χριστιανικών ομολογιών, οι οποίες έχουν απομακρυνθεί από την κοινή εκκλησιαστική παράδοση των πρώτων 10 αιώνων. Σήμερα το άθροισμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών υπολογίζεται σε 300 περίπου εκατομμύρια Χριστιανούς

14 Πηγες

15 Οι Εκκλησίες του Κόσμου
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος:


Κατέβασμα ppt "Οι Εκκλησίες του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google