Ισπανία Βαρκελώνη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Advertisements

Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ.
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
Μάθημα: Πληροφορική Τατιάνα Βρεττάκου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
BARCELONA Ορέστης - Βαγγέλης.
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
FC Barcelona Ηρακλής Κ. Δημήτριος Κ. Κάνε κλικ εδώ για να επιστεφτείς μία ιστοσελίδα με πληροφορίες για την ομάδα Click here to visit a site with information.
Ισπανία Λίγα λόγια για την Μπαρτσελονα Ο αγώνας της Μπαρτσελονας
Ευρωπαϊκές Ομάδες Βαλάντης-Στέλιος
Ισπανία Μαδρίτη Αλέξης Μάνος.
Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ A..
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου.
Ένα Σαββατοκύριακο εκτός των τοιχών!!!
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα
Ολλανδία Άμστερνταμ.
Ποδοσφαιρικές ομάδες Έ2 Χάρης Μίγκος Παυλίνα Σουτλόγλου.
Εθνόσημο του Βατικανού
Βαρκελώνη Η Βαρκελώνη (στα καταλανικά και τα ισπανικά Barcelona, 'Μπαρσελόνα' και 'Μπαρθελόνα' αντίστοιχα) είναι πόλη της Ισπανίας, πρωτεύουσα της Αυτοδιοικούμενης.
Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια.
F.C. BARCELONA MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Κώστας Τσαϊτουρίδης Γιάννης Συμιανάκης Βασίλης Τόλιος.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Σπύρος Στρατηγός Σπύρος Τσουκαλάς. Οι ιστορικές γνώσεις για τους επόμενους αιώνες είναι ανύπαρκτες, έως τον 18 ο αιώνα τουλάχιστον. Το 1722 ο Ολλανδός.
Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΕΑΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Ανδρέας, Αντώνης, Χαράλαμπος
Πάσχα Ελένη Π..
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ισπανία βαρκελώνη.
Ισπανία Βαρκελώνη.
Αγγλία Λονδίνο.
Ισπανία Μαδρίτη.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Μαθαίνοντας τη Γερμανία!!! Ειρήνη Μηλαίου Ελένη Μεταξά Ευαγγελία Μπρέζα.
Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ Η παραλία έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι, καθώς είναι ένα πολύ δημοφιλές θέρετρο κοντά στη θάλασσα.
Τα αξιοθέατα της Βραζιλίας. Το άγαλμα του Χριστού Λύτρωτη Το Άγαλμα του Χριστού είναι ψήλο άγαλμα το οποίο εικονίζει τον Ιήσου Χριστό με απλωμένα τα χέρια.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ● Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρσελόνα, η σωστή προφορά ΔΦΑ στα καταλανικά είναι Μπαρσελόνα (bərsə ˈɫ onə) και στα ισπανικά είναι Μπαρθελόνα.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Ποια χρονιά προσχώρησε η Ελλάδα στην Ε.Ε.;
ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΖΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ.
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Οι «μπότηδες» μας κρατούν συντροφιά Επιμέλεια: Άρης Σερμέτης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Αντόνι Γκαουντί.
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
Παρουσίαση για την Ισπανία
REAL Η Ρεάλ Μαδρίτης (ισπανικά:Real Madrid Club de Fútbol) είναι ισπανικό ποδοσφαιρικό σωματείο που εδρεύει στη Μαδρίτη και ιδρύθηκε το Η Ρεάλ.
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Θρησκείες Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
BARCELONA Ορέστης - Βαγγέλης.
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
Ποδόσφαιρο Δημήτρης Μανώλης.
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Βαρνάβας Φλωρίδης Στ΄2 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Δεκέμβρης 2016
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ Β1 ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ισπανία Βαρκελώνη

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πληθυσμός: 46.853.045 Ιβηρική Χερσόνησος, Δυτική Ευρώπη

ΣΗΜΑΙΑ Αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες σε κόκκινο και κίτρινο . Μία απλοποιημένη έκδοση του ισπανικού εθνόσημου εικονίζεται στην κίτρινη λωρίδα, κοντά στην πλευρά του ιστού.

Palau Nacional του cuellar ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ 1 Palau Nacional του cuellar Στο λόφο του Montjuic (ο λόφος των Εβραίων στα Καταλανικά) κυριαρχεί το Palau Nacional. Το πάρκο χτίστηκε το 1929 μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο για την Παγκόσμια Έκθεση.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ 2 Σαγράδα Φαμίλια Είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη Σχεδιάστηκε από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926). Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ 3 Καμπ Νου Το Κάμπ Νόου (Camp Nou) είναι ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα. Ονομάζεται έτσι από την καταλανική έκφραση «νέο πεδίο», «νέος κάμπος». Η επίσημη ονομασία του είναι Estadi del Futbol Club Barcelona, δηλαδή Στάδιο του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Μπαρθελόνα. Το νέο γήπεδο έχει πάνω από 98.000 θέσεις.

ΕΘΙΜΑ Οι ταυρομαχίες γίνονται μονάχα στην Ισπανία, το Μεξικό και την Πορτογαλία σε ειδικά διαμορφωμένα αμφιθέατρα. Στο κέντρο ενός αμφιθεάτρου βρίσκεται η πλατεία των ταύρων . Η αρένα έχει τρεις πόρτες. Από τη μια μπαίνουν οι ταυρομάχοι με τη συνοδεία τους. Από τη δεύτερη πόρτα μπαίνουν οι ταύροι και από την τρίτη βγάζουν τους σκοτωμένους ταύρους. Στην πρώτη φάση οι βοηθοί ερεθίζουν τον ταύρο με τους κόκκινους μανδύες τους. Στη δεύτερη φάση ο ταυρομάχος καρφώνει στη ράχη του ταύρου ακόντια δύο μέτρων περίπου. Αυτά τρυπούν το δέρμα του ταύρου δύο εκατοστά. Στην τρίτη αυτή φάση, τον σκοτώνει ο ταυρομάχος.

ΠΑΣΧΑ Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ολόκληρη η καθολική Ισπανία τιμά με παραδοσιακά ήθη και έθιμα τα Πάθη του Ιησού και την Ανάσταση. Ένα από πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά έθιμα στην Ισπανία είναι οι λιτανείες που έχουν παράδοση αιώνων. Διοργανώνονται από τις αδελφότητες, στα ισπανικά cofradías, σε όλη την Ισπανία και συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου που θέλουν να τις δουν από κοντά. Λέγεται δε ότι μαζί με την Ιταλία η Ισπανία είναι η μόνη καθολική χώρα στην Ευρώπη όπου οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του Πάσχα τηρούνται τόσο πιστά.

Γιατί θα ήθελα να επισκεφτώ την Ισπανία ! Θα θέλαμε να επισκεφτούμε την Ισπανία για τα ωραία αξιοθέατα, το ποδόσφαιρο και τα ωραία κορίτσια !

ONOMATA Mike Galtemis Alex Vasilakis