Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σπύρος Στρατηγός Σπύρος Τσουκαλάς. Οι ιστορικές γνώσεις για τους επόμενους αιώνες είναι ανύπαρκτες, έως τον 18 ο αιώνα τουλάχιστον. Το 1722 ο Ολλανδός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σπύρος Στρατηγός Σπύρος Τσουκαλάς. Οι ιστορικές γνώσεις για τους επόμενους αιώνες είναι ανύπαρκτες, έως τον 18 ο αιώνα τουλάχιστον. Το 1722 ο Ολλανδός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σπύρος Στρατηγός Σπύρος Τσουκαλάς

2 Οι ιστορικές γνώσεις για τους επόμενους αιώνες είναι ανύπαρκτες, έως τον 18 ο αιώνα τουλάχιστον. Το 1722 ο Ολλανδός θαλασσοπόρος Γιάκομπ Ρόγκεβεν το ονόμασε έτσι, εξαιτίας του ότι έφθασε στο νησί την ημέρα του Πάσχα. Οι διασωθείσες μαρτυρίες μιλούν για ένα νησί ερημωμένο. Το 1770 κατέφθασε στο νησί ο Ισπανός εξερευνητής Ντον Φελίπε Γκονσάλες ( αμερικάνικα ισπανικά ) ή Γκονθάλεθ ( καστιλιάνικα ισπανικά ), ο οποίος διεκδίκησε τα εδάφη του για την Ισπανία, αν και ανεπισήμως. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1774, πέρασαν από το νησί ο βρετανός θαλασσοπόρος Τζέιμς Κουκ και ο γάλλος Ναύαρχος Μπουγκανβίλ. Ισπανία Τζέιμς Κουκ

3 Το νησί παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εξαιτίας της ύπαρξης των μνημειακών διαστάσεων λαξευμένων μορφών, των ταφικών της μνημείων, κτηρίων και μνημείων που αποδίδονται σε γηγενείς αρχαιότερων εποχών. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα γιγάντια λίθινα αγάλματα ή Μοάι, τα οποία πολλές φορές απεικονίζουν αρχαίους θεούς των αρχαίων κατοίκων του νησιού, ύψους και 10 μέτρων, πολλά από τα οποία είναι ημιτελή. Τα αρχαιότερα αγάλματα χρονολογούνται στον 8 ο αιώνα π. Χ.. Το 1995 η UNESCO χαρακτήρισε την περιοχή ( Εθνικό Πάρκο Ράπα Νούι ) ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κοντά στην οποία βρίσκεται και η τοποθεσία του Άχου Τονγκαρίκι με την μεγαλύτερη συγκέντρωση Μοάι στο νησί. αρχαιολογικό ΜοάιUNESCO Εθνικό Πάρκο Ράπα Νούι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς Άχου Τονγκαρίκι

4

5

6

7


Κατέβασμα ppt "Σπύρος Στρατηγός Σπύρος Τσουκαλάς. Οι ιστορικές γνώσεις για τους επόμενους αιώνες είναι ανύπαρκτες, έως τον 18 ο αιώνα τουλάχιστον. Το 1722 ο Ολλανδός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google