Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

F.C. BARCELONA MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Κώστας Τσαϊτουρίδης Γιάννης Συμιανάκης Βασίλης Τόλιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "F.C. BARCELONA MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Κώστας Τσαϊτουρίδης Γιάννης Συμιανάκης Βασίλης Τόλιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 F.C. BARCELONA MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Κώστας Τσαϊτουρίδης Γιάννης Συμιανάκης Βασίλης Τόλιος

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑRCA Η Μπαρτσελόνα (καταλανικα: Futbol Club Barcelona) είναι καταλανικος αθλητικος σύλλογος με έδρα την Βαρκελωνη. Ιδρύθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1899 και είναι γνωστή κυρίως για τις επιτυχίες του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ ανάλογες διακρίσεις έχει τόσο στην καλαθοσφαίριση όσο και σε άλλα δημοφιλή συλλογικά αθλήματα . Στα καταλανικά το όνομα του συλλόγου προφέρεται Μπαρσαλόνα, ενώ στα καστιλιανικά ισπανικά Μπαρθελόνα. Ευρέως διαδεδομένο είναι το Μπαρσελόνα (περιοχές της νότιας Ισπανίας, ισπανόφωνοι Λατινικής Αμερικής, αλλά και αγγλόφωνος κόσμος). Επίσης χρησιμοποιούνται το χαϊδευτικό του συλλόγου Barça (Μπάρσα), αλλά και το ψευδώνυμο Blaugrana(Μπλαουγκράνα) που παραπέμπει στα χρώματα της ομάδας.

3 ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ Στο ξεκίνημα της σαιζόν , η Barcelona θα παίζει με μια νέα εμφάνιση αγώνων εντός και εκτός έδρας, η οποία διαθέτει μοντέρνα αισθητική παραμένοντας παράλληλα πιστή στα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα και χρώματα αλλά και στην ιστορία της ομάδας.  Ο κορμός της φανέλας αγώνων εντός έδρας διαθέτει τη χαρακτηριστική βαθυκόκκινη και μπλε ρίγα, η οποία είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο. Για πρώτη φορά, η φανέλα διαθέτει έντεκα έντονες ρίγες. Στο εσωτερικό του γιακά υπάρχει μια στάμπα με το σύνθημα «Tots unit fem forca» («Όλοι μαζί, είμαστε δυνατοί»), η οποία προέρχεται από τον ύμνο της ομάδας.  Η εμφάνιση αγώνων εκτός έδρας της Barcelona θα έχει τολμηρό μαύρο χρώμα, δημιουργώντας μια νέα και ανανεωμένη δήλωση στις εκτός έδρας διοργανώσεις. Η μαύρη φανέλα διαθέτει χαρακτηριστική στάμπα με γκριζόμαυρο χρώμα στον ώμο, η οποία θυμίζει την Καταλανική

4 ΟΙ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡΣ ΤΗΣ ΒΑRCA
VICTOR VALDES CARLES PUYOL JERALD PIQUE DANIEL ALVES ABIDAL BOUSQUETS XAVI HERNADEZ ANDRES INIESTA MASCERANO LIONEL MESSI DAVID VILLA

5 O MIΚΡΟΣ ΜΑΓΟΣ Ο Λιονέλ Μέσι (Lionel Andrés Messi , γενν. στις 24 Ιουνίου 1987) είναι ποδοσφαιριστής από την Αργεντινη, ο οποίος αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπαρτσελονα και στην εθνική ομάδα της χώρας του. 

6 ΕL CLASICO Ο ανταγωνισμός έρχεται ως Μαδρίτης και της Βαρκελώνης που είναι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις στην Ισπανία. Όσον αφορά τον αριθμό των επίσημων τρόπαια που κέρδισε η κάθε μία, Μπαρτσελόνα οδηγεί με 78 τρόπαια σε 74 κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης.Είναι οι μόνοι σύλλογοι της Primera Division που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ.

7 ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ 1 Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών
1 Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών 4 Κύπελλα Κυπελλούχων 3 Κύπελλα Εκθέσεων (πρόδρομος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ) 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ 21 Πρωταθλήματα 25 Κύπελλα Ισπανίας.

8 ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ BARCA Camp Nou ( καταλανικά προφορά:  [kamnɔw] , "νέους ορίζοντες»), που μερικές φορές ονομάζεται "το Καμπ Νου" στην αγγλική γλώσσα , είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Βαρκελώνη, Καταλονία , Ισπανία . Το γήπεδο, που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης, έχει το σπίτι της FC Barcelona από την κατασκευή του το 1957. Το Καμπ Νου καθίσματα 99354,μειώθηκε σε σε αγώνες που διοργανώνει η UEFA,καθιστώντας την το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη και το ενδέκατο μεγαλύτερο στον κόσμο όσον αφορά τη χωρητικότητα. 

9 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.
Πηγές:


Κατέβασμα ppt "F.C. BARCELONA MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Κώστας Τσαϊτουρίδης Γιάννης Συμιανάκης Βασίλης Τόλιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google