Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντόνι Γκαουντί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντόνι Γκαουντί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντόνι Γκαουντί

2

3 Ο Αντόνι Γκαουντί Κορνέτ γεννήθηκε το 1852 σε ένα χωριό έξω από την Ταραγόνα της Ισπανίας και καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του υπέφερε από αρθρίτιδα. Πήρε το πτυχίο του στις 15 Μαρτίου 1878 και αμέσως το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης του ανέθεσε να σχεδιάσει δυο φανάρια που θα χρησιμοποιούνταν στον φωτισμό των δρόμων της πόλης. Ο νεαρός έκανε γρήγορα «όνομα» ανάμεσα στους συνομήλικους τους αρχιτέκτονες και σε συνδυασμό με την συνήθεια του να ντύνεται με ακριβά ρούχα, κατάφερε και απέκτησε πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα σαλόνια της Βαρκελώνης.

4 Μέγαρο Γκουέλ

5 Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι το Μέγαρο Γκουέλ στη Βαρκελώνη . Η κατασκευή του ξεκίνησε το και ολοκληρώθηκε το Το κτίριο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και πολύ κοντά στην κεντρική της αρτηρία, στις Ράμπλας.

6 Κάζα Μπατλό

7 Το Κάζα Μπατλό είναι ένα διάσημο κτίριο στο κέντρο της Βαρκελώνης και είναι ένα από τα αριστουργήματα του Αντόνι Γκαουντί. Το κτίριο αποτελεί αναδιαμόρφωση ενός παλαιότερου σπιτιού, το οποίο επανασχεδίασε ο Γκαουντί το 1904 και ανακαινίστηκε αρκετές φορές από τότε. Το τοπικό όνομα του κτιρίου είναι Casa dels ossos (Το σπίτι των οστών), λόγω της οργανικής σκελετώδους εμφάνισής του. Αρχικά σχεδιάστηκε για μια μεσαίας τάξης οικογένεια και βρίσκεται σε μια ευημερούσα περιοχή της Βαρκελώνης.

8 Σαγράδα Φαμίλια

9 Η Σαγράδα Φαμίλια είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ( ). Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε Βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

10 Επισκοπικό Παλάτι της Αστόργα

11 Το Επισκοπικό Παλάτι της Αστόργα είναι ένα κτήριο σχεδιασμένο από τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί . Βρίσκεται στην πόλη Αστόργα ,στης οποίας την πρωτεύουσα βρίσκεται η Οικία Μποτίνες , που μαζί με το Ελ Καπρίτσο δε Κομίγιας είναι τα μοναδικά έργα του Γκαουντί εκτός Καταλωνίας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε ανάμεσα στα έτη 1889 και 1915.

12 Πάρκο Γκουέλ

13 Το Πάρκο Γκουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη βορεινή πλευρά του βρίσκεται το Πάρκο του Καρμέλο. Διοικητικά ανήκει στην περιοχή Λα Σαλούδ του διαμερίσματος ντε Γκράσια. Δημιουργηθηκε ως μέρος της αστικοποίησης της περιοχής και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του Καταλανικού Μοντερνισμού, ύστερα από παραγγελία του επιχειρηματία Εουσέμπι Γκουέλ. Κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1900 και το 1914 και άνοιξε σαν δημόσιο πάρκο το Το 1984 η UNESCO ανακήρυξε το Πάρκο Γκουέλ σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ως μέρος του συνόλου «Έργα του Άντονι Γκαουντί».

14 Casa Calvet

15 Το Casa Calvet είναι ένα κτήριο, σχεδιασμένο από τον Αντόνι Γκαουντί για έναν κατασκευαστή κλωστοϋφαντουργίας που υπηρέτησε τόσο ως εμπορική ιδιοκτησία (στο υπόγειο και στο ισόγειο) και μια κατοικία. Βρίσκεται στην οδό Carrer de Casp48,περιοχή της Βαρκελώνης.

16 ΚΑΛΛΙΑ ΘΕΟΤΟΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗ


Κατέβασμα ppt "Αντόνι Γκαουντί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google