Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ολλανδία Άμστερνταμ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ολλανδία Άμστερνταμ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ολλανδία Άμστερνταμ

2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο Πληθυσμός της Ολλανδίας είναι: 16.481.139
Η Ολλανδία βρίσκεται στη βόρεια Ευρώπη

3 ΣΗΜΑΙΑ Τι συμβολίζει;

4 Αξιοθέατο 1 Βρίσκεται σε μια βόρεια πόλη της Ολλανδίας

5 Magere Brug Είναι η πιο διάσημη γέφυρα του 'Αμστερνταμ. Είναι μία παραδοσιακή Ολλανδική γέφυρα δύο κομματιών, μεταβλητού μήκους, που συνδέει τις όχθες του ποταμού Amstel.

6 Hortus Botanicus Είναι ένας από τους παλιότερους στον κόσμο (1632). Έχει περισσότερα από 6,000 φυτά και μερικά από τα φυτά είναι πραγματικά μοναδικά, όπως οι 2,000 χρόνων αθάνατοι κάκτοι.

7 Έθιμα και Παραδόσεις Σύμφωνα με το θρύλο, ο Άγιος Νικόλαος, ο οποίος ονομάζεται «SinterKlaas» καταφθάνει στην Ολλανδία το Νοέμβριο, τρεις βδομάδες πριν τα γενέθλιά του. Το πλοίο του είναι φορτωμένο με δώρα, το υποδέχεται στο λιμένα η Βασίλισσα Βεατρίκη συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου. Τις ημέρες που ακολουθούν ο SinterKlaas γυρίζει όλη τη Χώρα μαζί με τον βοηθό του τον Zwarten Piet (Μπλακ Πιτ ή Μαύρο Πιτ). Τα παιδιά στην Ολλανδία παίρνουν τα δώρα τους στις 5 Δεκεμβρίου. Τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα στολίζονται παντού αφού έχει φύγει από τη χώρα ο SinterKlaas.

8 Γιατί να επισκεφτούμε την Ολλανδία;
•  Την πλατεία Νταμ με το εντυπωσιακό θερινό ανάκτορο της βασίλισσας. Εδώ αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να θαυμάσετε το παλάτι. • Το μουσείο Βαν Γκογκ. •  Το σπίτι της Άννα Φρανκ, όπου έγραψε το περίφημο ημερολόγιο της. •  Την περίφημη περιοχή Jordaan με τα κανάλια και τους δρόμους αποκλειστικά με ονόματα λουλουδιών και δέντρων. •  Την πλατεία Μuseumplein που φιλοξενεί το Βασιλικό Θέατρο Συναυλιών, καθώς και τρία από τα πλέον ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης. •  Την κοντινή Χάγη και το Ρότερνταμ.


Κατέβασμα ppt "Ολλανδία Άμστερνταμ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google