ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κώστας Βλάχος e-kids A "ΟΙ φίλοι μας τα ζώα".
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Χρήστος Τομαράς Βασίλης Σωτηρακόπουλος
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Στέφανη Φασουλιώτη Αλεξία Πίτσιλλου Ε΄τάξη Νοέμβριος 2013
Καρέτα-καρέτα.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!
Φώκια Monachus Monachus
Η θάλασσα με τα ψάρια της
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
Μαυρόγυπας Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
1.100 Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει περίπου είδη και υποείδη φυτών, από τα οποία περίπου είναι ενδημικά, δηλαδή δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
ΕΧΙΔΝΑ Οι Ταχυγλωσσίδες (Tachyglossidae) γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα.
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
♥Δελφίνι♥.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
ΑΡΧΕΛΩΝ Χρήστος Χαραλαμπίδης Σπύρος Ατματζίδης Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη- κερδοσκοπικό.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ !!! Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος.
OΡΚΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΥ.
ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΝΑ.
ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΖΩΑ Γιώργος φιλίππου Γιώργος Μουστακέας Αντωνία Σταυρίδη.
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
ΤΑ ΨΑΡΙΑ Ακής Δημήτρης.
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Τα οικοσυστήματα.
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
(Carcharodon carcharias)
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Το αγαπημένο μου σπάνιο ζωάκι
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ.
Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Η φύση είναι το σπίτι μας
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για πάνω από εκατό χρόνια. Οταν φτάνει τα τέσσερα χρόνια, έρχεται στην ακτή για να τοποθετήσει τα αυγά της στην άμμο. Κάθε χελώνα γεννά περίπου 100 - 120 αυγά σε μια τρύπα, που σκάβει στην άμμο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα αυγά έχουν το μέγεθος μιας μπάλας του τέννις και παραμένουν στην φωλιά για 55 ημέρες.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 40 είδη δελφινιών από 17 γένη. Το μέγεθός τους ποικίλλει από 1,2 μέτρα και 40 κιλά (δελφίνι του είδους Maui's Dolphin) μέχρι 9,5 μέτρα και 10 τόνους (που είναι η όρκα, που λέγεται και Δολοφόνος- Φάλαινα). Απαντώνται σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσμου, καθώς και σε ορισμένα μεγάλα ποτάμια, όπως είναι ο Αμαζόνιος και ο ποταμός Γιανγκτσέ της Κίνας, και είναι ζώα σαρκοβόρα (τρέφονται κυρίως με ψάρια και καλαμάρια).

ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ Η μεσογειακή φώκια είναι ένα από τα πέντε πιο απειλούμενα θηλαστικά της Ευρώπης. Σήμερα υπάρχουν στην περιοχή της Μεσογείου γύρω στις 400-500 φώκιες, εκ των οποίων οι 300 βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Το θερμό κλίμα των Ελληνικών ακτών και η μεγάλη ακτογραμμή της χώρας μας (15.000 km περίπου) αποτελούν πόλο έλξης για τη Μεσογειακή Φώκια.

AΛΕΠΟΥ Η αλεπού (Vulpes vulpes) είναι θηλαστικό της οικογένειας Κυνίδες. Είναι το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο είδος αλεπούς, όπως επίσης και το είδος με την μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση παγκοσμίως και σε πολλές περιοχές της υφηλίου αναφέρεται απλώς ως «η αλεπού».

ΑΣΠΡΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ Ένα πανέμορφο άσπρο καγκουρό της οικογένειας Ουάλαπι, όπως είναι ευρύτερα γνωστά τα ζώα αυτά, το πέμπτο παγκοσμίως, γεννήθηκε τις τελευταίες μέρες στο πάρκο πουλιών και ζώων στην Πέγεια. Το αδελφάκι του, επίσης λευκό, το τέταρτο παγκοσμίως, γεννήθηκε κατά την περσινή χρονιά στο ίδιο πάρκο από την ίδια μητέρα.

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ Ο καρχαρίας (Carcharodon carcharias) είναι από τα μεγαλύτερα ψάρια της θάλασσας. Οι καρχαρίες και τα μικρότερα συγγενικά τους σκυλόψαρα, γαλέοι κ.ά. έχουν ομοιογένεια μορφολογική και λειτουργική. Έχει ασβεστοποιημένο και αποκλειστικά χόνδρινο σκελετό, μεγάλο κεφάλι, μεγάλα δόντια, σώμα επίμηκες, υδροδυναμικό, ισχυρή ουρά, με ετερόκερκο ουραίο πτερύγιο, δέρμα τραχύ (καστανό στη ράχη και καστανόλευκο στην κοιλιά) καλυμμένο από "πλακοειδή λέπια" (δερματικά δόντια).