Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
Θαλάσσια Είδη Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Φτερωτοί αγγελιοφόροι για το κλίμα © Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 2016 Επιμέλεια παρουσίασης: Ευγενία Πανώριου

2 © Μ. Χατζηκύρκας Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ
Μαυροπετρίτης © Μ. Χατζηκύρκας Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Φωλιάζει στις ήσυχες βραχονησίδες την περίοδο της φθινοπωρινής μετανάστευσης, έχοντας ως πλούσια τροφή τα εκατομμύρια μικρόπουλα που διασχίζουν το Αιγαίο!

3 © Γ. Καρρής/ Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ
Αρτέμης © Γ. Καρρής/ Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Πραγματικό θαλασσοπούλι, ο Αρτέμης περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη θάλασσα και έρχεται στη στεριά μόνο για να φωλιάσει. Έχει προσαρμοστεί άριστα να ζει μακριά από τις ακτές, αφού τρέφεται, ζευγαρώνει και κοιμάται στο ανοιχτό πέλαγος!

4 © Θ. Καστρίτης / Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ
Αιγαιόγλαρος © Θ. Καστρίτης / Αρχείο ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Μερικές μικρές νησίδες του Αιγαίου είναι ο χώρος φωλιάσματος του Αιγαιόγλαρου, του μοναδικού γλάρου που αναπαράγεται αποκλειστικά στη Μεσόγειο.

5 Θαλάσσια Χελώνα Καρέττα
© Δ. Γραμμένος/ ΜΦΙΚ Ζει στη θάλασσα, θα επιστρέψει όμως στις απομακρυσμένες και ήσυχες αμμώδεις παραλίες για να σκάψει τη φωλιά της, όπου και θα αφήσει τα αβγά της.

6 Περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θάλασσα.
Μεσογειακή Φώκια © Π. Δενδρινός/ MOm Περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θάλασσα. Στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες σπηλιές της ακτής θα γεννήσει τα μικρά της, αλλά και θα ξεκουραστεί.


Κατέβασμα ppt "Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google