ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΥΔΟΞΙΑ ΡΙΧΑΝΙ Α Μ Β00061 εργασία με θέμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύου Comenius που συνδέει όσους χρησιμοποιούν υλικά μελέτης του χώρου και γεω-πληροφορίες στο σχολείο.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
Υποδομές Ανοικτής Πρόσβασης: Το μέλλον της επιστημονικής επικοινωνίας, ΕΚΤ, Αθήνα, Δεκεμβρίου 2008 Πρωτοβουλίες Ανοικτής Πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη.
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Το έργο «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΠΣΕ+Τ) - Γ' ΦΑΣΗ "Αποθετήρια και Επιστημονικά Ηλεκτρονικά Περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης"»
ΠΡΑΞΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Συνεργασία Βιβλιοθηκών: Εθνικό, τοπικό, διαθεματικό επίπεδο Μαρία Κορκίδη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκη 29/5/2008 Συνεργασία δημοτικών βιβλιοθηκών:
EPublishing 6/ Βικτωρία Τσουκαλά, PhD Ιούνιος 2013 Η Πράξη “Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ο. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΜΜΩΝΑΣ.
Ο ρόλος της πληροφορίας στην διοίκηση και την συνδικαλιστική παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων: Η περίπτωση του Αρχείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ • ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ιωάννινα, Ιούνιος 2004 Μ. Κουτροκόη Πρόσβαση στη γνώση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι η ανεξάρτητη αρχή που συντονίζει τις δραστηριότητες του Ελληνικού Στατιστικού.
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ)
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
Καλησπέρα σας! Ως συνέχεια της ενότητας που αφορά στα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας σε ΑΕΙ, θα σας παρουσιάσω την εμπειρία της ΒΚΠ του ΠαΜακ να κατανοήσει.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Αντώνιος Καραγεώργος Τμήμα Δασοπονίας και ΔΦΠ
ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κολοβός Φίλιππος Τσανακτσίδου ΕλισάβετΠαπαργύρη.
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
Η Πύλη για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Αθήνα 21Μαρτίου 2005 Ημερίδα για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Βιβλιοθήκες και Κοινωνία της Πληροφορίας Πλήθος πληροφοριών (επιλογή.
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΤΕΕ
Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την πρόσβαση στη γνώση: βιβλιοθήκες, αρχεία Δάφνη Κυριάκη-Μάνεση, δρ Ειδική Γραμματέας ΥΠΕΠΘ.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
HEAL-Legal Υπηρεσία Νομικής Συμβουλευτικής σε Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορούν στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Άννα Φράγκου Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Η ένταξη των ψηφιακών βιβλιοθηκών στον χώρο της εκπαίδευσης Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου Β Ανδρομάχη Νοτοπούλου Β
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύνδεση Έρευνας και Παραγωγής – Συνεργασία ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερ. Φορέων με Παραγωγικές Μονάδες, Διοίκηση και Διαχείριση.
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
Πλαίσιο ανάπτυξης ΕΠΣΕ+Τ Διεθνείς τάσεις για την ανοικτή πρόσβαση Διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις για ανοικτή πρόσβαση Νέες πρακτικές για επιστημονικές.
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
ΔΗΣ 110 Δημόσιες Σχέσεις ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 02/02/2015 1
Εσπερίδα REACH & CLP, Πάτρα Δραστηριότητες της Δ/νσης Περιβάλλοντος στον τομέα των χημικών – προοπτικές για τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - FDI Οδηγώντας τον Κόσμο στη Bέλτιστη Στοματική Υγεία Μια σύντομη παρουσίαση της FDI Από τον κ. Χασάπη Ευστράτιο FDI.
«Υπηρεσία Υποστήριξης Βιβλιοθηκονόμου και Διαχείρισης, Διάχυσης και Ανάπτυξης Λογισμικών Βιβλιοθηκών» Φωτεινή Ευθυμίου, Δημήτρης Κουής.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ " Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Συνολικού προϋπολογισμού €
Πληροφόρηση – Γενικές έννοιες Διονύσης Κόκκινος, Βιβλιοθηκονόμος, MSc Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας
Ιδρυματικό Αποθετήριο Τμήμα Εκδόσεων & Βιβλιοθήκης Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας 2015.
Powerpoint Templates Heal-Legal: Ανάπτυξη Υπηρεσιών Νομικής Συμβουλευτικής για Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορούν στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
DSpace:ένα ψηφιακό αποθετήριο ανοικτής πρόσβασης Φοιτήτρια : Νικολέττα Μπίζου Μάθημα: Ηλεκτρονική δημοσίευση Διδάσκοντες: Σαράντος Καπιδάκης Μανώλης Γεργατσούλης.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ψηφιακού υλικού Ενότητα «Δημιουργία και διαχείριση ψηφιακών συλλογών»
Η επεξεργασία του υλικού στην υβριδική υπηρεσία πληροφόρησης: παράλληλη χρήση των εργαλείων Κόκκινος Διονύσης, Ε.Μ.Π. - Κεντρική Βιβλιοθήκη Τσώλη Θεοδώρα,
Διεργασίες ψηφιακής επιμέλειας και το πρόγραμμα δράσης της Μονάδας Ψηφιακής Επιμέλειας Πάνος Κωνσταντόπουλος Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας, Ερευνητικό Κέντρο.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
Η πρακτική της Κοινωνικής Εργασίας
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Πολιτική Ανοικτής Πρόσβασης στην Κύπρο και την ΕΕ
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΥΔΟΞΙΑ ΡΙΧΑΝΙ Α Μ Β00061 εργασία με θέμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Είναι ένας επιστημονικός φορέας που ιδρύθηκε το 1990 και αποτελείται από τριακόσιους αρχειονόμους. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η ευαισθητοποίηση για τη διάσωση και την προστασία του αρχειακού υλικού Η προβολή και η αξιοποίηση της αρχειακής μας κληρονομιάς Η παροχή συμβουλών και εξειδικευμένων πληροφοριών σε φορείς που διαχειρίζονται αρχεία Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των εργαζομένων στα διάφορα αρχεία της χώρας μας.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Ε Α Ε Στόχος της ελληνικής αρχειακής εταιρείας είναι να βρεθεί μια κοινή γλώσσα και οι Έλληνες αρχειονόμοι να μπορούν να συμβαδίζουν με τους ευρωπαίους συναδέλφους παρακολουθώντας την εξέλιξη και την προβληματική που θέτει η επιστήμη στις μέρες μας.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η προαγωγή της μελέτης και έρευνας θεμάτων σχετικών με την αρχειονομία, τη διάσωση και την προστασία πάσης φύσεως αρχειακού υλικού, την ταξινόμηση και την αξιοποίηση της αρχειακής κληρονομιάς. Η ανάδειξη και αξιολόγηση της ιδιαιτερότητας της αρχειακής εργασίας ως διαχείρισης της πληροφορίας του παρελθόντος. Η προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των αρχειονόμων.

BAΣΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Η επεξεργασία και διάδοση επαγγελματικών κανόνων στο χώρο. Η σύσφιξη των σχέσεων των Ελλήνων αρχειονόμων μεταξύ τους καθώς και με συναδέλφους και αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού. Η προώθηση της συνεργασίας των Ελλήνων αρχειονόμων με τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων.

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων καθώς και επιμορφωτικών σεμιναρίων για Έλληνες αρχειονόμους. Συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα επιμόρφωσης των μελών της. Συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς και τα αρχειονομικά συνέδρια. Έκδοση επιστημονικών και χρηστικών βιβλίων.

ΕΡΓΟ ΤΗΣ Ε Α Ε (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Προετοιμασία ενός εξαμηνιαίου ενημερωτικού περιοδικού με τον τίτλο «ΑΡΧΕΙΑΚΑ ΝΕΑ» Προετοιμασία ενός θεωρητικού περιοδικού με τον τίτλο «ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΟΣ» Τέλος εξέδωσε σε συνεργασία με τον εκδότη Γιώργο Δαρδανό μεταφρασμένο στα ελληνικά ένα σημαντικό αρχειονομικό εγχειρίδιο της Εταιρείας των Αυστραλών αρχειονόμων με τον τίτλο «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ»

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ Ε Α Ε Το δικαίωμα στην πληροφόρηση είναι ένα ουσιαστικό πολιτικό και δημοκρατικό δικαίωμα. Ο κανόνας αυτός περιβάλλεται από ένα πλέγμα ορίων και προφυλάξεων που αποβλέπουν στην αποτελεσματική προστασία του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής ασφάλειας κάθε χώρας αλλά και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές επιβάλλουν την επι ίσοις όροις πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων χωρίς διακρίσεις επ ουδενί λόγω.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ Ε Α Ε(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Θεωρείται χρέος της ελληνικής αρχειακής εταιρείας να εισηγούνται τροποποιήσεις όταν εκτιμάται ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν εφαρμόζεται ή δεν επαρκεί για την εξασφάλιση των δημοκρατικών αρχών πρόσβασης. Οι κρατικές αρχειακές εταιρείες οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό ποιες είναι οι κατηγορίες κλειστών αρχείων και για πόσο χρονικό διάστημα. Όρια κλειστών και απόρρητων αρχείων ακυρώνουν στην πράξη τα βασικά δικαιώματα του πολίτη στην ενημέρωση.

ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ Ε Α Ε ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ Το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής αρχειακής εταιρείας αποβλέποντας στην καλύτερη λειτουργία των οργάνων της εταιρείας αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών για την τροποποίηση ορισμένων άρθρων του καταστατικού. Πιο συγκεκριμένα με το νέο καταστατικό της ελληνικής αρχειακής εταιρείας Προσδιορίζονται σαφέστερα η επωνυμία στα γαλλικά και κυρίως το προφίλ των μελών της Ε Α Ε.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε Α Ε (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Οι φοιτητές και σπουδαστές αρχειονομίας έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν μέλη και να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές και τις ποικίλες δραστηριότητες της Εταιρείας. Οι οργανισμοί και τα ιδρύματα ή τα νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με θέματα αρχείων μπορούν να συμμετέχουν αποφασιστικά με τους εκπροσώπους τους. Θεσπίζονται διατάξεις που βελτιώνουν τις συμμετοχικές διαδικασίες και τη λειτουργικότητα των οργάνων της εταιρείας.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΩΝ Ένας κώδικας δεοντολογίας πρέπει να καθιερώνει υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς για το επάγγελμα των αρχειονόμων. Πρέπει να μυεί σε αυτά τα πρότυπα τους νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό τομέα, να υπενθυμίζει στους έμπειρους τις επαγγελματικές τους ευθύνες και να εμπνέει στο κοινό εμπιστοσύνη στο επάγγελμα. Ο κώδικας αυτός αποτελεί γενικό πλαίσιο δεοντολογικής συμπεριφοράς για την καθοδήγηση των μελών στο επάγγελμα και όχι να εξασφαλίζει συγκεκριμένες λύσεις σε ειδικά προβλήματα.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ 1.Οι αρχειονόμοι προστατεύουν την ακεραιότητα του αρχειακού υλικού έτσι ώστε να συνεχίσει εγγυημένα να αποτελεί αξιόπιστη μαρτυρία του παρελθόντος. 2.Οι αρχειονόμοι αξιολογούν, επιλέγουν και διατηρούν το αρχειακό υλικό μαζί με το ιστορικό, νομικό και διοικητικό πλαίσιο ώστε τηρώντας την αρχή της προέλευσης να διαφυλάσσουν και να καθιστούν εμφανή την πρωτογενή συνάφεια των τεκμηρίων. 3.Οι αρχειονόμοι προστατεύουν την αυθεντικότητα των τεκμηρίων κατά την διάρκεια της αρχειακής επεξεργασίας της διατήρησης και της χρήσης τους.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ Ε Α Ε (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 4. Οι αρχειονόμοι οφείλουν να εξασφαλίζουν την αδιάκοπη δυνατότητα πρόσβασης και τη σαφήνεια στο αρχειακό υλικό. 5.Οι αρχειονόμοι οφείλουν να στηρίζουν πρακτικές κατάλληλης φύλαξης των τεκμηρίων. 6.Οι αρχειονόμοι προωθούν την ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στο αρχειακό υλικό και παρέχουν αμερόληπτες υπηρεσίες σε όλους τους χρήστες.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ Ε Α Ε (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 7.Οι αρχειονόμοι σέβονται και το δικαίωμα της πρόσβασης και το ιδιωτικό απόρρητο και ενεργούν μέσα στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας. 8. Οι αρχειονόμοι αξιοποιούν την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη που τους έχει δοθεί χάριν του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη θέση τους για αθέμιτο όφελος, δικό τους ή τρίτων. 9.Οι αρχειονόμοι επιδιώκουν την ανώτερη επαγγελματική επίδοση εκσυγχρονίζοντας συστηματικά και αδιάκοπα τις αρχειονομικές τους γνώσεις και μοιραζόμενοι μεταξύ τους τα αποτελέσματα της έρευνας τους.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ Ε Α Ε (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 10.Οι αρχειονόμοι συμβάλλουν στην διαφύλαξη και την αξιοποίηση της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς συνεργάζονται μεταξύ τους καθώς και με μέλη άλλων επαγγελματικών κλάδων.

ΑΡΧΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Η διαπίστωση της αναγκαιότητας ενημέρωσης και εντοπισμού των αρχείων που συνδέονται με την ελληνική λογοτεχνία οδήγησε την Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία και το Ε.Λ.Ι.Α. στην προσπάθεια ενός ειδικού καταλόγου αρχείων λογοτεχνίας.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΑΡΧΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Ο κατάλογος να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πληροφορίες από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα να αποτελέσει ερέθισμα για την επικοινωνία όσων ασχολούνται με λογοτεχνικά αρχεία. Συζήτηση των ιδιαιτέρων προβλημάτων που απορρέουν από την επεξεργασία και τη διαχείριση παρόμοιου υλικού. Ο κατάλογος συγκροτήθηκε με αποστολή ερωτηματολογίου σε βιβλιοθήκες και αρχεία, λογοτέχνες και σε πανεπιστήμια.

ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Β.Δ. 1.Το όνομα του λογοτέχνη ή του αρχείου που περιλαμβάνει συναφές με την λογοτεχνία υλικό. 2.Οι ακραίες χρονολογίες που καλύπτει το υλικό. 3.Ο φορέας στον οποίο απόκειται ή το πρόσωπο που κατέχει το αρχείο. 4.Τα διαθέσιμα εργαλεία έρευνας ή οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όταν βέβαια υπάρχουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Η Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία έχει να επιδείξει μεγάλο έργο όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα στα δεκαπέντε χρόνια της λειτουργίας της. Μέσα από οργανώσεις σεμιναρίων, έκδοση ειδικού περιοδικού, οργάνωση συνεδρίων αλλά και έκδοσης αποφάσεων και σχετικών πληροφοριών μέσω του διαδικτύου προάγουν τις αρχές της Αρχειονομίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.