ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

24ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΣΠ 17 & 18 Μαρτίου 2012 Χώρος διεξαγωγής «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
Αθλητικοί Φορείς Αθλητικό Σωματείο Αθλητική Ένωση Αθλητική Ομοσπονδία
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
Επανασχεδιασμός των σχολικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου.
SPORT.
Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού Ορισμός της Αθλητικής Βιομηχανίας
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2ΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Είναι δεδομένη η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού.
Kids’ Athletics Seminar Athens, March 10 Malek El Hebil (IAAF) am.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΩΡΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ
γιαννησ φιλοσ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Επαγγελματικές λίγκες & Εθνικές Ομάδες. Δρόμοι παράλληλοι ή αντίθετοι. Η περίπτωση του Ανδρικού Βόλεϊ. Η υποστελέχωση των ομάδων της Λίγκας από νέους αθλητές.
Tο Περιβάλλον του Μάρκετινγκ
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
Κ. Αλεξανδρής. Υπαίθρια Αναψυχή Οργανωμένη Μορφή Ελεύθερη Αναψυχή.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
Οργάνωση και Μάρκετινγκ Ακαδημιών Πετοσφαίρισης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
Kids’ Athletics Seminar Athens, March 10 Malek El Hebil (IAAF) am.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ – ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Χρήστος Αντωνίου Μ.Sc Άσκηση και Ποιότητα Ζωής Μ.Εd Ειδικής Αγωγής.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εισαγωγή Στη Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
ΕΠΑΛ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αθανάσιος Λάϊος Ph.D. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ;;; COX Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη η οποία εφαρμόζει τις αρχές της ψυχολογίας στον χώρο του αθλητισμού. Συχνά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑ 12/12/15.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015 Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 1.
Η Δια Βίου Μάθηση στις Σέρρες
Προγραμματισμός και Διαχείριση αγώνων δρόμου εκτός σταδίου
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Στρατηγική Συνεργασιών μεταξύ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Φορέων
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 35: ΣΧΕΣΗ……………………………………………………………...
ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΩΝ & ΧΟΡΗΓΩΝ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 2016 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Kids’ Athletics Seminar
Χρήστος Γαντζίδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β.
ΕΠ.Α.Κ.Α.Β 8-9 Δεκεμβρίου 2017 Αναθεώρηση αγωνιστικού και προπονητικού σχεδιασμού στις αναπτυξιακές ηλικίες Σπύρος Κέλλης Μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ Ομότιμος Καθηγητής.
Πανελλαδική έρευνα σωματείων ΣΕΓΑΣ
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΠΑΚΑΒ ΑΘΗΝΑ 9/12/17 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΠΟΝΗΤΗΣ ΣΕΓΑΣ.
Αρχές προπονητικής εφαρμογής Μύηση – Προπόνηση - Αγώνας
Η έννοια της επιχείρησης
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ 2019 Κ14 – Κ16 – Κ18
Επιτροπή επιμόρφωσης και επιστημονικής στήριξης (ΕΠΕΠ)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους αθλητές του στίβου εφαρμόζοντας προγράμματα εκμάθησης των αγωνισμάτων του Στίβου, Kid’s Athletics, αλλά και τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, με παιχνίδια, εκδρομές και δράσεις παράλληλες. Η περίοδος λειτουργίας, είναι κυρίως, κατά τη διάρκεια του σχολείου. Οι ηλικίες είναι από 6 έως 12 ετών.

Νομικό Πλαίσιο Ο Αθλητικός Νόμος 2725 (άρθρο 7, παρ. 2 και 3), προβλέπει την λειτουργία, των τμημάτων εκμάθησης αθλημάτων, καθώς και το δικαίωμα να ορίζουν και να εισπράττουν, το αντίστοιχο αντίτιμο της σχετικής υπηρεσίας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Στα σωματεία εργάζονται και απασχολούνται, κυρίως νέοι και άνεργοι προπονητές ΚΦΑ, αθλητές του σωματείου καθώς και δάσκαλοι. Τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών υποχρέωσαν τα Σωματεία του Στίβου να εφαρμόσουν προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, απασχόλησης μικρών παιδιών, τμήματα υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές σχολές καθώς και ομάδες προετοιμασίας για δρομείς υγείας και βετεράνους.

Η επιλογή αυτή των σωματείων φαίνεται ότι είναι ελκυστική γιατί έχει έσοδα, άμεσα, και πολλές φορές, αφορολόγητα. Η ένταξη αυτών των παιδιών, στις Αγωνιστικές ομάδες, γίνεται, αλλά ως δεύτερη επιλογή. Το δίλημμα είναι μεγάλο. Ιδανικό θα ήταν, να απορροφηθεί αυτό το δυναμικό, και να εξελιχθεί σε Αγωνιστική Ομάδα. Είναι επιθυμία όλων μας. Είναι όμως έτσι…?

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στη λειτουργία του Σωματείου, αλλά και στην λειτουργία και χρήση των χώρων προπόνησης, για το στίβο. Οι διοικήσεις των Σταδίων, μας βλέπουν σαν πελάτες. Γνωρίζουν ότι εισπράττουμε χρήματα και έχουμε έσοδα. Η χρηματοδότηση των Σταδίων, σταμάτησε ή έχει μειωθεί. Υπάρχουν οδηγίες από τη ΓΓΑ για εξεύρεση πόρων και εκπόνηση προγραμμάτων με στόχο την αυτοδιαχείριση ή και την παραχώρηση ακόμη, σε εταιρίες και ιδιώτες. Βλέπουμε σήμερα, οργανωμένες Ομάδες και Ιδιωτικά Γυμναστήρια, να ενοικιάζουν χώρους (γραφεία, αποδυτήρια, γυμναστήρια κτλ), που παραδοσιακά θεωρούσαμε δικούς μας, για το Στίβο μόνο. Δημιουργήθηκαν ομάδες, που έχουν τμήματα ή αποκλειστικά: Προετοιμασία Υποψηφίων για Πανεπιστήμια και Στρατιωτικές Σχολές Οργάνωση δρόμων σε Δημόσιο δρόμο και Βουνά Μέτρησης, Αξιολόγησης και ειδικής βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης( Personal )

Ο ΣΕΓΑΣ, οι ΕΑΣ και τα τοπικά Σωματεία, πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ανάλογα με τα προβλήματα που διαπιστώνονται, στην περιοχή ευθύνης τους. Οι διοικήσεις των σταδίων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των περιφερειακών μας ΕΑΣ πρέπει να συνεργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία και τη σωστή συνεργασία καλύπτοντας τις αγωνιστικές ομάδες στην προετοιμασία τους αλλά και την λειτουργία των ακαδημιών χωρίς προβλήματα Οι διοικήσεις των σταδίων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των περιφερειακών μας ΕΑΣ πρέπει να συνεργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία και τη σωστή συνεργασία καλύπτοντας τις αγωνιστικές ομάδες στην προετοιμασία τους αλλά και την λειτουργία των ακαδημιών χωρίς προβλήματα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Σωστή προσέγγιση και διαχείριση των ζητημάτων, με τις Διοικήσεις, τις Αρχές, αλλά και την κοινή γνώμη. Συνεχής προβολή, κατά τόπους, των, Επίλεκτων και διακριθέντων αθλητών, για τις επιτυχίες, στον Αθλητισμό και στο Σχολείο. Ο Αγωνιστικός αθλητισμός και οι επίλεκτοι αθλητές πρέπει να έχουν τον σωστό χώρο και χρόνο στα Στάδια και τα Προπονήτρια. Οι Εγκαταστάσεις τα μέσα και το Αθλητικό Υλικό, να προστατεύεται, να ανανεώνεται και κυρίως, να απαιτείται και να διεκδικείται. Τα τμήματα υποδομής, να απορροφούνται από τις Αγωνιστικές Ομάδες. Οι ακαδημίες πρέπει να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζουν την προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων Είναι σημαντική η πριμοδότηση των Σωματειακών Προπονητών, για τις διακρίσεις των αθλητών.