Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα 08-09 / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα 08-09 / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου.
Αθηνα / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β.

2 Ακαδημίες Σωματείων Η νέα πραγματικότητα στο χώρου του στίβου
τα τελευταία χρόνια… Επαφή με τον κλασικό αθλητισμό από 9-11 ετών μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Πλέον τμήματα υποδοχής των παιδιών από την ηλικία των 6 ετών. Τεράστια η συμμετοχή παιδιών πανελλαδικά σε όλα τα Σωματεία.

3 Σχολική κοινότητα Επιμόρφωση Κ.Φ.Α. Ακαδημίες Σωματείων
Kids’ Athletics Το Kids’ Athletics αποτέλεσε την κορωνίδα της ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού τα προηγούμενα 4 χρόνια! Σχολική κοινότητα Επιμόρφωση Κ.Φ.Α. Ακαδημίες Σωματείων

4 Αλματώδης αριθμητική συμμετοχή μικρών αθλητών σε όλα τα Σωματεία
Αναγκαιότητα πλέον η οργάνωση των Ακαδημιών και η διασύνδεση αυτών των πολυπληθών τμημάτων με τα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου.

5 Ακαδημίες Σωματείων – Αγωνιστικά Τμήματα του Συλλόγου
Το ζητούμενο, λοιπόν, που προκύπτει είναι τα παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες να μπορέσουν να εξελιχθούν και να στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα των συλλόγων. Η ομαλή μετάβαση πρέπει να είναι και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των σωματείων αλλά και της Ομοσπονδίας. Βασική αρχή που πρέπει να διέπει την οργάνωση του συλλόγου: η αλληλένδετη και ισόρροπη ανάπτυξη ακαδημιών και αγωνιστικού τμήματος. Προϋπόθεση η σωστή οργάνωση των τμημάτων και η εκούσια πρόθεση για την ανάπτυξη του αγωνιστικού τμήματος στο σωματείο. Σχέδιο δράσης με ΚΙΝΗΤΡΑ για τα σωματεία που αναπτύσσουν ένα ορθό τρόπο λειτουργίας αλλά και ΜΕΤΡΑ για τους συλλόγους αυτούς που μένουν μόνο στη δημιουργία και λειτουργία ακαδημιών και τίποτα πέρα από αυτό.

6 Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει ήδη προτείνει το Kids’ Athletics:
ως μέσο προσέλκυσης νέων αθλητών στο στίβο, αλλά και ως το κατάλληλο προπονητικό εργαλείο για τις ηλικίες 6-11 ετών. Αποφεύγεται η πρόωρη εξειδίκευση Κινητική δραστηριότητα σε ομαδική μορφή Ευχάριστη και προκλητική για το παιδί Δίνει βιώματα επιτυχίας Πολύπλευρη εξάσκηση σε όλες τις βασικές δεξιότητες του κλασικού αθλητισμού.

7 Κύριο στοιχείο διερεύνησης και καταγραφής
ο τρόπος μετάβασης από τις ακαδημίες στο αγωνιστικό. Βασικός προβληματισμός που θα αναδείξει τον σκοπό της λειτουργίας των ακαδημιών και τη φιλοσοφία του Σωματείου για τον αγωνιστικό αθλητισμό..

8 Πρόγραμμα δράσεων Συμμετοχή σε αγώνες μικρών ηλικιών.
Γνωριμία με τους μεγαλύτερους αθλητές του τμήματος. Παρακολούθηση των προπονήσεων της αγωνιστικής ομάδας. Προπόνηση με το αγωνιστικό τμήμα. Οργανωμένη επίσκεψη σε αγώνες, επαφή με αθλητές σχεδιασμού και εθνικών ομάδων. Ειδικός πίνακας αναρτήσεων ανακοινώσεων. Συμμετοχή σε αγώνες, καταγραφή των επιδόσεων, ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων.

9 Ο ρόλος της Ε.Α.Σ. και του Τεχνικού Συμβούλου
Διοργανώσεις Kids’ Athletics Ε.Α.Σ. Αγωνιστικές δράσεις σε πόλεις-κέντρα της Ε.Α.Σ. Σχολική κοινότητα Ε.Α.Σ.-Σωματεία Κεντρική εκδήλωση Δήμοι, Περιφέρειες

10 Τεχνικός Σύμβουλος Δημιουργία αρχείου καταγραφής από τον Τεχνικό Σύμβουλο των Σωματείων που διατηρούν ακαδημίες και ταυτόχρονα αγωνιστικά τμήματα. Στατιστικά στοιχεία ανά έτος των παιδιών που συμμετέχουν σε διοργανώσεις ακαδημιών, στους διασυλλογικούς αγώνες μικρών κατηγοριών (Μίνι, Παμπαίδες-Παγκορασίδες Β΄). Στοιχεία αξιολόγησης του σωματείου, στοιχεία συμμετοχών αθλητών σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Διασυλλογικούς αγώνες. Δημιουργία δείκτη συσχέτισης με τις συμμετοχές σε αξιολογήσιμους αγώνες της Ομοσπονδίας και σε αγώνες ακαδημιών. Στατιστικά στοιχεία αξιολόγησης των δεικτών αυτών και προτροπή για την ανάδειξη νέων αθλητών από τις ακαδημίες.

11 Σωματεία – Ακαδημίες ή σωματεία αγωνιστικής κατεύθυνσης?
Σωματεία με αγωνιστικό προσανατολισμό, με στόχο την επάνδρωση των αγωνιστικών τμημάτων και τη δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις αγωνιστικές κατηγορίες και αγώνες. Σωματεία που σαν κύριο στόχο έχουν την δημιουργία ακαδημιών, χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς στόχους για εξέλιξη αγωνιστικών τμημάτων αλλά μόνο τη λειτουργία τμημάτων μικρών ηλικιών που δεν εισέρχονται καν σε αγωνιστικές κατηγορίες του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

12 Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Είναι πλέον αναγκαιότητα να διασφαλιστεί ο αγωνιστικός χαρακτήρας του σωματείου τοπικά αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο! Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Υποχρεωτική διεξαγωγή αγώνων με συμμετοχή και μεγαλύτερων κατηγοριών. Δημιουργία «Μητρώου Αγωνιστικής Δράσης» με ευθύνη του Τεχνικού Συμβούλου. Οργάνωση ετήσιου προγράμματος αγώνων, τοπική αξιολόγηση των ακαδημιών. «Τελική φάση πόλεων».

13 Συμπερασματικά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας το σωματείο με οργανωμένες πλέον ακαδημίες. Χωρίς αυτές είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αυτός ο τεράστιος όγκος παιδιών και ο μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στις ακαδημίες των σωματείων να αποφέρουν καρπούς και αγωνιστικά τα επόμενα χρόνια.

14 Σας ευχαριστώ!


Κατέβασμα ppt "Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα 08-09 / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google