Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 2016 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 2016 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 2016 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑ 31/10/15.

2 Μορφεσ προπονητικων συγκεντρωσεων
A.ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ: 1.Ανά ομάδα αγωνισμάτων. Ρίψεις- Άλματα- Δρόμοι ταχύτητας - Δρόμοι αντοχής. 2.Ανά αγώνισμα. Βάδην-Σύνθετα αγωνίσματα-Σκυταλοδρομίες B.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: Σε περιόδους έντονης προπονητικής επιβάρυνσης Γ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ: Πριν από μεγάλες διοργανώσεις

3 ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Σε χρονικές περιόδους που έχουμε σχολικές διακοπές ( Χριστούγεννα,Πάσχα) Κύρια για Π/Κ-Ε/Ν κ΄Νέους Α/Γ γιατί είναι φοιτητές και μαθητές. Σε προπονητικές περιόδους που ο όγκος προπόνησης είναι μεγάλος. Πριν από μεγάλες διοργανώσεις (πανευρωπαικά- παγκόσμια πρωταθλήματα –Ολυμπιακούς αγώνες) για όλες τις κατηγορίες.

4 ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Σε προπονητικά κέντρα που έχουν την απαραίτητη υποδομή (Κύπρος-Ελλάδα) Σε προπονητικά κέντρα που έχουν ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες με αυτές που θα συναντήσουν στις μεγάλες διοργανώσεις οι αθλητές μας. Σε προπονητικά κέντρα της IAAF κ΄ ΕΑΑ.

5 Regional Development Centres (CHINA-SENEG-ARG-RUS-EGYP-PUR-AUS)
High Performance Trainning Centres (CUB- BRA-MRI-JAM-KEN-GERM-GBR) Accredited Centres (FRA-UKR2-HUN-ITA2-MAR-POR-SWE-FIN-BAH- OMAN)

6 δικαιωμα και υποχρεωση συμμετοχησ
Όλοι οι αθλητές του σχεδιασμού της ομοσπονδίας των προεθνικών ομάδων καθώς και οι προπονητές τους. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που δεν ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες και πάντα μετά από πρόσκληση της ΕΠΕΟ. Υποχρεωτική η συμμετοχή για όλους τους αθλητές και τους προπονητές που ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες του σχεδιασμού. Στα διαπιστευμένα κέντρα της EAA ή της IAAF μόνο ελίτ πρωταθλητές μας και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ.

7 ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016. 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ/15. ΓΙΑ ΑΝΤΟΧΗ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ Π/Κ Ε/Ν-ΝΕΟΥΣ- Α/Γ. 2-5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ/ ΓΙΑ ΣΠΡΙΝΤ-ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΑΚΑ. ΓΙΑ Π/Κ Ε/Ν-ΝΕΟΥΣ- Α/Γ. 06-10 ΜΑΡΤΗ/ ΓΙΑ ΡΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΝ/ΚΗ ΓΙΑ Π/Κ- Ε/Ν-ΝΕΟΥΣ- ΑΓ. 01-03 ΑΠΡΙΛΗ/ ΓΙΑ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΓΙΑ Π/Κ-ΕΝ Κ΄ΝΕΟΥΣ Α/Γ. 24-29/06/16 ΓΙΑ ΡΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ Π/Κ-Ε/Ν- ΝΕΟΥΣ Α/Γ

8 ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016. Στις γιορτές των Χριστουγέννων. Στην Κύπρο και στο ΟΑΚΑ αθλητές των προεθνικών ομάδων με τους προπονητές τους σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς προπονητές. 27/04-05/05/16. Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης για όλους τους αθλητές του σχεδιασμού.

9 ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. 4-10 Ιουλίου/16. Στις Σέρρες για τις ομάδες των Π/Κ-Ε/Ν που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαικό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντίστοιχα. Τέλος Ιούνη ή αρχές Αυγούστου/16. ? για τις ομάδες που θα λάβουνε μέρος στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα και στην Ολυμπιάδα του ΡΙΟ.

10 Σκοπός Είναι η αναβάθμιση των γνώσεων των προπονητών μέσω συγκεκριμένων ενημερωτικών-επιμορφωτικών δράσεων και πρακτικών για βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου προπονητικού έργου Η συνεργασία του προπονητικού μας δυναμικού σε μια κάθετη μορφή οργάνωσης και η « ΩΣΜΩΣΗ» των προπονητικών γνώσεων και πρακτικών σε όλα τα επίπεδα του προπονητικού μας οικοδομήματος.

11 Στόχοι Ενιαία προπονητική στην ανάπτυξη ανάδειξη *του δικού μας μοντέλου* στο πρωταθλητισμό Άρτια καταρτισμένοι προπονητές όλων των βαθμίδων με όλες τις σύγχρονες πρακτικές. Αναβάθμιση προπονητικών πρακτικών και λειτουργιών διαχείρισης των αθλητών στην πορεία μέχρι τον πρωταθλητισμό και ταυτόχρονη διάχυση αυτών Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων και για τις παράπλευρες επιστήμες που στηρίζουν τον πρωταθλητισμό Η ομοσπονδία: βασικός φορέας προγραμματισμού, λειτουργίας και αξιολόγησης του προπονητικού έργου

12 ΕΝΙΑΙΑ ΠροπονητικΗ ΚαθοδΗγηση
Η καθοδήγηση της προπονητικής διαδικασίας περιλαμβάνει την Καταγραφή Αξιολόγηση Σχεδιασμό της προπόνησης Είναι σημαντική σε όλες τις φάσεις της προπονητικής διαδικασίας με έμφαση όμως στην αναπτυξιακή φάση(Π/Κ-Ε/Ν) και τη φάση των πρώτων υψηλών επιδόσεων( ΝΕΩΝ Α/Γ).

13 ΚαταγραφΗ τηΣ προπόνησηΣ:
Για μια αποτελεσματική διαδικασία καθοδήγησης είναι απαραίτητη η καταγραφή της προπόνησης των αθλητών μέχρι και την κατηγορία Ε/Ν. Πρέπει επομένως να σχεδιαστεί ένα εύχρηστο πρωτόκολλο καταγραφής της προπόνησης το οποίο θα διαφοροποιείται σε μικρό βαθμό ως προς τις ιδιαιτερότητες των αγωνισμάτων και θα το ακολουθούν απαραίτητα οι προπονητές που είναι κάτω από την ομπρέλα του ΣΕΓΑΣ.Η υλοποίηση της καταγραφής γίνεται με την ευθύνη των εθνικών προπονητών.

14 ΑξιολΟγηση τηΣ απΟδοσηΣ
Περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους: Παρακολούθηση των επιδόσεων με μεγαλύτερη έμφαση στη δυναμική (ρυθμό) βελτίωσής τους. Εργαστηριακή αξιολόγηση βασικών παραγόντων της αθλητικής απόδοσης. Αξιολόγηση στοιχείων της τεχνικής.

15 ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της καθοδήγησης θα διαδραματίσει η συνεργασία και επαφή των ομοσπονδιακών προπονητών ανά αγώνισμα, με τους σωματειακούς προπονητές των αθλητών που συμμετέχουν στις προεθνικές ομάδες. Οι ομοσπονδιακοί θα είναι υπεύθυνοι για την ενιαία καθοδήγηση των επίλεκτων αθλητών του αγωνίσματός τους σε συνεργασία πάντα με τους εθνικούς προπονητές κάθε κατηγορίας.

16 ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Μακρόχρονου και ετήσιου προγραμματισμού. Ποσοτικών και ποιοτικών επιβαρύνσεων Επιλογή των κατάλληλων και αποδοτικότερων κινητικών μοντέλων για την αγωνιστική τεχνική. Διαχείρισης των πρωταθλητών μας.

17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Οι προπονητές: Ιεραρχούν τις ανάγκες τους.
Υλοποιούν τις σχεδιασμένες δράσεις. Προτείνουν παρεμβάσεις – δραστηριότητες. Αξιοποιούν τα αποτελέσματα. Κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση Σωματείου και ομοσπονδίας

18 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 2016 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google