Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

2 ΑΡΧΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΑΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΡΧΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΑΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ο ΣΕΓΑΣ Eίναι αποκλειστικά αρμόδιος για την οργάνωση και διεξαγωγή κάθε αγώνα στίβου στην Ελλάδα. Δίνει έγκριση σε διεθνείς, εθνικούς, περιφερειακούς & τοπικούς αγώνες. Οι ΕΑΣ μπορούν να δώσουν έγκριση σε τοπικούς αγώνες. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF. Ο ΣΕΓΑΣ έχει το δικαίωμα τροποποιήσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην γενική και κεντρική προκήρυξη.

3 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΣΕΓΑΣ πριν τους αγώνες
Ο ΣΕΓΑΣ, αμέσως μετά το Συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ, Συντάσσει : τη Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων, με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη σωστή διεξαγωγή, αλλά και το σύστημα Βαθμολόγησης και Αξιολόγησης του κάθε Αγώνα. Αποστέλλει: 1. έντυπα-φόρμες για τα οργανωτικά έξοδα στη διοργανώτρια Ε.Α.Σ. 2. τις κεντρικές προκηρύξεις, με τους όρους, τις προϋποθέσεις συμμετοχής. 3. την κωδικοποίηση των αγωνισμάτων. Αποφασίζει: Για τις διοργανώτριες ΕΑΣ και τις πόλεις διεξαγωγής, λαμβάνοντας υπόψη, την οικονομικότερη και ευκολότερη μετακίνηση των αποστολών, την καταλληλότητα της εγκατάστασης, με τα απαραίτητα μέσα για τη σωστή διεξαγωγή των Αγώνων.

4 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Διοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ πριν τους αγώνες
Συντάσσει το τοπικό καλεντάρι συμπεριλαμβάνοντας τους διασυλλογικούς και τοπικούς αγώνες καθώς και τους αγώνες μεταξύ σωματείων. Εντάσσει σε αυτό τις ημερομηνίες και τις πόλεις διεξαγωγής. Εξασφαλίζει την καλύτερη εξυπηρέτηση των Σωματείων της περιφέρειας, λαμβάνοντας υπ όψιν τις μετακινήσεις και το κόστος των εξόδων. Εξετάζει την καταλληλότητα της εγκατάστασης, και τα απαραίτητα μέσα για τη σωστή διεξαγωγή των Αγώνων. Συνεργάζεται με τους Τοπικούς φορείς και τα στελέχη των συλλόγων μας στις πόλεις διεξαγωγής των αγώνων. Αξιοποιεί και προβάλλει τις διοργανώτριες πόλεις των αγώνων.

5 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Διοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ πριν τους αγώνες
Αποστέλλει στην ΕΠΑΣ - τομέα ανάπτυξης : 1. την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2.τον προϋπολογισμό των οργανωτικών εξόδων για έγκριση. ( σχετικό έντυπο – φόρμα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΣΕΓΑΣ) (διασυλλογικοί ) Κοινοποιεί : A. στα Σωματεία μέλη της, τουλάχιστον 20 ημέρες (30 εάν πρόκειται για ομίλους) πριν την ημερομηνία διεξαγωγής : 1. την προκήρυξη των αγώνων 2. το έντυπο των δηλώσεων συμμετοχής 3. το αρχικό πρόγραμμα των αγώνων 4. τα έξοδα των μετακινήσεων - διασυλλογικοί B. στο σύνδεσμο επισήμων κριτών και στη διοίκηση του Σταδίου : 1. την προκήρυξη των Αγώνων 2. το αρχικό πρόγραμμα των αγώνων

6 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Διοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ πριν τους αγώνες
Φροντίζει ώστε να εκδοθεί η άδεια αγώνων από την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Ορίζει τον Τεχνικό της σύμβουλο ως Τεχνικό Υπεύθυνο για τους αγώνες Διασ/κων πρωταθλημάτων και για κάθε τοπικό αγώνα στην περιοχή ευθύνης της ΕΑΣ. Η τριμελής Επιτροπή κριτών της ΕΑΣ, εισηγείται για έγκριση στο Δ.Σ., την Αγωνόδικο και την Ελλανόδικο Επιτροπή. (Εκτός πανελληνίων αγώνων - ΕΑΣ Αθηνών – ομίλων όπου ορίζονται από εισήγηση της ΚΕΚ και έγκριση από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ) Εξασφαλίζει τα μετάλλια, διπλώματα, κύπελλα. Διασφαλίζει την παρουσία Γιατρού, Ασθενοφόρου και πιθανόν εθελοντικών ομάδων προστασίας. Προβάλει στα τοπικά ΜΜΕ και δημοσιοποιεί την διοργάνωση. ( αφίσα – δελτίο τύπου - σποτ κ.α. )

7 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΕΑΣ πριν τους αγώνες
Συντάσσει: την προκήρυξη των αγώνων 2. το αρχικό πρόγραμμα 3. τις δηλώσεις συμμετοχής 4. τον οικονομικό προϋπολογισμό των αγώνων 5. τον υπολογισμό των εξόδων μετακίνησης των σωματείων Συνεργάζεται με την τριμελή Επιτροπή Κριτών της διοργανώτριας ΕΑΣ για την προτεινόμενη Αγωνόδικο Επιτροπή. Ελέγχει τις δηλώσεις συμμετοχής και φροντίζει για την σωστή συμμετοχή, σύμφωνα με την κωδικοποίηση των αγωνισμάτων και τις ηλικίες. Ενημερώνει, για τις όποιες ελλείψεις και λάθη, υπάρχουν στις δηλώσεις συμμετοχής τα Σωματεία. Ενημερώνεται για τις καιρικές συνθήκες την ημέρα των αγώνων και ετοιμάζει εναλλακτικά πλάνα σε περίπτωση κακοκαιρίας.

8 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΕΑΣ πριν τους αγώνες
Συνεργάζεται με τον Αλυτάρχη των Αγώνων και συναποφασίζουν, για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Ανακοινώνει τις Τελικές Λίστες Συμμετοχής (start list) και το τελικό πρόγραμμα, τουλάχιστον 2 ημέρες πριν τους αγώνες σε όλα τα σωματεία της ΕΑΣ και στον σύνδεσμο κριτών. Διασφαλίζει τον απαραίτητο αριθμό κριτών. Φροντίζει για το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό, τη γραμματεία, τον/την εκφωνητή, το προσωπικό του Φώτο Φίνις. Φροντίζει για τα υλικά, τα σωστά όργανα και μέσα, τους αριθμούς για την σωστή διεξαγωγή του κάθε πρωταθλήματος. Παραδίδει τα έντυπα των πινακίων στον αλυτάρχη .

9 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΕΑΣ
κατά τους αγώνες Προεδρεύει της τεχνικής σύσκεψης πριν την έναρξη των αγώνων με τους εκπροσώπους των σωματείων, της Ελλανοδίκους, της Αγωνοδίκους και της οργανωτικής επιτροπής Αποφασίζει μαζί με τον Αλυτάρχη για την καταλληλότητα της κονίστρας σε περίπτωση δυσχερούς κατάστασης. Είναι υπεύθυνος για την τήρηση του ωρολογίου προγράμματος των αγώνων και για την τροποποίηση του ανάλογα με τις συνθήκες συνεργαζόμενος με τον αλυτάρχη. Επιβλέπει για την σωστή και ενδεδειγμένη εμφάνιση των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τις διατάξεις της προκήρυξης. Εισέρχεται και παραμένει σε όλους τους χώρους οργάνωσης & διεξαγωγής των αγώνων με σκοπό την εύρυθμη εκτέλεση των καθηκόντων του.

10 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΕΑΣ
κατά τους αγώνες Επιλύει τις ενστάσεις που αφορούν το δικαίωμα συμμετοχής πριν τους αγώνες. Σε περίπτωση έφεσης μεταβιβάζει το θέμα στην Ελλανόδικο επιτροπή. Με ευθύνη του τεχνικού συμβούλου αγωνίζεται ο/η αθλητής/τρια «υπό αίρεση» όταν το θέμα δεν έχει διευθετηθεί και από την Ελλανόδικο και το διαβιβάζει μετέπειτα στην Επιτροπή ελέγχου των αγώνων του ΣΕΓΑΣ. Παρεμβαίνει σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων των κανονισμών σε συνεργασία με τον αλυτάρχη και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της τάξης. Σε περίπτωση επίτευξης Υψηλής Επίδοσης ή Πανελληνίου ρεκόρ, ενημερώνει τον Αλυτάρχη και τον Έφορο του Αγωνίσματος, για απαραίτητες ενέργειες, όπως προβλέπονται από τον κανονισμό των αγώνων Ενημερώνει άμεσα, τον αντίστοιχο Εθνικό Προπονητή.

11 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΕΑΣ
μετά τους αγώνες Αποστέλλει αμέσως το Δελτίο Τύπου και φωτογραφικό υλικό των Αγώνων. Φροντίζει για την σύντομη και σωστή καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα από τον έλεγχο των πινακίων με όλα τα στοιχεία, αναλυτικά, που αφορούν: τις σειρές, τις βαθμολογίες , τις ενδείξεις του Φ.Φ. και του ανέμου. Καταγράφει και προωθεί τους οικονομικούς απολογισμούς των Πρωταθλημάτων, (οργανωτικά και έξοδα μετακίνησης) να εγκριθούν από το Δ.Σ. της διοργανώτριας ΕΑΣ, και να αποσταλούν στο γραφείο Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ. Συνεργάζεται για όλη τη διαδικασία, με τον αντίστοιχο Υπεύθυνο Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, στην περιοχή του.

12 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Διοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ μετά τους αγώνες
Φροντίζει για τη συνεχή ενημέρωση στο Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο, για όλες τις δραστηριότητες, αλλά περισσότερο για τη διεξαγωγή και τα αποτελέσματα των Αγώνων. Αποστέλλει, αμέσως μετά το τέλος των Αγώνων, το Δελτίο Τύπου, με αποτελέσματα, τις καλύτερες επιδόσεις και φωτογραφικό υλικό, στο Γραφείο Τύπου του ΣΕΓΑΣ. Στις επόμενες ΔΥΟ (2) έως ΠΕΝΤΕ (5) ημέρες το ανώτερο αφού καταγραφούν τα πλήρη αποτελέσματα, οι βαθμολογίες, με όλα τα στοιχεία, αναλυτικά, καθώς και κυρώσεις που τυχόν επιβλήθηκαν - αποστέλλουν όλα τα στοιχεία, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ομοσπονδίας μαζί με τα πρωτότυπα πινάκια των αγώνων με την συρραφή των ενδείξεων του Φ.Φ. και του ανεμόμετρου. Εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό του πρωταθλήματος

13 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της Διοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ μετά τους αγώνες
Αποστέλλουν τα πλήρη αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, με όλα τα στοιχεία, αναλυτικά, στις επόμενες ΠΕΝΤΕ - 5 ημέρες, στα σωματεία της περιφέρειας της και εάν πρόκειται για ομίλους στις ΕΑΣ που συμμετείχαν οι οποίες με την σειρά τους τα κοινοποιούν στα σωματεία της δύναμής τους. Συγκεντρώνουν τα γραμμάτια είσπραξης και αφού τα ελέγξουν, τα στέλνουν στο λογιστήριο της ομοσπονδίας. Εάν πρόκειται για ομίλους η κάθε ΕΑΣ συγκεντρώνει για λογαριασμό των σωματείων της τα γραμμάτια και τα αποστέλλει στον ΣΕΓΑΣ.

14 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του ΣΕΓΑΣ μετά τους αγώνες
Συγκεντρώνει: όλα τα αποτελέσματα και τα ανακοινώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ελέγχει: τα πινάκια των αγώνων Καταχωρεί: την βαθμολογία, κάθε Σωματείου, στο σύστημα αξιολόγησης των Σωματείων του από τη Στατιστική Υπηρεσία Καταγράφει: τις επιδόσεις όλων των αθλητών και τις εμφανίζει στην ετήσια λίστα κάθε αγωνίσματος και κατηγορίας Αποζημιώνει: τα έξοδα μετακίνησης στα σωματεία και τα οργανωτικά έξοδα στις ΕΑΣ.

15 ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ από ΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ από ΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Γενικά : Κάθε προκήρυξη πρέπει να είναι εναρμονισμένη στο γράμμα και στο πνεύμα της γενικής και της ειδικής προκήρυξης αγώνων που εκδίδει η ομοσπονδία. Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από τις προκηρύξεις ή τον κανονισμό αγώνων αρμόδιος φορέας να αποφασίσει είναι το Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Μπορεί η διοργανώτρια αρχή ( ΕΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ) σε εξαιρετικές περιπτώσεις να αναβάλλει – μεταθέσει – τροποποιήσει το πρόγραμμα των αγώνων αφού λάβει έγκριση από τον τομέα ανάπτυξης.

16 ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΓΩΝΩΝ από ΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΓΩΝΩΝ από ΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ανάγκη για ενιαία μορφή έκδοσης: 1. προκήρυξης δηλώσεων συμμετοχής έξοδα μετακίνησης σωματείων έκδοσης αποτελεσμάτων έκδοσης στατιστικών στοιχείων

17 ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ από ΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ από ΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΘΡΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 2. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ 3. ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ , ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΑΘΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΞΟΔΩΝ (ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ) ΟΡΙΑ ΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ (ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ) ENTΥΠΟ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ)

18 ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΘΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Ενιαία μορφή σε EXEL όπου κάθε αγώνισμα θα καταγράφεται σε ξεχωριστό φύλο ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ Α.Μ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜ/ΝΤΕΣ ΒΑΘ/ΝΤΕΣ ΣΥΜ/ΣΕΣ ΒΑΘ/ΣΕΣ ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΟΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Π Κ ΣΥΜΜΕΤ. ΒΑΘ/ΝΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 2 ( ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ) ΠΙΝΑΚΑΣ 3 ( ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) Αποστέλλονται με την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του κάθε αγώνα

19 ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

20 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google