Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
Σπύρος Κέλλης Καθηγητής προπονητικής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ

2 Τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Χώρας
ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ

3 Στόχοι προγραμμάτων σπουδών των ΤΕΦΑΑ
Να προάγουν την επιστήμη της Φ.Α. και του αθλητισμού με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα. Να παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια στην κατάρτιση των φοιτητών για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα να καλλιεργούν και να διαδίδουν την αθλητική ιδέα. Να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση της σημασίας της φυσικής αγωγής ως βασικού παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

4 Μορφές άθλησης Φυσική Αγωγή-Σχολικός αθλητισμός Μαζικός αθλητισμός
-Αναψυχή – υγεία -Πρόληψη – αποκατάσταση -Ατομα με ειδικές ανάγκες – ειδικοί πληθυσμοi Αγωνιστικός αθλητισμός Πρωταθλητισμός Διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το αθλητικό γίγνεσθαι μαζί με διοικητικά θέματα.

5 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – Α.Π.Θ
Το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ ιδρύθηκε το 1982. Σε αυτό ενσωματώθηκε η Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής, η οποία λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη από το 1970. Από το 1997 εγκαινιάστηκαν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α στη Θέρμη.

6 Αριθμός φοιτητών Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Α.Π.Θ.
Απόφοιτοι στα 29 έτη λειτουργίας του: Πάνω από Ενεργοί φοιτητές: 1.400 Μεταπτυχιακοί φοιτητές: 500 κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου και 110 διδάκτορες.

7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό πρόγραμμα
-Mαθήματα εφαρμογών (πρακτικά) - Θεωρητικά μαθήματα -Εργαστηριακά μαθήματα -Μαθήματα επιλογών Ενα μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής»

8 EΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ EΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ. Πρόγραμμα Σωκράτης/Erasmus. Συνεργασία με πανεπιστήμια από 15 κράτη μέλη της Ευρώπης Συμμετοχή 3-12 μήνες με μερική κάλυψη εξόδων.

9 ΙΚΥ (Εισαγωγής και επίδοσης) ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΤΑΛΑ
ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΦΟΥΛΜΠΡΑΙΤ ΩΝΑΣΕΙΟ ΙΚΥ (Εισαγωγής και επίδοσης) ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΤΑΛΑ

10 Τομείς και εργαστήρια Τομείς (5) Εργαστήρια (11)

11 Τομέας Φυσικής Δραστηριότητας και Αναψυχής
Εργαστήριο Μάθησης και Eλέγχου της Κίνησης

12 Τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ ΙΙ
ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ ΙΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ, ΣΤΑΔΙΑ)

13 Τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ ΙΙΙ
ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ ΙΙΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ (ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΣΠΟΡ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ

14 Τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ ΙΙΙ
ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ ΙΙΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ) ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ (ΚΑΠΗ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ) ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

15 ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους οδηγούς προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος και στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

16 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΧΩΝ


Κατέβασμα ppt "Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google