(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Advertisements

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Παραδοσιακά Επαγγέλματα
Πανασέτη Στέφανη Σκαρπάρη Παρασκευή
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: Α2/Λ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Το Πανηγύρι της Επιστήμης ως Μέσο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων Διερεύνησης στο Δημοτικό Σχολείο Εισαγωγή.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ατομικό έργo Προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος στην Α! τάξη
Βήματα στο σχολείο 1ο ΒΗΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Τι είναι το Σχέδιο Εργασίας (Project) και τι μέθοδος Project;
Ασκήσεις Συνδυαστικής
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ….Ο ΕΠΑΛ
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΠΛ432: Κατανεμημένοι Αλγόριθμοι
ΜΑΘ3122/106 Γλώσσα Προγραμματισμού
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007 Βεύη Φλώρινας Βεύη Φλώρινας 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ.
E-Bay 1η Φάση Εργασίας - : Γιάννης Μοντίν: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, υπεύθυνος παρουσίασης, υπεύθυνος σύνδεσης υλικού Παρασκευάς Πιτσιάνης: Υπεύθυνος.
Επιμέλεια ppt: Γιούλα Πάλλα
ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
Γενικό πλαίσιο παρουσιάσεων Διάρκεια παρουσιάσεων: 10 λεπτά με 5 λεπτά για ερωτήσεις Φόρματ παρουσιάσεων: PowerPoint ή αντίστοιχο πρόγραμμα Αριθμός ομιλητών:
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 © Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού.
© 2002 Thomson / South-Western Slide 4A-1 Κεφάλαιο 4, Μέρος A Πιθανότητες.
Διάδοση της θερμότητας στα στερεά Χάρις Χριστοφή
Απαντήσεις Θεωρίας - Ασκήσεων
Τυρί-Φέτα Η φέτα και γενικότερα το τυρί είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας και μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν βασικά προϊόντα της διατροφής.
EDUE 240: Βάσεις και Βασικές Έννοιες των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Maria Evagorou Fall UNIC, Συνάντηση 2η.
1 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Κοινωνικό, πολιτικό & οικονομικό περιβάλλον 1 1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( Δείκτες.
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Νηπιαγωγείο
HY 120 ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Ασυγχρονα ακολουθιακα κυκλωματα.
Ε.Κ.Φ.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Πρόγραμμα IST Στατιστικά 1η, 2η & 3η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης – Εθνικό Σημείο Επαφής για το IST 1 Στατιστικά Αποτελέσματα.
Εργαστήριο Φυσικής Υποδείξεις για τη συγγραφή των γραπτών εργασιών
Ερευνητικές Εργασίες Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου Παντελής Μάναλης Υπεύθυνος Π.Ε. στη Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά.
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
1 Το Πανηγύρι της Επιστήμης ως Μέσο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων Διερεύνησης στο Δημοτικό Σχολείο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΨΥΞΗ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/ Εισήγηση: Τζαννή Βασιλική Κυριλλίδου Φωτεινή.
Χαλλούμι ''Το τυρί της Κύπρου''
Νικολάου Κατερίνα Παπαμιχαήλ Μαρία Χριστοδουλίδου Ελένη Χρίστου Χλόη.
 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον:  Τεχνικές Διδασκαλίας.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Πειράματα και παρατηρήσεις Υποθέσεις έρευνας. Πείραμα ή παρατήρηση;  Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο;  Πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα;  Τί μέθοδος χρησιμοποιήθηκε.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Παρέμβαση σε μαθητές Α’Λυκείου
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΑΝΤΟΧΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ
Διατήρηση του ψωμιού ανάλογα με τη συσκευασία
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μαρία Κωμιώτου Σχ. Έτος ο Γυμνάσιο Κηφισίας Αργυρώ Νικολούτσου Δήμητρα Οικονόμου Γ4.
Σχεδιασμοί 1η παρέμβαση.
Οι σημαντικότερες εναλλακτικές ιδέες
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 1ο Ε.Π.Α.Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ. ΤΜΗΜΑ: ΑΤ3 ΡΑΠΟΥΣΗΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σε αυτό το πείραμα μελετήσαμε την καλύτερη διατήρηση της φέτας σε 3 διαφορετικά σκεύη,(τάπερ,αλουμινόχαρτο,χαρτί). Ύστερα πήρα 3 κομμάτια ίσης ποσότητας (φέτα λευκή 150gr.) μελετούσαμε το πείραμα για 20 ημέρες,(μέρα πάρα μέρα), ώσπου να φτάσουμε στο τελικό συμπέρασμα,(που κατά την γνώμη μου, είναι το πιο σωστό, ότι η καλύτερη διατήρηση της φέτας θα είναι στο τάπερ αλλά και στο αλουμινόχαρτο διότι παρατηρήθηκε μια μικρή διαφορά σε αυτά τα 2 σκεύη. Στο χαρτί μπόρεσε να διατηρηθεί μόνο 5 ημέρες,ενώ στα άλλα 2 σκεύη διατηρήθηκε τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Παρουσίαση του προβλήματος Α. Οριοθέτηση: Σε αυτό το πείραμα μελετήσαμε ακριβώς την διατήρηση της φέτας σε τρείς διαφορετικές συσκευασίες για 20 ημέρες. Ανεξάρτητη μεταβλητή: Η συσκευασία. Επίπεδα (1ο Τάπερ, 2ο Αλουμινόχαρτο 3ο Χαρτί περιτυλίγματος ) Εξαρτημένη μεταβλητή η διατήρηση της φέτας Επίπεδα: Μυρωδιά, Μούχλιασμα Υπόθεση της έρευνας: Η προσωπική μου άποψη για αυτό το πείραμα είναι ότι η φέτα μπορεί να διατηρηθεί στο τάπερ για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. και λιγότερο στο αλουμινόχαρτο και στο χαρτί

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.

Μεθοδολογία της έρευνας Παίρνουμε 3 κομμάτια από 150gr λευκή φέτα και τα βάζουμε σε 3 διαφορετικές συσκευασίες. 1η ΤΑΠΕΡ 2η ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ 3η ΧΑΡΤΙ. Ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο στους 4οC και ελέγχουμε σταδιακά το πείραμα για 20 ημέρες. Σκοπός της έρευνας. Ο σκοπός αυτής της έρευνας θέλει να στοχεύσει στο συμπέρασμα για το πού μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα και για μεγάλο χρονικό διάστημα η φέτα.

Ιστορική αναδρομή Παραγωγή Η φέτα υπήρχε από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Ομήρου,τον Πυθαγόρα και τον Αριστοτέλη πρόγονος της φέτας θεωρείτε ότι ήταν ο Πολύφημος(8ο π.Χ.αιώνα.). Παραγωγή Η φέτα παρασκευάζετε από πρόβειο γάλα ή από μίγμα με γίδινο(30%). Τυποποιούνε το αιγοπρόβειο γάλα κα το παστεριώνουν στους 68ο βαθμούς C, για 15 λεπτά.αργότερα το ψύχουμε στους 34-36 βαθμούς C, για 20 λεπτά, αφού πρώτα του προσθέσουμε χλωριούχο ασβέστιο.τέλος το βάζουμε σε ξύλινα η και σε σιδερένια βαρέλια ππυ τα έχουμε αλατώση πάρα πολύ πιο πριν.μετά από 3 ημέρες τα κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε μεταλλικά δοχεία. Η φέτα αν και γνήσιο ελληνικό τυρί, δέχτηκε πολλές επιθέσεις από άλλες χώρες του εξωτερικού,αλλά δικαιόθικε και κατάφερε να κρατήσει την γνησιότητα της.(2002) από τον (Π.Ο.Π.).

Επίσης, θέλουμε και 3 κομμάτια ίδιας ποσότητας φέτας. Ενα ψυγείο Υλικά Για να κάνουμε το πείραμα αυτό, χρειαζόμαστε ένα τάπερ, ένα αλουμινόχαρτο και ένα χαρτί με ζελατίνα. Επίσης, θέλουμε και 3 κομμάτια ίδιας ποσότητας φέτας. Ενα ψυγείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ Αφού πάρουμε και κόψουμε την φέτα σε 3 ίσα μέρη, τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε 3 διαφορετικά σκεύη, (τάπερ, αλουμινόχαρτο, χαρτί.) Μετά τα τοποθετούμε στο ψυγείο με σταθερή θερμοκρασία στους 4ο C. Ύστερα, εξετάζουμε και μελετούμε το πείραμα για 2 με 3 εβδομάδες κάνοντας σταδιακές μελέτες κάθε 2 ημέρες.

περισσότερο καιρό στο τάπερ και όχι στο αλουμινόχαρτο η στο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ Όπως μας δείχνει και το διάγραμμα, η φέτα μπορεί να διατηρηθεί: χαρτί. Μέσα σε 15 ημέρες η φέτα στο τάπερ δέχτηκε ελάχιστο χαρτί. Μέσα σε 15 ημέρες η φέτα στο τάπερ δέχτηκε ελάχιστο χαρτί. Μέσα σε 15 ημέρες η φέτα στο τάπερ δέχτηκε ελάχιστο μούχλιασμα σε σχέση με το αλουμινόχαρτο η το χαρτί. μούχλιασμα σε σχέση με το αλουμινόχαρτο η το χαρτί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΜΜΑΤΟΣ H μυρωδιά του πρώτου πειράμματος,(τάπερ), μέσα σε 15 ημέρες H μυρωδιά του πρώτου πειράμματος,(τάπερ), μέσα σε 15 ημέρες αλλοιώθηκε ελάχιστα σε σχέση με το πείραμα στο αλουμινόχαρτο αλλοιώθηκε ελάχιστα σε σχέση με το πείραμα στο αλουμινόχαρτο που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το χαρτί. που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το χαρτί.

Πρίν

Μετά από 2 εβδομάδες

Συμπεράσματα, Προτάσεις. Σε αυτό το πείραμα, παρατηρήσαμε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η φέτα να μουχλιάσει, ανάλογα με το σκεύος που βρίσκεται. Αποδέχομαι την υποθεσή μου διότι από την αρχή πίστευα ότι στο τάπερ θα διατηρηθεί περισσότερο καιρό. Προτάσεις για μελλοντικές έρευνες: Έρευνα με περισσότερα υλικά συσκευασίας π.χ. μεταλλικό ανοξείδωτο, ξύλο κλπ

Βιβλιογραφία. www.feta.gr www.fetamania.gr www.ellfeta.gr