Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρία Κωμιώτου Σχ. Έτος ο Γυμνάσιο Κηφισίας Αργυρώ Νικολούτσου Δήμητρα Οικονόμου Γ4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρία Κωμιώτου Σχ. Έτος ο Γυμνάσιο Κηφισίας Αργυρώ Νικολούτσου Δήμητρα Οικονόμου Γ4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαρία Κωμιώτου Σχ. Έτος 2016-2017 3 ο Γυμνάσιο Κηφισίας Αργυρώ Νικολούτσου Δήμητρα Οικονόμου Γ4

2 Θέματα που πραγματεύεται η έρευνα Χρήση πινέλων και ξύλων Χαρακτηρισμός νερομπογιών ως προς το χρώμα τους.

3 Όρια μελέτης Το πείραμα θα γίνει με υλικά τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση και χρησιμοποιούνται συχνά. Χρήση μόνο τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων. Δεν θα γίνει επανάληψη του πειράματος.

4 Μεταβλητές Ανεξάρτητη μεταβλητή: η εξωτερική θερμοκρασία. Εξαρτημένη μεταβλητή:το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση. Ελεγχόμενες μεταβλητές: Η ποσότητα νερομπογιάς πάνω στο ξύλο. Το είδος του ξύλου. Το είδος του πινέλου. Το χρώμα της νερομπογιάς.

5 Περιεχόμενα εργασίας 1.Περίληψη εργασίας 2.Γενικές πληροφορίες για τα υλικά

6 Περίληψη εργασίας Μέσω αυτής της πειραματικής εργασίας έχουμε την ευκαιρία να καταλάβουμε ποια χρώματα νερομπογιών στεγνώνουν γρηγορότερα πάνω στο ξύλο. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη σε ένα πείραμα που θα γίνει, με σκοπό την εξακρίβωση του χρόνου που χρειάζεται για να στεγνώσει η νερομπογιά πάνω στο ξύλο.

7 Τι προσφέρει αυτή η έρευνα; Σκοποί της έρευνας. Ο λόγος που πραγματοποιείται αυτή η έρευνα είναι για να αποδείξουμε οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ποικιλίες χρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά. Στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε αυτά που στεγνώνουν πιο γρήγορα, έτσι ώστε να είμαστε πιο ενημερωμένοι για αργότερες αγορές. Κοινωνικές ανάγκες.

8 Υπόθεση της έρευνας Αν το χρώμα της νερομπογιάς είναι ανοιχτόχρωμο, θα στεγνώσει αργότερα από τα σκουρόχρωμα καθώς οι σκούρες επιφάνειες απορροφάνε περισσότερη ενέργεια, άρα και στην προκειμένη περίπτωση, οι σκούρες νερομπογιές θα στεγνώσουν γρηγορότερα.

9 Γενικές πληροφορίες για τα υλικά Η νερομπογιά ή αλλιώς τέμπερα είναι μία σύμπτυξη χρώματος και νερού. Είναι γνωστή για τα έντονα χρώματα που μπορεί να αποφέρει και το πόσο γρήγορα στεγνώνει. Το ξύλο σε αυτή την εργασία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση. Τα πινέλα θα χρησιμοποιηθούν για το βάψιμο των χρωμάτων πάνω στο ξύλο.

10 Περιγραφή της πειραματικής εργασίας Δημιουργία καταλόγου χρωμάτων, πινέλων, ξύλου που θα χρησιμοποιηθούν. Ετοιμασία των υλικών. Εκτέλεση του πειράματος. Λεπτομερής παρουσίαση των αποτελεσμάτων με χρήση πινάκων, φωτογραφιών κλπ.

11 Απαιτούμενα υλικά Ξύλινη επιφάνεια 4 πινέλα για τα τέσσερα χρώματα 4 νερομπογιές, εκ των οποίων οι δύο είναι ανοικτόχρωμες και οι δύο σκουρόχρωμες. Χρονόμετρο (κινητού) Οδοντογλυφίδες (για να καταλάβουμε αν έχουν στεγνώσει τα χρώματα)

12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

13 Μη στεγνό Στεγνό

14 Μετρήσεις-Αποτελέσματα ΜαύροΆσπροΠράσινοΠορτοκαλί 4:296:383:406:01 Οι μετρήσεις έγιναν στον ήλιο.

15 Βιβλιογραφία Βικιπαίδεια


Κατέβασμα ppt "Μαρία Κωμιώτου Σχ. Έτος ο Γυμνάσιο Κηφισίας Αργυρώ Νικολούτσου Δήμητρα Οικονόμου Γ4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google