Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΟΧΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΟΧΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΤΟΧΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ
Ομάδα: Βασίλης Παύλος Ζιούτης Καρυπίδης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Πολλές φορές διάφορα αντικείμενα σπάζουν και χρειάζονται κόλλημα. Αυτό γίνεται γιατί τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν κάτω από κάποιες συνθήκες πίεσης και δεν άντεξαν. Γι αυτό η μελέτη που ακολουθούμε αφορά αντικείμενα καθημερινής χρήσης (π.χ. ξύλο, δέρμα, γυαλί κ.τ.λ.) τα οποία τα κολλάμε με διαφορετικές κόλλες και μετράμε την αντοχή τους σε κιλά.

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Λοιπόν σκοπός αυτής της έρευνας είναι να γνωρίσουμε κάθε είδος κόλλας πόσο μπορεί να αντέξει σε διάφορα υλικά,για να ξέρουμε ποια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά. Επίσης η έρευνα αυτή θα είναι χρήσιμη και στη κατασκευή αντικειμένων που χρειάζονται κόλλα.Δηλαδή θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια κόλλα θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με τα υλικά που έχουμε. ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ Ανεξάρτητες:α) το είδος του αντικειμένου που κολλάμε β) το είδος της κόλλας Εξαρτημένη: η αντοχή των κολλημένων αντικειμένων. Τέλος η υπόθεση της έρευνας είναι: οι διάφορες κόλλες δεν προσφέρουν την ίδια αντοχή στα αντικείμενα που κολλούν.

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

4 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ
Θα χρησιμοποιήσουμε 5 διαφορετικές κόλλες:(Stick, Logo,UHU,σιλικόνη και βενζινόκολλα) και 5 υλικά για συγκόλληση:( πλαστικό, ξύλο, δέρμα, γυαλί και αλουμίνιο). Χρησιμοποιούμε επίσης ένα καντάρι και μία μέγγενη. Το πείραμα είναι το εξής:Το κάθε υλικό βρίσκεται κολλημένο πάνω σε μία ράβδο.Για κάθε υλικό έχουμε ένα ζευγάρι(ράβδους) το οποίο το κολλάμε με την κάθε είδους κόλλας.Π.χ. 2 κομμάτια γυαλιού είναι πάνω σε 2 ράβδους και κολλιούνται μεταξύ τους.Κατόπιν το τοποθετούμε στην μέγγενη και με το καντάρι το τραβάμε μέχρι να ξεκολλήσει.Έτσι παίρνουμε τη μια μέτρηση αντοχής για το ένα είδος κόλλας.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τις άλλες κόλλες.Όταν τελειώσουμε κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα υλικά κ.ο.κ.

5 ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΟΛΗΣΗΣ ΚΑΝΤΑΡΙ ΜΕΓΓΕΝΗ

6 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Μετά τη διεξαγωγή του πειράματος καταλήξαμε στα εξής αποτελέσματα: LOGO ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΒΕΝΖΙΝΟΚΟΛΛΑ UHU STICK ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Ο,5 kgr 9,1 kgr 3,9 kgr 2 kgr 0,2 kgr ΔΕΡΜΑ 3.5 kgr 3,5 kgr 4,8 kgr 3,1 kgr ΓΥΑΛΙ 3.1 kgr 24,5 kgr 2,1 kgr 0,1 kgr ΞΥΛΟ 17 kgr 17,2 kgr 6,2 kgr ΠΛΑΣΤΙΚΟ 25 kgr 26 kgr 2,8 kgr

7

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΌ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ
Οι παράμετροι που θεωρήθηκε ότι δεν επηρεάζουν την έρευνα είναι οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Άρα μια μελλοντική έρευνα που μπορεί να γίνει είναι να δοκιμαστεί η αντοχή των ίδιων κολλών και υλικών σε ζέστη ή κρύο.Επίσης έρευνα μπορεί να γίνει και με μέτρο σύγκρισης το χρόνο.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΟΧΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google