10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ισχυρισμοί διατροφής
Advertisements

Ένταξη στο σύστημα Ελέγχου
Παρουσίαση στην ΕΧΑΕ 18 Νοεμβρίου 2013
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΦΛΕΚΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΖΟΛ σύμφωνα με την ΟΔΗΓΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2008/47/EC που τροποποιεί την Οδηγία της Επιτροπής 75/324/EEC.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Η ελια στην αρχαιοτητα.
Νέες τάσεις της διεθνούς αγοράς Ελληνικά αγροτικά προϊόντα Προϋποθέσεις ανάδειξης σε ισχυρό εξαγωγικό «όπλο» ΥΠΕΞ – Δράσεις Οικονομικής Διπλωματίας: Υποστήριξη.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Γεύση,Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά,
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Άσκηση Ο ρυθμός αλλοίωσης των τροφίμων και η διατηρησιμότητά τους μετά την επεξεργασία εξαρτάται από τη συσκευασία και από τις συνθήκες διανομής και αποθήκευσης,
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ; 50: ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ 500, ,000.
Η ολιστική προσέγγιση της ποιότητας των τροφίμων σαν προαπαιτούμενο
1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
Μαθητές: Στέλλα Γκούφα
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 852/2004 «για την υγιεινή των τροφίμων»
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
Η Ανακύκλωση Ά Λυκείου Καστελίου Σπύρος Πετράκης

Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΤΑ ΦΑΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ
2013 ΚΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ Ε ΞΑΜΗΝΟ 2015 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ¨5
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Η ελιά.
ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ Χρίστος Τομάζος 10/2/2015.
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιδίωξη: βελτίωση ποιότητας με συνεχή βελτίωση των διεργασιών με βάση τις οποίες παράγονται τα προϊόντα Παράγοντες: ελεγχόμενες μεταβλητές.
Τι είναι το ελαιόλαδο: (Olea Europa) Τι είναι το ελαιόλαδο: έλαιο του καρπού της ελιάς (Olea Europa) Ποια η σύστασή του: Ποια η σύστασή του: Μίγμα εστέρων.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 834/07 ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Μποτονάκης Γεώργιος Ελεγκτής ΔΗΩ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΪΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 1. ΣΥΝΗΘΗ ΜΕΘΟΔΟ 2. ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΘΟΔΟ 3. ΚΑΤΑΤΑΞΕΤΕ.
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Οινολογία Εργαστήριο 1 ο. Οίνος ή κρασί το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση μερική ή ολική των νωπών σταφυλιών σπασμένων ή όχι.
Σακελλάρη Γεωργία - Ιωάννα.  Βασικό πρωτεϊνικό συστατικό σε δημητριακά.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
«Αποθέματα».
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Φαινόλες Ενώσεις που έχουν ένα τουλάχιστον –ΟΗ απευθείας ενωμένο σε C βενζολικού δακτυλίου. Οι φαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση και δρουν ως παρεμποδιστές.
Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας Δρ Γεώργιος Ντούτσιας Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Το κόστος Ποιότητας    
Από την συγκομιδή στην κατανάλωση
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΠΟΠ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Ο ΥΓΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα. Θα μιλήσουμε για το δικό μας….

1. Προέρχεται από άνυδρες και άγουρες ελιές 1. Προέρχεται από άνυδρες και άγουρες ελιές. –Γι αυτό έχει έντονα αρώματα και ισχυρά αντιοξειδωτικό χαρακτήρα.

2. Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται σε πάνινα σακιά, ή κλούβες, που δεν στοιβάζονται σε παλέτες. Η άλεση γίνεται μέσα σε ένα 24ωρο από την συλλογή – Γι αυτό και επιβραδύνονται οι ζυμώσεις στην ελαιόμαζα που προκαλούν αυξημένες οξύτητες.

3. Η καταπολέμηση του δάκου δεν γίνεται με ψεκασμό αλλά με δολωματικές παγίδες που κατασκευάζουμε οι ίδιοι χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένες ουσίες – Γι αυτό και οι χημικές αναλύσεις του δίνουν μη ανιχνεύσιμες περιεκτικότητες φυτοφαρμάκων.

4. Τα ελαιόδενδρα λιπαίνονται με κοπριά, στάχτη και ανακυκλωμένη από την θαμνοκοπή οργανική φυτική ύλη– Δεν θέλουμε «ντοπαρισμένα» δένδρα, αλλά δένδρα που παράγουν με φυσικά αρμονικούς ρυθμούς το χυμό τους.

5. Ο ελαιόκαρπος αλέθεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 27 οC

6. Το ελαιόλαδο αμέσως τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε χώρο χαμηλής θερμοκρασίας χωρίς να έλθει σε επαφή με πλαστικά δοχεία, ή δεξαμενές.– Γι αυτό η περιεκτικότητα του σε πλαστικοποιητές είναι ασήμαντη και οι οξειδωτικοί του δείκτες (Κ, υπεροξείδια) είναι πολύ κάτω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

7. Το ελαιόλαδο cretanthos συνοδεύεται από τα παρακάτω πιστοποιητικά : Α- ΔΗΩ (Φορέας πιστοποίησης βιολ. Ελαιόλαδου και επιχείρησης) Β- ISO Ελαιουργείου Γ- ISO Tυποποιητηρίου Δ- ΙSO ή πιστοποιητικά καταλληλότητας για συσκευασίες (Μπουκάλια, τενεκεδάκια, πώματα) Ε- Πιστοποιητικό «Κρητικό Προϊόν». Στ- Πιστοποιητικό Ελληνικής Επιχείρησης. - Δείγματα συμμόρφωσης σε μια σειρά από κανόνες, και ελέγχους που προφυλάσσουν τον καταναλωτή.

8. Η συσκευασία του αναδεικνύει το πολύτιμο περιεχόμενό του 8. Η συσκευασία του αναδεικνύει το πολύτιμο περιεχόμενό του.– Ιδανική για ένα δώρο που ξεχωρίζει και μάλιστα σε προσιτή τιμή.

9. Είναι τιμητικό οτι τα προϊόντα μας φέρουν την ετικέτα «ΚΡΗΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΑΞΙΩΝ» έχοντας μια ακόμη πολύτιμη πιστοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης– Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια πρόσθετη εγγύηση ότι τα προϊόντα μας πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων.

10. Οι ελαιώνες που το παράγουν βρίσκονται στον βόρειο Μυλοπόταμο Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη ΠΟΠ – ΠΓΕ και η ποικιλία των δένδρων είναι η περίφημη «Κορωνείκη»– Το ήπιο τοπικό μικροκλίμα σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη ποικιλία δίνουν ένα από τα καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο ελαιόλαδα.

11. Τέλος , σύμφωνα με τα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φαρμακευτικό, 21/1/15) το ελαιόλαδο cretanthos ανήκει σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 στην κατηγορία των λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε Πολυφαινόλες. Επομένως σε ημερήσιες δόσεις των 20 τουλάχιστον γραμμαρίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγή υγείας.

Το τρίπτυχο της Επιχειρηματικής μας Φιλοσοφίας : Υψηλή ποιότητα Μικρές ποσότητες Προϊόντα ελεγχόμενα και εγγυημένα. www.cretanthos.gr E-mail: info@cretanthos.gr