Η αναπλαση - αναστηλωση του παραδοσιακου οικισμου ΠΡΑΣΣΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
11η Επιτροπή Παρακολούθησης LEADER + 9η Σύνοδος Δικτύου LEADER +
Advertisements

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Κρήτης
ΑΘΗΝΑ: ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. Ύδρας 10, 4 ος όροφος , Καβάλα Τηλ Fax e- mail : 11η Επιτροπή Παρακολούθησης.
Παραλαβή έργων από το Δήμο. 30 Νοεμβρίου 2011 Εργασίες αποκατάστασης τοιχών αντιστήριξης και διαμόρφωση πρόσβασης για ΑΜΕΑ στους κοινόχρηστους χώρους.
Ελληνική Βιομηχανία: Προς την Οικονομία της Γνώσης 4/7/2006 Δίκτυα συνεργασιών επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς: Προσδιοριστικοί παράγοντες συμμετοχής.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ερευνητικό Δυναμικό Περιφέρειες της Γνώσης Ειδικό Πρόγραμμα “Ικανότητες” Γεωργία Τζένου – Μαρία Κουτροκόη Χανιά, 21 Σεπτεμβρίου 2007 Εθνικό Σημείο Επαφής.
Win to Win Business Consultants Ανάπτυξη Επενδύσεις Επιδοτήσεις.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
Η ολοκλήρωση σε πολεοδομική και αρχιτεκτονική κλίμακα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ και ΜΕΛΕΤΩΝ (ποσά χωρίς ΦΠΑ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Προγραμματική Περίοδος
Δρ. Παναγιώτης Μέρκος Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος
Πρόγραμμα Αγ. Ιωάννη Ευβοίας. Συνολική έκταση: 1.950,43 στρέμματα Δικαιούχοι: 1017.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Ακαδ. ‘Ετος Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ 9: Α Σ Τ Ι Κ Ο Σ Σ.
Νέα δεδομένα στην οικοδομησιμότητα ακινήτων
CEO & CSR Money Conference 2012 Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ρ. Σουλάκη Δντρια ΕΚΕ Ομίλου.
Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής
Καλλιεργούμενες εκτάσεις- αγραναπαύσεις148 Βοσκότοποι86,1 Δάση122,8 Εκτάσεις καλυπτόμενες από νερά22,9 Εκτάσεις οικισμών (κτήρια, δρόμοι κ.α)16,5 Άλλες.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 – 2012 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ Πρωτοκόλληση, διεκπεραίωση, χορήγηση αντιγράφων.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” "Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα.
Donnybrook Quarter Hackney, Lower East End London
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» Σύγχρονες υποδομές για μία ανταγωνιστική βιομηχανία 4 Αυγούστου 2009.
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Έργα Πληροφορικής ΥΠΠ Λεύκιου Δοράτη Συντονιστή Κλιμακίου Πληροφορικής.
Μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΙ Έργα που υλοποιούνται Έργα που έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υλοποίησης.
Η Πετρούπολη μέσα από τα μάτια των κατοίκων της
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΣΜΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΩΡΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ
Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού
ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΣΠΑ ΜΕΤΟΙΚΩ. ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  Υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν από τους νομούς Αττικής και.
ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Σ. ΤΣΙΓΑΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ GIS ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ «ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ.
AΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ παραδείγματα συνιδιοκτησίας σε σχέση με τον Ν
1 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2008 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Πρόοδος του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
Επιμέλεια: Μακρής Κώστας1 Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ήταν έργο της ΕΑΠ και απέβλεπε στη δημιουργία μικρών γεωργικών ιδιοκτησιών. Η εγκατάσταση των προσφύγων.
Β΄ Τακτική Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου Γυναικών Ερευνητριών «ΠΕΡΙΚΤΙΟΝΗ»
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 01/42/ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ.
Ρυμοτομία  Όροι δόμησης  Εξωτερικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα.
1 Καλώς ορίσατε! Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2006 Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κ. Αριστείδη Ρούσσαρη στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις κοινωνικού.
1 Καλώς ορίσατε! Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις του.
Στούντιο Χωροταξίας-Πολεοδομίας
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Δ. Γ. Χ. ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ.
Μάριος Χαϊνταρλής Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δράσεις προς χρηματοδότηση : Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Παρεμβάσεις στο Νομό Χαλκιδικής Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑριθμόςΠροϋπολογισμός (εκ €) Δημόσια Έργα ,9 Επενδυτικά Σχέδια ,8.
Μάριος Χαϊνταρλής Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ολοκληρώνονται 510 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,37 δισ. € σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Γενική Συνέλευση 17 Μαρτίου 2017
10. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Project Τμήμα : Γ1 του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας
Έρευνα με Υπόθεση Εργασίας την Ανάπτυξη & Εφαρμογή Πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Οδυσσέας Ν. Κοψιδάς.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Όλυμπος.
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
5η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠ - ΥΜΕΠΕΡΑΑ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η αναπλαση - αναστηλωση του παραδοσιακου οικισμου ΠΡΑΣΣΕΣ Πολιτιστική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» Η αναπλαση - αναστηλωση του παραδοσιακου οικισμου ΠΡΑΣΣΕΣ Δημου Ρεθυμνου

Ο παραδοσιακος οικισμος των Πρασσων Ο οικισμός Πρασσές βρίσκεται περί τα 10χλμ. νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 240 μέτρων, στον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου-Αμαρίου, στη δυτική πλευρά του Πρασσιανού φαραγγιού. Πρόκειται για μικρό οικισμό, έκτασης 58 στρεμμάτων, ο οποίος αριθμεί περίπου 200 κατοίκους και 100 κατοικίες. Παρά το μικρό του μέγεθος, η οικιστική του παράδοση και διάρκεια είναι μεγάλη, γεγονός που αντανακλάται στο δομημένο περιβάλλον του, όπου απαντώνται οι εξής οικιστικές φάσεις/τύποι κτηρίων: Ενετική (καστρόσπιτα), Οθωμανική, νεότερη παραδοσιακή (στενομέτωπα ή πλατυμέτωπα μονώροφα ή διώροφα καμαρόσπιτα, κλπ). Πότε ακριβώς ιδρύθηκε ο οικισμός δεν είναι γνωστό, ωστόσο, στα χρόνια της Ενετοκρατίας αναγράφεται στα διάφορα έγγραφα και στις επίσημες απογραφές, όπως για παράδειγμα στην απογραφή του Καστροφύλακα το 1852, όπου ο οικισμός Πρασσές φέρεται να έχει 285 κατοίκους. Λόγω του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού του ενδιαφέροντος, το 1995 ο οικισμός των Πρασσών κηρύχθηκε παραδοσιακός με Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 728/Δ/21-9-95), ενώ το 2009 χαρακτηρίστηκε ως «περιοχή αισθητικής αναβάθμισης» (ΦΕΚ ΑΑΠ 154/13-4-2009) και στη συνέχεια, το 2011, καθορίστηκαν ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης σ’ αυτόν, με Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 281/27-10-2011). Επιπλέον, το 2001-2002, κηρύχθηκαν διατηρητέα από το ΥΠΠΟ, λόγω της ειδικής αρχιτεκτονικής τους αξίας, πέντε μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα από την πρώιμη και ύστερη ενετική περίοδο, καθώς και η δημόσια κρήνη της οθωμανικής περιόδου. Άποψη των Πρασσών από ψηλά Ααεροφωτογραφία των Πρασσών

Το εγχειρημα της αναπλασης του οικισμου Ο οικισμός, λόγω του αρχιτεκτονικού του ενδιαφέροντος και του μικρού του μεγέθους, αποτελεί στο σύνολό του το αντικείμενο πιλοτικού εγχειρήματος ανάπλασης κηρυγμένου παραδοσιακού οικισμού. Οι μελέτες και τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 1995 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πρασσανών Αθήνας, που ήρθε σε επαφή με την Εταιρεία μας. Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκαν οι μελέτες και υλοποιούνται σταδιακά τα έργα αποκατάστασης και ανάπλασης: 1)των δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων 2)των διατηρητέων κτηριακών συγκροτήματων, καθώς επίσης και τα έργα υποδομής: 1)υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης 2)κατασκευή δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης–βιολογικού καθαρισμού.   Πέραν των παραπάνω έργων που εκτελούνται από τον Δήμο Ρεθύμνου και των οποίων η ένταξη σε ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα έγινε με την συνδρομή μας, η πολιτιστική μας Εταιρεία με ιδίους πόρους μερίμνησε και χρηματοδότησε: Την εκπόνηση του συνόλου σχεδόν των μελετών αποκατάστασης-ανάπλασης χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Ρεθύμνου. Τα έργα αναστήλωσης ή/και ανάπλασης έντεκα (11) ιδιωτικών κτιρίων, κάποια από τα οποία αποτελούν αξιόλογα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που βρίσκονταν σε ερειπιώδη κατάσταση και κάποια άλλα σύγχρονα κτήρια της δεκαετίας του 1970 που αποτελούσαν παράγοντες αισθητικής υποβάθμισης του συνόλου του οικισμού. Την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Παναγίας και του Ι. Ν. Χριστού. Την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του Αγροτικού Ιατρείου και την εξαγορά χώρου πρόσβασης. Την κατεδάφιση του σπαστήρα του παλαιού λατομείου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του. Την αισθητική αναβάθμιση μπετονένιωνν τοιχίων αντιστήριξης. Παλαιά φωτογραφία του οικισμού Το ενετικό κτίσμα Νταπιασέντσα εντός του οικισμού των Πρασσών

Έργο: Αποκατάσταση και ανάπλαση της κεντρικής ενετικησ πλατείας Έργο: Αποκατάσταση και ανάπλαση της κεντρικής ενετικησ πλατείας Προϋπολογισμός: 450.000 € Χρηματοδότηση: Γ΄ Κ.Π.Σ. – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» / 2003 πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Έργο: Ανάπλαση τμήματος της επαρχιακής οδού Ρεθύμνου-Αμαρίου Έργο: Ανάπλαση τμήματος της επαρχιακής οδού Ρεθύμνου-Αμαρίου Προϋπολογισμός: 235.000 € Χρηματοδότηση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου / 2008 πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Έργο: Αποκατάσταση των όψεων 4 διατηρητέων κτηριακών συγκροτημάτων Έργο: Αποκατάσταση των όψεων 4 διατηρητέων κτηριακών συγκροτημάτων Προϋπολογισμός: 300.000 € Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο (πρώην Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) / 2009 πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Έργο: Ανάπλαση των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων Έργο: Ανάπλαση των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων Προϋπολογισμός: 776.000 € Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο (πρώην Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) / 2009 πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Έργο: Ανάπλαση των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων Έργο: Ανάπλαση των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων Προϋπολογισμός: 776.000 € Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο (πρώην Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) / 2009 πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Έργο: Αποκατάσταση αξιόλογων κτηρίων εντός του οικισμού Έργο: Αποκατάσταση αξιόλογων κτηρίων εντός του οικισμού Προϋπολογισμός: Χορηγίες Χρηματοδότηση: Πολιτιστική μη κερδοσκοπική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Προϋπολογισμός: Χορηγίες Έργο: Ανάπλαση κτηρίων που δε συνάδουν με την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού Προϋπολογισμός: Χορηγίες Χρηματοδότηση: Πολιτιστική μη κερδοσκοπική «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» πριν την ανάπλαση μετά την ανάπλαση

Πολιτιστική μη κερδοσκοπική «Εταιρεία Αρχιπέλαγος» 2014 Πολιτιστική μη κερδοσκοπική «Εταιρεία Αρχιπέλαγος» Διεύθυνση: Ζαλοκώστα 5, 106 71 Αθήνα, Τηλ./Fax: 210 36 47 952 E-mail: archipelagos1998@gmail.com