Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έρευνα με Υπόθεση Εργασίας την Ανάπτυξη & Εφαρμογή Πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Οδυσσέας Ν. Κοψιδάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έρευνα με Υπόθεση Εργασίας την Ανάπτυξη & Εφαρμογή Πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Οδυσσέας Ν. Κοψιδάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έρευνα με Υπόθεση Εργασίας την Ανάπτυξη & Εφαρμογή Πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Οδυσσέας Ν. Κοψιδάς

2 Η Υπόθεση Εργασίας Η παρούσα μελέτη αφορά την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) Και την πιστοποίησή του με το πρότυπο ISO 14001, Σε μια ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης. Η συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας αποσκοπεί να αποτελέσει μέρος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συγκεκριμένα στον χώρο της πιστοποίησης της διαχείρισης του περιβάλλοντος, Καθώς επίσης και να αποτελέσει αφορμή ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τα τυποποιημένα συστήματα πιστοποίησης ISO.

3 Η Υπόθεση Εργασίας Η δυναμικότητά της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας ανέρχεται σε: 270 δωμάτια με 540 κλίνες Ενώ το 2014 κατέγραψε διανυκτερεύσεις που αντιστοιχούν σε πληρότητα 65%. Αντίστοιχα στοιχεία του 2014 κατέγραψαν διανυχτερεύσεις που αντιστοιχούν στην πλήρη κάλυψη της δυναμικότητας της μονάδας. Η εν λόγω μονάδα βρίσκεται σε παραλιακή τοποθεσία και σε μικρή απόσταση από περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η περίοδος λειτουργίας της είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο και Οι πελάτες της είναι κυρίως Γερμανοί και Σκανδιναβοί.

4 Εξωτερική και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα,
Η Εγκατάσταση Πρόκειται για μια μεγάλη ξενοδοχειακή εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά: Κήπους ( m2), Εστιατόριο, Ταβέρνα, Bar, Snackbar, Εξωτερική και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, Γυμναστήριο, κομμωτήριο, κατάστημα, Αίθουσα συνεδριάσεων, Γήπεδα και Υπαίθρια parking.

5 Οι Φυσικοί Πόροι Οι φυσικοί πόροι που καταναλώνονται για τη λειτουργία της είναι: Το φυσικό αέριο Το πετρέλαιο Η ηλεκτρική ενέργεια Ενώ ο υδατικός εφοδιασμός γίνεται από το τοπικό δίκτυο και από γεώτρηση. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται μέσω του δικτύου του τοπικού Δήμου χωρίς καμία προηγούμενη επεξεργασία Ενώ τα υγρά απόβλητα διοχετεύονται στο σύνολό τους για επεξεργασία στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού που διαθέτει το ξενοδοχείο και στη συνέχεια στη θάλασσα (σε μεγάλη απόσταση από την ακτή).

6 Τεχνοοικονομική Ανάλυση της Υπόθεσης Εργασίας
Πίνακας Περιβαλλοντικών Πλευρών και Επιπτώσεων Αξιολόγηση της Σημαντικότητας των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

7 Βασικά Ευρήματα της Έρευνας
Ηλεκτρική ενέργεια Κατανάλωση νερού Τρόποι λίπανσης

8 Συμπεράσματα Η μελέτη αυτή προσπάθησε να αποτελέσει μία υπόθεση εργασίας στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τα ΣΠΔ και επιχείρησαν να αξιολογήσουν τις περιβαλλοντικές επίπτωσης της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας Ανάλογα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η επιχείρηση και με βάση τα κριτήρια που έθεσαν οι ίδιοι οι αξιολογητές. Τέλος, έγινε προσπάθεια να καθοριστούν τα περιβαλλοντικά οφέλη των εναλλακτικών μορφών διαχείρισης του περιβάλλοντος σύμφωνα με το ISO

9 Προτάσεις Συγκεκριμένα οι νέοι αξιολογητές ανέλυσαν με τενχοοικονομικά κριτήρια: Τους τρόπους ηλεκτροδότησης, Ύδρευσης και αποχέτευσης της ξενοδοχειακής μονάδας με βάση τις αρχές της: Αειφόρου/βιώσιμης/αυτοσυντηρούμενης ανάπτυξης Στο πλαίσιο της βιομηχανικής οικολογίας που ορίζει το ISO

10 Προτάσεις Νέα στοιχεία στην υποδομή της ξενοδοχειακής μονάδας υιοθετούνται, όπως είναι: Τα φωτοβολταϊκά συστήματα Η χρήση ουσιών καλής υδατοϊκανότητας και Τα κομπόστ ως τρόπος αξιοποίησης οργανικών αποβλήτων. Τέλος υιοθετούνται κάδοι ανακύκλωσης των υλικών και φυτά μικρής ζήτησης νερού.


Κατέβασμα ppt "Έρευνα με Υπόθεση Εργασίας την Ανάπτυξη & Εφαρμογή Πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Οδυσσέας Ν. Κοψιδάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google