“Το χρηματιστήριο”. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ► Το χρηματιστήριο είναι μια δευτερογενής αγορά, επισήμως αναγνωρισμένη από το κράτος, στην οποία γίνεται η αγοραπωλησία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
20 Φεβρουαρίου 2014 Η μόνη διέξοδος για την χώρα Επενδύσεις Σωκράτης Λαζαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΧΑΕ.
Advertisements

Σχέση ισοτιμίας και εισοδήματος
Investors Europe Καλώς ήλθατε.
Σωκράτης Λαζαρίδης Δ/νων Σύμβουλος ΕΧΑΕ Policy drivers for Greece’s investment landscape – what and who is shaping the agenda Global Capital Forum I.
Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ
Ημερίδα – Ένωση για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (2ηδιάλεξη)
1.3.2 Αγορά Μορφές αγοράς Παπαδοπούλου Άννα.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. / "SEMI-REGULATED" ΑΓΟΡΑ
Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το κόστος (ιδίων) κεφαλαίου των επιμέρους επενδυτικών σχεδίων μιας επιχείρησης Υπολογισμός του Κόστους Κεφαλαίου της επιχείρησης (WACC) Ισοδύναμο.
16- 1 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ  Venture Capital  ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (The Initial Public Offering)  ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ –ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ.
Κεφ. 7: Χρήμα – πληθωρισμός
Θεωρία Κεφαλαιακής Διάρθρωσης: Το Υπόδειγμα Κόστους-Οφέλους
Page 1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Εμείς δεν βλέπουμε ένα απλό σχεδιάγραμμα. Βλέπουμε τον τρόπο.
«Επιχειρώντας μέσα στην Κρίση: Στρατηγικός επενδυτής & προετοιμασία για την «Επόμενη Μέρα» Κωνσταντίνος Μπακάλμπασης Managing Partner Emerging Markets.
Κόστος Κεφαλαίου και Αξιολόγηση Επενδύσεων σε Καθεστώς Κινδύνου
Αποτίμηση Ομολόγων και Μετοχών
Κεφάλαιο 12 Χρηματοοικονομική Επιχειρήσεων
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ κ.κ. ΔΗΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΟΥΔΗ Οικονομικό.
Εποπτεία της κεφαλαιαγοράς
10 Νοεμβρίου 2003 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.
Ανεργία Φυσικό ποσοστό ανεργίας (ΦΠΑ): μέσο ποσοστό ανεργίας γύρω από το οποίο κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας ΦΠΑ t.
Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ΣΚΟΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΟΥΤΣΑΒΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Η Διεθνής Κρίση και η Ανεργία Μια Αμφ ί δρομη Σχ έ ση.
Συνολική Ζήτηση Εθνικό Εισόδημα Εθνικό Προϊόν Εθνική Δαπάνη
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
3ο ΓΕΛ Κορίνθου (Ασημακόπουλος Γ. ΠΕ 09 - Μπόγια Π. ΠΕ 10) 5.1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Ανταλλακτική αξία ενός αγαθού είναι οι μονάδες ενός αλλού.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929.
Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής ‘’Η ανάπτυξη του Χ.Α.Α Αίτια και συνέπειες’’ Πτυχιακή εργασία Επιβλέπων.
Προσφορά και Ζήτηση Χρήματος
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
Το κράτος, για να αντιμετωπίσει την ανεργία η οποία είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ζήτησης, χρησιμοποιεί συνήθως δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα: Δημοσιονομικά.
Μετρώντας το εισόδημα ενός έθνους Κεφάλαιο 22 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any part.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
Απρίλιος 2010 Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Σ.Μ.Ε.) στο FTSE/Χ.Α. – Χ.Α.Κ. Τραπεζικό Δείκτη.
ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ Λ.Ε.Α.Δ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΡΟΣ 2011.
Το Χρηματιστήριο Από το βιβλίο του Νικολάους Πίπερ «Ο Μίδας, τα κέρματα και οι μετοχές», Εκδόσεις «Ψυχογιός» Μαρίνα Καζάκου, ΠΕ09-Οικονομολόγος.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
Κεφάλαιο 4 Αρχές Χρηματοοικονομικής των επιχειρήσεων 4Η αξία των κοινών μετοχών McGraw-Hill/Irwin 2013 Utopia Publishing, All rights reserved.
ΟΜΑΔΑ 2 ΚΟΥΡΝΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΦΙΛΙΩ ΠΑΣΟΜΕΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΑΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ.
Εφαρμογές (Ερωτήσεις 1-3) Αναλυτής εκτιμά ότι η απόδοση της μετοχής Α και Β θα κατανεμηθεί ως ακολούθως : ΠιθανότηταΑπόδοση ΑΑπόδοση Β
Χρηματοοικονομικές Δημόσιες Σχέσεις Ενότητα 8: Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative.
Οικονομικά Μαθηματικά Ενότητα 7: Καθαρή Παρούσα Αξία Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
Τι είναι Χρηματοδοτική Διοίκηση;...τομέας των χρηματοοικονομικών ο οποίος ασχολείται κυρίως με τη διοίκηση μιας επιχείρησης Βασικές Χρηματοοικονομικές.
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές αναπτύχθηκαν.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ενότητα 6: Ζήτηση Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός.
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Ενότητα 7: Ισορροπία της αγοράς
Στρατηγικές - Ανοίγματα
Στρατηγικές – Straddles – Strangle
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων
ΚΟΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Σύνθετα Λογιστικά Γεγονότα: Παράδειγμα
Χρηματοδοτική Διοίκηση
Τίτλος Ο ρόλος των τραπεζών, του χρηματιστηρίου και των αγορών στην πείνα και τ ην εξαθλίωση των λαών.
Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές.
Αποτίμηση Επιχειρήσεων Ενότητα 2
Μεταγράφημα παρουσίασης:

“Το χρηματιστήριο”

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ► Το χρηματιστήριο είναι μια δευτερογενής αγορά, επισήμως αναγνωρισμένη από το κράτος, στην οποία γίνεται η αγοραπωλησία των εμπορευμάτων και των χρεογράφων

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ: ► Χρηματοδοτικός: ευκαιρίες εξεύρεσης χρηματοδότησης ► Επενδυτικός: τρόπος επένδυσης χρημάτων των ταμιευτών και των ασφαλιστικών ταμείων (υγιής τρόπος επέκτασης οικονομικώς δραστηριοτήτων μιας εταιρίας) ► Επιτρέπει την ελεύθερη διαμόρφωση τιμών των αγαθών με βάση την προσφορά και την ζήτηση (περιορισμός δημιουργίας τεχνητών τιμών) ► Διευκολύνει τις συναλλαγές γιατί επιτρέπει στους εκπροσώπους της προσφοράς και της ζήτησης να βρίσκονται ταυτόχρονα στον συγκεκριμένο τόπο διαπραγμάτευσης

ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Αποταμιευτές Αγοράζουν μετοχές μικρού αριθμού επιχειρήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκοπεύουν στην απόδοση του μερίσματος Κερδοσκόποι Αγοράζουν μετοχές όταν η τιμή τους είναι χαμηλή με την ελπίδα ότι θα αυξηθεί. Πωλούν μετοχές όταν η τιμή τους έχει ανεβεί. Σκοπεύουν στο κέρδος της μεταβολής της τιμής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ: ► Τιμή εκκίνησης ονομάζουμε την αρχική τιμή με βάση την οποία αρχίζουν οι αγορές και οι πωλήσεις των μετοχών ► Τιμή κλεισίματος ονομάζουμε την τιμή η οποία στην επόμενη συνεδρίαση θα είναι η τιμή εκκίνησης και διαμορφώνεται με τον εξής τρόπο

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ: ► Όταν στην τιμή εκκίνησης προσφέρονται λιγότερες μετοχές από όσες ζητούνται τότε η τιμή της μετοχής ανεβαίνει σιγά μέχρι οι προσφερόμενες μετοχές να είναι ίσες με αυτές που ζητούνται

ΕΙΔΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ: ► Χρηματιστήριο Αξιών ► Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων ► Χρηματιστήριο συναλλαγών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: ► Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 (Πτώση του Dow Jones) ► Ελληνικό χρηματιστηριακό κραχ του 1999

Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929 (Πτώση του Dow Jones): ► 3 Σεπτεμβρίου 1929: o δείκτης Dow Jones φτάνει στο υψηλότερο σημείο του, στις μονάδες ► 24 Οκτωβρίου 1929: 13 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια, αριθμός ρεκόρ για τα χρηματιστηριακά χρονικά (Μαύρη Πέμπτη). ► 28 Οκτωβρίου1929: οι τιμές συνεχίζουν την κατηφορική τους πορεία. Ο δείκτης χάνει 12% της αξίας του και 16,4 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια. ► 29 Οκτωβρίου 1929: η Γουόλ Στριτ καταρρέει (Μαύρη Τρίτη).

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 1999: ► Καλοκαίρι του 1999: πολλοί Έλληνες ασχολούνταν με το χρηματιστήριο. Ακόμη και σε μικρά χωριά υπήρχαν ΕΛΔΕ (γραφεία αγοράς και πώλησης μετοχών) ► Οι ενεργοί κωδικοί επενδυτών στο ΧΑΑ έφτασαν το 1,5 εκατ. περίπου, όταν οι Έλληνες εργαζόμενοι υπολογίζονται σε περίπου 4,6 εκατ. ► Η πτώση ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια εξανεμίζοντας την αξία των μετοχών. Πολλές από τις μετοχές που είχαν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο αποδείχτηκαν «φούσκες», δηλαδή άνευ αντικρίσματος μετοχές με εταιρίες χωρίς έργο αλλά μόνο σκοπό την ελκυστική εικόνα στο χρηματιστήριο. ► Έχει εκτιμηθεί ότι περίπου εκατό δισεκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια, μεγάλο μέρος από τα οποία έχασαν οι λεγόμενοι μικροεπενδυτές.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ► Μοσχίδου Ιωάννα ► Παπαδάκης Μιχάλης ► Κάκος Ευθύμης ► Ίντου Μαρία ► Λαζαρίδης Κώστας