Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Investors Europe Καλώς ήλθατε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Investors Europe Καλώς ήλθατε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Investors Europe Καλώς ήλθατε

2 Περιεχόμενα Ποια είναι η Investors Europe
Ορολογίες / Έννοιες / Κατανόηση Τι είναι η μόχλευση? Παράδειγμα επένδυσης με μόχλευση Παράδειγμα Trading μέσω πλατφόρμας Πλεονεκτήματα Πλατφόρμας έναντι κλασικής μορφής επένδυσης Πλατφόρμα-παρουσίαση - Λειτουργίες

3 Ποια είναι η Investors Europe?
Ιδρύθηκε το 2001 έχοντας έδρα το Γιβραλτάρ Αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη Offshore Εταιρία Stock Broker στην Ευρώπη Αποκλειστικό αντικείμενο εργασίας ως επενδυτικό πρακτορείο, δίχως ίδιον χαρτοφυλάκιο και χωρίς ανοίγματα θέσεων προς ιδία χρήση Δεν σχετίζεται με Τράπεζες και θυγατρικές αυτών, όπως συμβαίνει στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης του χρηματοοικονομικού συστήματος Auditors: BDO

4 Ορολογίες - Έννοιες Εντολή/Θέση Αγοράς : «Buy» ή «Long», είναι η εντολή που δίνουμε στην πλατφόρμα για το άνοιγμα μιας θέσης, όταν πιστεύουμε ότι η τιμή του προϊόντος θα ανέβει, έτσι ώστε να κερδίσουμε από τη μεταβολή της τιμής προς τα πάνω. Εντολή/Θέση Πώλησης : «Sell» ή «Short», είναι η εντολή που δίνουμε στην πλατφόρμα για το άνοιγμα μιας θέσης, όταν πιστεύουμε ότι η τιμή του προϊόντος θα πέσει, έτσι ώστε να κερδίσουμε από τη μεταβολή της τιμής προς τα κάτω. Margin : Το απαραίτητο περιθώριο που πρέπει να υπάρχει δεσμευμένο στο λογαριασμό για να μένει ανοιχτή η θέση μας Margin call : Ειδοποίηση για τη μείωση του περιθωρίου κάτω από το ελάχιστο επιτρεπτό Stop loss order : Εντολή για αυτόματο κλείσιμο της θέσης που έχουμε ανοίξει σε μία συγκεκριμένη τιμή αντίθετης φοράς από αυτή που επιλέξαμε, έτσι ώστε να μην υπερβούμε ένα ποσό απώλειας (χρησιμοποιείται για προστασία της θέσης όταν δεν είμαστε online) Limit order : Εντολή για αυτόματο κλείσιμο της θέσης που έχουμε ανοίξει σε μία συγκεκριμένη τιμή της ίδιας φοράς με αυτή που επιλέξαμε, έτσι ώστε να «κλειδώσουμε» ένα συγκεκριμένο ποσό κέρδους    Αγορά μετοχών Με τα πιο πάνω δεδομένα, για να πετύχουμε το παραπάνω κέρδος θα πρέπει να καταθέσουμε σε τραπεζικό λογαριασμό € για να αγοράσουμε τις παραπάνω μετοχές. Δηλαδή το προαπαιτούμενο κεφάλαιο για την ίδια επένδυση είναι 10 φορές μεγαλύτερο, γεγονός που καθιστά την επένδυση ανέφικτη για πολλούς.    Συμμετοχή σε Αμοιβαία Κεφάλαια Οι επενδύσεις σε Α\Κ είναι, κατά γενική ομολογία, χαμηλότερου ρίσκου και άρα χαμηλότερων αποδόσεων. Αυτό επειδή δεν επενδύουν μόνο σε μετοχές, που θεωρητικά έχουν μεγάλη μεταβλητότητα, και συνεπώς δεν μπορούν να προσφέρουν ισάξιες αποδόσεις εύκολα και σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Συμπληρωματικά, χαρακτηρίζονται και από αυξημένες προμήθειες συμμετοχής/εξαγοράς ή διαχείρισης.

5 Τι είναι η μόχλευση?  Έστω ότι θέλετε να αγοράσετε (εντολή Buy) μετοχές της εταιρίας Α προς 10€ η μία, δηλαδή συνολικό κόστος επένδυσης = € Μέσω της πλατφόρμας δεν είναι απαραίτητο να καταθέσετε και να δεσμεύσετε το ποσό των €. Αρκεί να καταθέσετε στο λογαριασμό σας ένα ποσό Χ και από αυτά τα χρήματα θα δεσμευτεί το δέκα τοις εκατό (10%) των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά = 1.000€. Δηλαδή, πρακτικά, η πλατφόρμα σας «δανείζει» το ποσό των € ζητώντας ελάχιστη εγγύηση από εσάς 1.000€ (10%) – Αυτό ονομάζουμε μόχλευση. Άρα, έχουμε τα εξής δεδομένα: Κάνετε κατάθεση π.χ € στο λογαριασμό σας Ανοίγετε μία θέση αγοράς (Buy) για αξίας € (1.000 μετοχές Α) Δεσμεύονται από τον λογαριασμό σας 1.000€ (10% μόχλευση) Συνεπώς : Αξία Χαρτοφυλακίου μετοχών € Ελεύθερο υπόλοιπο 4.000€ Δεσμευμένο ποσό 1.000€    Αγορά μετοχών Με τα πιο πάνω δεδομένα, για να πετύχουμε το παραπάνω κέρδος θα πρέπει να καταθέσουμε σε τραπεζικό λογαριασμό € για να αγοράσουμε τις παραπάνω μετοχές. Δηλαδή το προαπαιτούμενο κεφάλαιο για την ίδια επένδυση είναι 10 φορές μεγαλύτερο, γεγονός που καθιστά την επένδυση ανέφικτη για πολλούς.    Συμμετοχή σε Αμοιβαία Κεφάλαια Οι επενδύσεις σε Α\Κ είναι, κατά γενική ομολογία, χαμηλότερου ρίσκου και άρα χαμηλότερων αποδόσεων. Αυτό επειδή δεν επενδύουν μόνο σε μετοχές, που θεωρητικά έχουν μεγάλη μεταβλητότητα, και συνεπώς δεν μπορούν να προσφέρουν ισάξιες αποδόσεις εύκολα και σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Συμπληρωματικά, χαρακτηρίζονται και από αυξημένες προμήθειες συμμετοχής/εξαγοράς ή διαχείρισης.

6 Παράδειγμα λειτουργίας με μόχλευση
 Έστω ότι έχουμε το προηγούμενο παράδειγμα με αρχική κατάθεση 5.000€ και άνοιγμα θέσης αγοράς για μετοχές (αξία χαρτοφυλακίου €) Η εικόνα του λογαριασμού σας είναι Ελεύθερο υπόλοιπο 4.000€ Δεσμευμένο ποσό 1.000€  ·         Έστω ότι η τιμή της μετοχής μεταβληθεί στα 11€, δηλαδή κερδίσετε 1€ ανά μετοχή = 1.000€. Τότε στο λογαριασμό σας θα δείτε 1.000€ κέρδος. Ελεύθερο υπόλοιπο 5.000€ (4.000€ από πριν € κέρδος) ·         Έστω, αντίθετα ότι η τιμή μεταβληθεί προς τα κάτω στα 9€ δηλαδή η αξία του χαρτοφυλακίου πέσει στα 9.000€. Τότε στο λογαριασμό σας θα δείτε 1.000€ μείωση του ελεύθερου υπολοίπου. Ελεύθερο υπόλοιπο 3.000€ (4.000€ από πριν € απώλειας)    ·         Έστω, σε ένα άσχημο σενάριο, ότι η τιμή μεταβληθεί προς τα κάτω στα 5,90€ δηλαδή η αξία του χαρτοφυλακίου πέσει στα 5.900€. Ελεύθερο υπόλοιπο -100€ (4.000€ από πριν € απώλειας) Τότε, θα έχετε ειδοποίηση margin call. Δηλαδή, θα πρέπει να έχετε πάντα ελεύθερο υπόλοιπο ικανό να καλύψει τις απώλειες που μπορεί να δημιουργούνται. Συνεπώς, στο παράδειγμά μας, με το margin call απαιτείται η κατάθεση επιπλέον 100€ τουλάχιστον, ώστε να γίνει το υπόλοιπο θετικό. Αν δεν γίνει η κατάθεση τότε η πλατφόρμα ενδέχεται να «κλείσει» αυτόματα τη θέση σας, απορροφώντας το αρνητικό ποσό από την αρχική δέσμευση. Ελεύθερο υπόλοιπο 900€ (5.000€ από αρχική κατάθεση € απώλειας) Αγορά μετοχών Με τα πιο πάνω δεδομένα, για να πετύχουμε το παραπάνω κέρδος θα πρέπει να καταθέσουμε σε τραπεζικό λογαριασμό € για να αγοράσουμε τις παραπάνω μετοχές. Δηλαδή το προαπαιτούμενο κεφάλαιο για την ίδια επένδυση είναι 10 φορές μεγαλύτερο, γεγονός που καθιστά την επένδυση ανέφικτη για πολλούς.    Συμμετοχή σε Αμοιβαία Κεφάλαια Οι επενδύσεις σε Α\Κ είναι, κατά γενική ομολογία, χαμηλότερου ρίσκου και άρα χαμηλότερων αποδόσεων. Αυτό επειδή δεν επενδύουν μόνο σε μετοχές, που θεωρητικά έχουν μεγάλη μεταβλητότητα, και συνεπώς δεν μπορούν να προσφέρουν ισάξιες αποδόσεις εύκολα και σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Συμπληρωματικά, χαρακτηρίζονται και από αυξημένες προμήθειες συμμετοχής/εξαγοράς ή διαχείρισης.

7 Παράδειγμα Trading μέσω Πλατφόρμας
Π.Χ. DOW JONES - Αρχική Κατάθεση στο λογαριασμό μας, 5.000$ : Πιστεύουμε ότι ο Dow θα ανέβει και αγοράζουμε ένα συμβόλαιο στις ,40 μονάδες. Άρα έχουμε ανοιχτή θέση : Από το ποσό που έχουμε στο λογαριασμό, μας δεσμεύει το ποσό των 200$ σαν ασφάλεια θέσης, έως και το κλείσιμο της θέσης. Ελεύθερο υπόλοιπο 4.800$ Δεσμευμένο ποσό 200$ Έστω ότι η τιμή του δείκτη διαμορφώνεται στις ,10 μονάδες. Εφόσον έχουμε πτώση 16 μονάδων, θα έχουμε ζημιές 16$. Ελεύθερο υπόλοιπο 4.784$ (4.800$ από πριν – 16$ απώλειας)

8 Παράδειγμα Trading μέσω Πλατφόρμας
Π.Χ. EURUSD- Αρχική Κατάθεση στο λογαριασμό μας, 5.000€ : Πιστεύουμε ότι η ισοτιμία EURUSD θα πέσει και δημιουργούμε μία θέση πώλησης ενός (1) συμβολαίου, δηλαδή πώλησης € στα 1,3054 : Από το ποσό που έχουμε στο λογαριασμό, μας δεσμεύει ένα ποσό των 1.000€ σαν ασφάλεια θέσης (Μόχλευση 100/1). Ελεύθερο υπόλοιπο 4.000€ Δεσμευμένο ποσό 1.000€ Έστω ότι η τιμή της ισοτιμίας διαμορφώνεται στο 1,3052. Εφόσον έχουμε πτώση 0,0002, θα έχουμε κέρδος 0,0002* €= 20€ Ελεύθερο υπόλοιπο 4.020€ (4.000€ από πριν + 20€ κέρδος)

9 Πλεονεκτήματα Πλατφόρμας έναντι κλασσικής μορφής επένδυσης
Εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες για όλους τους χρήστες Σε αντίθεση με τις κλασσικές μορφές επένδυσης μέσω Χρηματιστηριακής ή ΑΕΔΑΚ όπου ο πελάτης επιβαρύνεται με προμήθειες κατά μέσο όρο 2-3% επί του κεφαλαίου, στην πλατφόρμα δεν υπάρχουν τέτοιου είδους χρεώσεις. Οι προμήθειες τις πλατφόρμας είναι περίπου 7,5 επί τοις χιλίοις Πολύ χαμηλή δέσμευση κεφαλαίου στις συναλλαγές (margin) Λόγω της λειτουργίας της μόχλευσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει ίδιου μεγέθους επένδυση με το 1/10 ή 1/100 του κεφαλαίου δεσμευμένο. Έτσι θα μπορεί το υπολειπόμενο κεφάλαιο να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως πχ σε εναλλακτική στρατηγική αντιστάθμισης ρίσκου.

10 Πλεονεκτήματα Πλατφόρμας έναντι κλασσικής μορφής επένδυσης
Αμεσότητα στην εκτέλεση των εντολών αγοραπωλησίας στη τρέχουσα τιμή Οι εντολές δίδονται και εκτελούνται την ίδια στιγμή, χωρίς χρονοτριβές ή ασυνεννοησίες που αποφέρει η επικοινωνία με κάποιον τρίτο διαχειριστή ή χρηματιστή. Δυνατότητα Κέρδους ακόμη και σε πτωτικές κινήσεις των προϊόντων Κάθε επιλογή του χρήστη, κάθε εκτίμηση της αγοράς αποτελεί επένδυση κεφαλαίου και μπορεί να αποφέρει κέρδος, είτε είναι ανοδική είναι πτωτική, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μορφές. Εκμηδενισμός συναλλαγματικού κινδύνου σε επενδύσεις εκτός € Άμεση και online εκτέλεση εντολών και σε ξένα νομίσματα, χωρίς τον κίνδυνο αστάθειας της ισοτιμίας στο πέρας της επένδυσης, όπως πχ σε Α/Κ εξωτερικού σε άλλο νόμισμα.

11 Πλεονεκτήματα Πλατφόρμας έναντι κλασσικής μορφής επένδυσης
Συναλλαγές σε πάνω από 38 χώρες παγκοσμίως Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες καθώς ο χρήστης έχει την ευκαιρία να έχει πρόσβαση στα χρηματιστήρια 38 χωρών, σε δείκτες, CFDs μετοχών, συναλλαγματικών ισοτιμιών, τιμών μετάλλων και εμπορευμάτων που διαπραγματεύονται στην παγκόσμια αγορά. Δυνατότητα μικρού όγκου συναλλαγών Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα καθώς ο χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίγει θέσεις 1 συμβολαίου αλλά και υποδιαιρέσεων ως και ποσότητας 0,01, δημιουργώντας μικρότερες και πιο ευέλικτες επενδυτικές στρατηγικές.

12 Πλεονεκτήματα Πλατφόρμας έναντι κλασσικής μορφής επένδυσης
Σύγκριση Απόδοσης Κεφαλαίων Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι με το ίδιο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης, το κόστος μέσω της πλατφόρμας είναι πολύ μικρότερο και η ευελιξία πολύ μεγαλύτερη.

13 Investors Europe, τα πρώτα σας βήματα…

14 Investors Europe, τα πρώτα σας βήματα…
Εγγραφή σε demo / live λογαριασμό Μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε τα στοιχεία σας για το άνοιγμα του λογαριασμού είτε εγγράφως, είτε ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής φόρμας. Επιλογή πλατφόρμας συναλλαγών Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις demo πλατφόρμες που διατίθενται, ώστε να εξοικειωθείτε με τον τρόπο λειτουργίας: -Πλατφόρμα Διαχείρισης Συναλλάγματος (MetaTrader 4) -Πλατφόρμα Διαχείρισης λοιπών χρημα/κών προϊόντων (RockTrader Pro) Μέσα από τις πλατφόρμες έχετε Ανταγωνιστικές τιμές και περιθώρια κέρδους Real time νέα / ειδήσεις / τεχνικές & στρατηγικές αναλύσεις Εύχρηστο και δυναμικό layout που προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες σας

15 MetaTrader 4 H πλατφόρμα MetaTrader 4 είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να διαχειρίζεστε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Με πλούσια γκάμα από εργαλεία στατιστικής, γραφήματα, αναλύσεις καθώς και με ευπαρουσίαστο και κατανοητό τρόπο, σας δίνει την ευκαιρία να έχετε πλήρη έλεγχο και εικόνα των επενδυτικών σας επιλογών.

16 MetaTrader 4 Στο αριστερό μέρος εμφανίζεται το σύνολο της γκάμας των ισοτιμιών για να επιλέξετε. Στο δεξιό μέρος εμφανίζονται τα γραφήματα που έχετε επιλέξει. Οι δυνατότητες εμφάνισης είναι πάρα πολλές. Ένα ή περισσότερα γραφήματα, απλά ή σύνθετα, με στατιστικά εργαλεία ή χωρίς, με δικές σας σημειώσεις/ δείκτες / πίνακες. Στο κάτω μέρος, η εικόνα του προφίλ σας, οι κινήσεις σας, η εικόνα του λογαριασμού, τα εισερχόμενα μηνύματα, ειδοποιήσεις.

17 RockTrader Pro H πλατφόρμα RockTrader Pro είναι το απόλυτο εργαλείο του Trader. Έχοντας πρόσβαση χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές από 38 χώρες παγκοσμίως, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να επενδύσετε εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια σε μετοχές (Stock Exchange), CFDs, ETFs (παράγωγα χρηματιστηριακά προϊόντα), τιμές μετάλλων και εμπορευμάτων ανά τον κόσμο.

18 RockTrader Pro Στο πάνω μέρος έχεις το σύνολο των επιλογών προκειμένου να εμφανίσεις στην οθόνη ότι πληροφορία επιθυμείς. Επίσης έχεις διαθέσιμο και πλήθος από εργαλεία και επιλογές που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη του χρήστη. Στο κεντρικό σημείο απεικονίζονται τα προϊόντα που έχεις επιλέξει να έχεις πρόσβαση, με δυνατότητα επιλογής και καταχώρισης εντολών.

19 Παραπάνω δυνατότητες…
Το trading μέσα από τις πλατφόρμες της Investors Europe καλύπτει και τις ανάγκες του πιο απαιτητικού χρήστη. Με σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία, μοντέρνα εικόνα, πλούσιες επιλογές σας δίνει τη δυνατότητα να χαράξετε τη δική σας επενδυτική στρατηγική. Εντολές real time – άμεσα, στην τιμή που διαπραγματεύεται το προϊόν Δυνατότητα χαμηλού ρίσκου με εντολές που ξεκινούν μόλις από 0,01 pips Εντολές καταχώρισης κέρδους (limit) ή ελαχιστοποίησης ζημιών (stop loss) Γραφήματα δικής σας επιλογής με πλήθος στατιστικών εργαλείων Strategy maker σύμφωνα με στατιστικές παραμέτρους Alerts, inbox messages, live chat, economic calendar και πολλά άλλα! Επιπλέον, μέσα από τις πλατφόρμες μπορείτε να λαμβάνετε online πληροφόρηση για νέα και ειδήσεις που αφορούν στην παγκόσμια οικονομία και στις εξελίξεις. Υπάρχουν δυνατότητες για online επικοινωνία (personal inbox) με τους Διαχειριστές της Investors Europe προκειμένου να σας υποστηρίξουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

20 Βασικές Λειτουργικότητες
Μέσα από τις πλατφόρμες οι κύριες λειτουργικότητες είναι Είσοδος – Log in στην πλατφόρμα Εισαγωγή εντολής (Άνοιγμα θέσης Buy / Sell) Κλείσιμο θέσης Τοποθέτηση εντολής limit Τοποθέτηση εντολής stop loss Κατά την εγγραφή σας, θέτετε το user ID της αρεσκείας σας και σας χορηγείται μυστικό κωδικός password μέσω μηνύματος και mail.

21 Εισαγωγή εντολής (Άνοιγμα θέσης Buy / Sell)
Όταν επιλέξετε ένα προϊόν, μπορείτε να ανοίξετε μία θέση (συμβόλαιο) αγοράς ή πώλησης. Στη θέση αγοράς ουσιαστικά ο επενδυτής ποντάρει στην ανοδική πορεία της τιμής του προϊόντος ενώ στη θέση πώλησης το αντίθετο. Η ελάχιστη ποσότητα ανοίγματος θέσης μπορεί να είναι 0,01.

22 Κλείσιμο θέσης Κατά τη πορεία των τιμών, η πλατφόρμα, αναλόγως με τη διαφορά τιμής που έχει προκύψει (κέρδος+ ή ζημία-) κρατά δεσμευμένο το ποσοστό της αρχικής επένδυσης. Μπορείτε να κλείσετε μία ανοιχτή σας θέση κατοχυρώνοντας το κέρδος σας ή αναλαμβάνοντας τη ζημία, αναλόγως τη πορεία της επένδυσης.

23 Τοποθέτηση εντολής Limit / Stop Loss
Μπορείτε να ορίσετε εντολή αυτόματου κλεισίματος θέσης σε κάποιο επίπεδο κέρδους (Limit order) ή ζημίας αντίστοιχα (stop loss order), ώστε να περιορίσετε σε συγκεκριμένο εύρος τις διαστάσεις της επένδυσης. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε τα χρήματά σας από απρόσμενη μεταβολή τιμών ή κατοχυρώνετε τα κέρδη σας με άμεση ρευστοποίηση. Οι εντολές τοποθετούνται και ισχύουν είτε κάθε μία ξεχωριστά, είτε και παράλληλα και οι δύο μαζί.


Κατέβασμα ppt "Investors Europe Καλώς ήλθατε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google