ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Σπονδυλωτά Ονομάζονται τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 5 υποκατηγορίες: Ψάρια Αμφίβια Ερπετά Θηλαστικά Πτηνά.
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Και γυρίνοι Βατράχια Στυλιανός Γεωργίου Γ΄2.
Θάνος Τράχος ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ.
ΘΕΜΑ : ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ
Το σύνολο των ζώων μιας περιοχής αποτελεί την πανίδα της περιοχής
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
ΣΟΦΙΑΛΕΝΑ ΜΑΧΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΥΤΙΝΙΩΤΟΥ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ Λουίζα Σμυρνή.
ΖΩΑ.
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
ΔΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Δ.ΜΕΛΙΣΣΑΣ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος Ν.998/1979 «Περί προστασίας των δασών και των δασικών.
Δασκάλα της τάξης: Τσέκου Σύλα
Ενδημικά είδη πανίδας ΕΛΕΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤ΄3.
Θέμα: Τα δάση της Κύπρου
Τι είναι η βιόσφαιρα Πώς επηρεάζουν οι φυσικοί παράγοντες την κατανομή των φυτών και των ζώων στην επιφάνεια της Γης. Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά.
1.100 Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει περίπου είδη και υποείδη φυτών, από τα οποία περίπου είναι ενδημικά, δηλαδή δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Είδη δασών, είδη φυτών και Εθνικοί δρυμοί Ελλάδος
H βλάστηση της Ευρώπης.
Πανίδα Το σύνολο των ζωικών ειδών μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Ανακεφαλαίωση προηγούμενου μαθήματος
Ζώνες βλάστησης.
ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ
Τροπική ζώνη.
Χλωρίδα της Κύπρου.
Κύπρος.
Λίμνες της Ελλάδος Κερκίνη, Βιστωνίδα και Βόλβη
Λίμνη Κερκίνη.
 Κυρτσίδου Σεβαστή  Το δάσος μαζί με τα αρμυρίκια δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση μιας άγριας τροπικής βλάστησης, ιδιαίτερα στο τέλος της άνοιξης,
Η ελιά είναι δέντρο με σκληρό βλαστό,
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΘΙΟΥ
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
Φυσικό περιβάλλον: Βιόσφαιρα
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
Το Οικοσύστημα της Πάρνηθας
Λίμνη Στυμφαλία Η Στυμφαλία είναι ελώδης λίμνη της ορεινής Κορινθίας. Βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος.
Ο Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας , καθώς στη κορυφή του κατοικούσαν οι Ολύμπιοι θεοί . Είναι επίσης το δεύτερο ψηλότερο.
ΔΑΣΟΣ.
Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Το Δέλτα του Έβρου Το Δέλτα του Έβρου αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας προστατευόμενο από τη σύμβαση RAMSAR. Οι φυσικές ή τεχνητές περιοχές αποτελούμενες.
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ. Συστήματα βοτανικής ταξινόμησης είναι μέθοδοι και αρχές κριτηρίων βάσει των οποίων τα είδη των φυτών κατατάσσονται σε διάφορες ταξινομικές.
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Εθνικός δρυμός Βίκου - Αώου Δημοτικό Σχολείο Κοκκωνίου – Πουλίτσας Δημοτικό Σχολείο Κοκκωνίου – Πουλίτσας Σχολικό έτος 2012 – 2013 Σχολικό έτος 2012 –
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Επίσκεψη στο Δέλτα Αξιού
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΗΠΑ.
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
ΕΡΗΜΟΣ Χριστοδουλάκη Άννα Κορνιλάκης Νίκος Μπαντουβέρης Σταύρος
6o Δ Σ Πετρούπολης.
Οικοσυστήματα Οικοσύστημα είναι το σύνολο:
Οικοσυστήματα.
ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΛΑΧΑΡΙ Παρουσίαση.
Η φύση είναι το σπίτι μας
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Συστηματική Βοτανική 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΟΡΙΣΜΟΙ.
Κεφάλαιο 20 Η ζωή στην έρημο.
Όλυμπος.
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: Μορφολογία, Χλωρίδα και Πανίδα του Αίνου ΟΜΑΔΑ: ‘’ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ’’ ΜΠΡΟΥΝΟ ΚΙΟΣΕ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΟΜΗΣ

ΧΛΩΡΙΔΑ Πτεριδόφυτα Σπερματόφυτα Ο αριθμός των ειδών χλωρίδας του Εθνικού Δρυμού του Αίνου υπολογίζεται περίπου σε 400. Πτεριδόφυτα Σπερματόφυτα Έχουν γνήσιες ρίζες βλαστούς και φυλά όμως δεν σχηματίζουν άνθη και φυσικά ούτε καρπούς και σπέρματα γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως κρυπτόγαμο φυτό Τα φυτά που ο πολλαπλασιασμός τους γίνεται με σπέρματα σε αντίθεση με τα πτεριδόφυτα και ονομάζονται ‘φανερόγαμα’ Έχουμε και άλλες μεγάλες ομάδες φυτών , όπως π.χ. οι Μύκητες, οι Λειχήνες, τα Βρυόφυτα κ.λπ

Δάσος κεφαλληνιακής Ελάτης στην περιοχή Μελανίτσας του Εθνικού Δρυμού.

. Το είδος Viola cephalonica ενδημικό του Εθνικού Δρυμού Αίνου

. Η Παιώνια (Paeonia) είναι γένος ιδιαίτερα όμορφου αγριολούλουδου που συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα στην Μεσόγειο. Το είδος Paeonia mascula (Παιώνια) χαρακτηριστικό του Εθνικού Δρυμού

Χαρακτηριστική βλάστηση στο Όρος Ρούδι με μίξη κεφαλληνιακής Ελάτης και αειφύλλων πλατύφυλλων ειδών.

ΠΑΝΙΔΑ Στον Αίνο, το Μεγάλο Βουνό της Κεφαλονιάς ζουν μικρά θηλαστικά: όπως η αλεπού, το κουνάβι, ο λαγός, ο τυφλοπόντικας, ο σκαντζόχοιρος κ.ά. Επίσης έχουν εντοπιστεί οκτώ είδη ερπετών. Συνήθη ερπετά: είναι, οι σαύρες και τα φίδια. Ένα από τα φίδια που ζουν στον Αίνο είναι η οχιά, φίδι δηλητηριώδες. Στα έντοµα: κυριαρχούν οι αράχνες, οι σκορπιοί κ.ά. Μερικά είδη εντόµων είναι ενδηµικά για τον Αίνο ενώ το µόνο είδος αµφιβίου που έχει εντοπιστεί είναι ο κοινός φρύνος. Τέλος, στον Αίνο βρίσκει καταφύγιο µία μικρή αγέλη άγριων αλόγων που ζουν στο δάσος. Είναι απόγονοι ήµερων αλόγων, του είδους Equus cabalus, τα οποία µάλλον ξέφυγαν πριν από πολλές δεκαετίες και έχουν πλέον προσαρµοστεί στις δύσκολες συνθήκες του Μεγάλου Βουνού.

Χαρακτηριστικά είδη ορνιθοπανίδας του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Ορνιθοπανίδα Χαρακτηριστικά είδη ορνιθοπανίδας του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Πετροπέρδικα Διπλοσαϊνο

Σαύρα του Εθνικού Δρυμού. Αμφίβια & Ερπετά Σαύρα του Εθνικού Δρυμού.

Θηλαστικά Ο Εθνικός Δρυμός στερείται μεγαλόσωμων θηλαστικών. Σημαντική εξαίρεση αποτελεί μια ολιγομελής ομάδα σχετικά μικρόσωμων αλόγων,που διαβιώνει ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής, στις ΝΑ πλευρές του όρους Αίνος.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ Έδαφος :Τα εδάφη της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Αίνου είναι ορφανά, ασβεστολιθογενή δασικά εδάφη, ισχυρά διαβρωμένα κατά θέσεις, ρηχά και εξαιρετικά χαλικώδη.