ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι.Ι.Ε.Κ DATA Τμήμα: Μαγειρικής τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Εστιατορικής
Advertisements

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Αποτέλεσμα έρευνας αλλά και πρόθεσης να γίνει η καθημερινότητα των επαγγελματιών στο χώρο της μαζικής εστίασης ευκολότερη και οικονομικότερη. Με μία απλή.
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας.
Φορέας Μετατροπής Συμβατικών Οχημάτων σε Ηλεκτροκίνητα
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
Συστήματα επισιτισμού
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων Προγραμματισμός Εγκαταστάσεων.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΑΠΟΘΗΚΕΣ Το τμήμα της αποθήκευσης θεωρείται, και όχι άδικα, το πρώτο σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη διαχείριση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
HACCP και Πρόληψη Κινδύνων στην Μαζική Εστίαση.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Διαχωρισμός μειγμάτων
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Θερμότητα.
ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ Παραλαβή ελαιοκάρπου Τροφοδοσία –αποφύλλωση Πλύσιμο Σπάσιμο-άλεση Μάλαξη Διαχωρισμός ελαιολάδου από ελαιοζύμη Τελικός.
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ενότητα 1η : Σχεδιασμός κουζίνας ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Εντοπίζει τους βοηθητικούς χώρους της κουζίνας όπως εξελίσσονται μέσα από τα στάδια διακίνησης των υλικών Διαχωρίζει τους αποθηκευτικούς χώρους ανάλογα με το είδος των προμηθειών Τοποθετεί τα βασικά τμήματα της κουζίνας στη σωστή θέση

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Μια επαγγελματική κουζίνα πρέπει να διαθέτει τους πιο κάτω βοηθητικούς χώρους για να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της: Χώρος παραλαβής προμηθειών Ικανοποιητικός χώρος για διακίνηση και στάθμευση Ράμπα στο ύψος των οχημάτων για εύκολο ξεφόρτωμα των προμηθειών Ζυγαριά για μεγάλες ποσότητες προμηθειών Ειδικός χώρος για παραλαβή πριν την αποθήκευση Αποθήκες Σωστό εμβαδόν(25% του εμβαδού της κουζίνας) Κατάλληλος εξοπλισμός για κάθε είδος αποθήκης Τήρηση των σωστών θερμοκρασιών για τους χώρους των ψυγείων Σύμφωνα με τις κατηγορίες προμηθειών οι αποθήκες χωρίζονται σε: αποθήκες για λαχανικά, για ξηρές τροφές, για εξοπλισμό και ο χώρος ψυγείων

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Γραφείο αποθηκάριου Κατάλληλο εξοπλισμό Κοντά στο χώρο παραλαβής Γραφείο αρχιμάγειρα (chef) Στη σωστή θέση για άμεσο έλεγχο όλων των τμημάτων της κουζίνας Χώρος για πλύσιμο του εξοπλισμού (λάντζα) Κατάλληλος εξοπλισμός Αποδοτικό σύστημα εξαερισμού για να απομακρύνει τους ατμούς που δημιουργούν τα πλυντήρια

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Εστιατόριο προσωπικού Ειδικό εστιατόριο προσιτό στην κουζίνα και το εστιατόριο Άνετο και ευχάριστο περιβάλλον Αποδυτήρια προσωπικού Απαραίτητες διευκολύνσεις για την προετοιμασία του προσωπικού πριν να αρχίσει δουλειά Παροχές κουζίνας Παροχές ηλεκτρισμού Παροχές υγραερίου Παροχές νερού Τηλεφωνικές γραμμές Αποχετεύσεις Καλά σχεδιασμένες για να μην υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Αποθήκη λαχανικών Θερμοκρασία 9 με 10 ° C υγρό περιβάλλον για τα φυλλώδη λαχανικά Κατάλληλα ράφια Να μην εκτίθεται στον ήλιο Αποθήκη για ξηρές τροφές Θερμοκρασία 10 με 15 ° C Ξηρό περιβάλλον Καλός αερισμός

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Χώρος ψυγείων Απαραίτητες θερμοκρασίες (ελαφρά ψύξη 0-6 ° C και κατάψυξης -20° C) Διαχωρισμός των ψυγείων σύμφωνα με το είδος των προμηθειών Κατάλληλα ράφια Να μην εκτίθεται στον ήλιο Αποθήκη εξοπλισμού Για συσκευές , σκεύη και εργαλεία Είδη και προϊόντα καθαρισμού Δοχεία και ανακυκλώσιμα υλικά

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ