ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Απριλίου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Advertisements

Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος COSMOTE
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Διεπαγγελματική μάθηση στόχοι?
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση. 3 ο Γενικό Λύκειο Υμηττού Ομάδα εργασίας: Τα σαΐνια της εκπαίδευσης  Γεωργία Γ.  Παναγιώτα Μ.  Αλέξης Φ.
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Πολίτες και ΜΜΕ: Ποιος κατευθύνει ποιον; Ο ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στην προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Αντιγόνη Θεμιστοκλέους Λειτουργός.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Τάξη Έ.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ηλεκτρονικά παιχνίδια και εκπαίδευση. Πολλά ακούγονται για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και για τις άσχημες συνέπειες που μπορεί να έχουν στα παιδιά. Από.
Global Campaign for Education 4-10 May Education ahd Disability.
European Foundation for Quality Management «ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Από τους μαθητές της Ε΄ τάξης Ζώη Αραδιπιώτη Άρη Αριστέιδου.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ Μοντέλο: Διαδικασία με πέντε στάδια.
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
Εισαγωγή Αντικείμενο Αποσαφήνιση βασικών εννοιών της ΕΚΕ Εμπλεκόμενα μέρη Σκοπός Αξιολόγηση της εφαρμογής της ΕΚΕ από την Nestle Ελλάς Μεθοδολογία Επισκόπηση.
1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για το 2010.
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας Λύκειο Αγίου Ιωάννη Οκτώβριος 2008 Γεώργιος Χατζηιωάννου Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η UNICEF συνηγορεί για ποιοτική βασική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά - αγόρια και κορίτσια - με έμφαση στην ισότητα των φύλων και στην εξάλειψη.
Κωστοπούλου Όλγα ΑΕΜ 3157 Εξάμηνο Στ’. Πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την περίοδο Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,η έννοια της ποιότητας.
Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης και Βοήθειας της Ε. Ε Γκότση Παναγιώτα Παπαλεξίου Βασιλική.
Οι σκοποί της Αγωγής. Αγωγή α) Σύνολο από σκόπιμες, προγραμματισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες και επιδράσεις (β) Διαδικασίες και επιδράσεις του ευρύτερου.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΑΔΟΥ – ΤΑΧΟΥ ΣΟΦΙΑ «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Αξιολογηση εκπαιδευτικου εργου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Βιολογία Γυμνασίου.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
Αγωγή Ειρήνης και Διαπολιτισμική Αγωγή
Ανθρώπινα δικαιώματα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης
Best practices - Benchmarking
Η Ευρωπαϊκή στρατηγική για την εκπαίδευση
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ UNICEF-UNESCO

Περιεχόμενα Χάρτα δικαιωμάτων του παιδιού UNESCO UNICEF Δικαίωμα στη εκπαίδευση

Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού Δικαίωμα στην ζωή Δικαίωμα σε έναν ειρηνικό κόσμο Δικαίωμα σε έναν κόσμο με σεβασμό για το περιβάλλον Δικαίωμα στην εκπαίδευση Δικαίωμα στη διασκέδαση Δικαίωμα στην υγεία Δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς Δικαίωμα στην ανεμελιά και αθωότητα Δικαίωμα στην προστασία προσωπικών δεδομένων Δικαίωμα σε έναν δίκαιο, ανθρώπινο κόσμο

Ερωτήσεις που θέτονται στους μαθητές που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματά τους: Γιατί είναι σημαντική η εκπαίδευση στα δικαιώματα μας; Tι είδους αντιλήψεις και στάσεις διαμορφώνουμε μέσω αυτής; Τελικά η παρεχόμενη εκπαίδευση ανταποκρίνεται ή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις ανάγκες μας; Πως νιώθουμε σήμερα στο σχολείο; Είναι ευχάριστο το σχολικό περιβάλλον για εμάς ή νιώθουμε 'εγκλωβισμένοι στο σχολικό θεσμό'; Ξέρεις ποια είναι τα δικαιώματα σου σαν μαθητής;

UNICEF Η UNICEF εργάζεται για να διασφαλίσει σε όλα τα παιδιά - ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο ή τις συνθήκες – την εξασφάλιση του δικαιώματός τους σε μια ποιοτική εκπαίδευση.

UNICEF δράσεις Για το σκοπό αυτό, η UNICEF υποστηρίζει καινοτόμα προγράμματα και πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στα περισσότερο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά του κόσμου. Συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα εταίρων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για την εκπαίδευση που τέθηκαν. Οι προτεραιότητές της υπαγορεύονται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και μια σειρά από άλλες διεθνώς συμφωνηθείσες δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, της Εκπαίδευσης για Όλους και της πρωτοβουλίας Ένας Κόσμος για τα Παιδιά.

UNESCO Από την ίδρυσή της το 1945, η UNESCO εργάζεται για να βελτιώσει την εκπαίδευση παγκοσμίως και συγχρόνως διατηρεί στενούς δεσμούς με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς 193 κρατών μελών. Η UNESCO υποστηρίζει την εκπαίδευση ως το κλειδί για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Στοχεύει σε ένα κόσμο, όπου η γνώση θα αξιολογείται ως πολύτιμο αγαθό και θα προωθεί τον πολιτισμό, την ειρήνη και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι στόχοι της UNESCO Υπάρχουν τρεις στόχοι σχετικά με την εκπαίδευση: Προώθηση της εκπαίδευσης ως θεμελιώδους δικαιώματος σύμφωνα με την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω της διαφοροποίησης του περιεχομένου και των μεθόδων της εκπαίδευσης και της προώθησης των κοινών αξιών παγκοσμίως. Προώθηση του πειραματισμού, της καινοτομίας, της διάχυσης των πληροφοριών και των ορθών πρακτικών, καθώς και του διαλόγου για τις πολιτικές που αφορούν την εκπαίδευση.

UNESCO δράσεις Οι δράσεις της UNESCO στον τομέα της εκπαίδευσης είναι: Η διασφάλιση ηγεσίας σε διεθνές επίπεδο ώστε να δημιουργούνται κοινωνίες μάθησης με την παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών για όλους τους πληθυσμούς. Η παροχή τεχνογνωσίας και η ενίσχυση των σχέσεων των φορέων για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής πολιτικής των χωρών ώστε να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Η διευκόλυνση της ανάπτυξης των συνεργασιών και της παρακολούθησης της προόδου, ιδίως με τη δημοσίευση της ετήσιας Παγκόσμιας Έκθεσης Παρακολούθησης στην οποία καταγράφονται τα επιτεύγματα των χωρών και της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με τους 6 στόχους της Εκπαίδευσης για Όλους.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση .Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν ,τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική της βαθμίδα. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη κατά γενικό κανόνα και η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Γιατί είναι σημαντική η εκπαίδευση ; Η εκπαίδευση είναι σημαντική γιατί μαθαίνει στα παιδιά: τα δικαιώματα τους τις υποχρεώσεις τους να διεκδικούν και να σέβονται τους άλλους γύρω τους Η γνώση θα τους κάνει καλυτέρους ανθρώπους που θα μπορούν να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις δυσκολίες της ζωής

Η εκπαίδευση : είναι για πολλά παιδιά η μόνη έξοδος από τη φτώχεια δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες για να βελτιώσουν τη ζωή τους βοηθάει τα παιδιά να διαμορφώσουν τη δική τους αντίληψη για τη ζωή τους μαθαίνει να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος και το δίκαιο από το άδικο

Εκατομμύρια παιδιά σήμερα δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους μια αίθουσα διδασκαλίας ,πολλά αλλά εγκαταλείπουν το σχολείο τους για να πάνε να εργαστούν. ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Και μερικά βίντεο… https://www.youtube.com/watch?v=Bx2vaaoPMz4 https://www.youtube.com/watch?v=YlH733U903c https://www.youtube.com/watch?v=Ft5sDJG054w https://www.youtube.com/watch?v=UFRlJXKLmD8 https://www.youtube.com/watch?v=URxe7eOkLNo

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΝΕΦΕΛΗ ΒΑΣΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ