ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
NEXT GENERATION SERVICES  SMART TECHNOLOGY  SPECIALIST SERVICE PERSONNEL.
Advertisements

ΓΡΑΦΗ.
Κρητική Φορεσιά Δήμητρα Καρκάνη Κτιστάκη
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ.
Ηράκλειο, 01/03/20071 Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ
Κρήτη Γιώργος Τσαγκάρης E’2’
Ομαδα Ά Οι Καταγωγή και οι Βασικότερες ποικιλίες της Αμπέλου
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ……. ΜΕ ΑΓΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Μινωικός πολιτισμός.
Κεντρική ιδέα Μετά από κοινή απόφαση της ΕΛΙΜΕ και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το clustering των.
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Σχολείο: Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης Ημερ/νία: 31/05/2009
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Ολλανδία Άμστερνταμ.
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης
Ο ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’ Η Κρήτη.
O Δίσκος της Φαιστού Αποστολία,Βασίλης. Ο Δίσκος της Φαιστού Αν επιβεβαιωθεί οριστικά ότι στο χώρο του Αιγαίου οι άνθρωποι μιλούσαν, το 2700 π.Χ. ελληνικά,
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Είστε έτοιμοι να πάμε μια εκδρομή;
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Κρήτη 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε2.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΑΔΗΣ(ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΤΣΙΩΤΗΣ)
ΙΣΠΑΝΙΑ Θέμης Αντωνίου Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2014.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ Αντώνης Μπασάκης Ε’
Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού
Έργα κρητών ζωγράφων της Αναγέννησης
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου. Ονόματα:Νικόλας Μαραυγονικολάκης Μαρία Πασχαλίδη.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
7ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Δ2’ Αλέξανδρος, Δημήτρης, Μάρκος
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές.
Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με.
Μαριάντζελα Μάθημα Πληροφορικής Ταξη Δ’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Μυκηναϊκός Πολιτισμός
Η σταγόνα μας η όμορφη, έκανε πολλά ταξίδια, για να φτάσει ως εδώ,……η σταγονούλα μας ξαφνιάστηκε όταν Βρέθηκε σε μια πανέμορφη λιμνούλα.
Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Η εποχή του χαλκού (3000/ π.Χ.)
Ακτοπλοΐα και Τουρισμός
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2.ΜΙΝΩΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΙΝΩΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3.ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη

Η Κρητική Ιστορία αρxίζει το 6000 π.x, όταν πρωτοκατοικήθηκε η Κρήτη. Η πιο γνωστή περίοδος είναι η Εποxή του Χαλκού ( π.x), η οποία είναι γνωστή σαν Μινωικός Πολιτισμός. Κατά την περίοδο αυτή κτίστηκαν τα παλάτια της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι στην Κρήτη είναι πολλά και σημαντικά. Εδώ θα θαυμάσετε τα έργα τέχνης και τα αρχαιολογικά ευρήματα από τον Μινωικό πολιτισμό, αλλά και τις μεταγενέστερες ιστορικές περιόδους στην Κρήτη. Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Η Σπιναλόγκα έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει.

Οι μαντινάδες εμφανίστηκαν στην Κρήτη, σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατά τον 15ο αιώνα, την περίοδο της Ενετοκρατίας. Οι Κρητικοί επηρεάστηκαν από τους Ενετούς ποιητές και την ευρωπαϊκή ποίηση και άρχισαν να χρησιμοποιούν την ομοιοκαταληξία, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τότε. Καθοριστική φαίνεται να ήταν η επίδραση του Ερωτόκριτου στην επινόηση και την εξέλιξη της μαντινάδας.. Όντε θα πας στην Κρήτη Κρητικέ χαιρέτα μου την Κρήτη χαιρέτα μου και το βουνό το λένε Ψηλορείτη! Ήθελα μόνο μια στιγμή τσι θάλλασας να μοιάσω για να μπορέσω ολόκληρη την Κρήτη ν’ αγκαλιάσω! !Όλα του κόσμου τα νησιά που είναι στον πλανήτη. Όλα μαζί δεν κάνουνε την ομορφιά σου Κρήτη!

Με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα, δηλαδή επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff I μήκους 264 μέτρων! Ένα πλωτό παλάτι με υπερπολυτελείς χώρους και όλες τις ανέσεις για τους επιβάτες του, οι οποίοι απολαμβάνουν κάθε στιγμή του ταξιδιού τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff I θα παραμείνει στο λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι τις το απόγευμα. Όπως είναι φυσικό, η παρουσία των και πλέον τουριστών αναμένεται να δώσει μια τονωτική ένεση στην τοπική αγορά και κυρίως στα καταστήματα του κέντρου της πόλης, ενώ πολλοί αναμένεται να εκμεταλλευτούν τις 12 περίπου ώρες παραμονής τους στο νησί για να γνωρίσουν το μαγευτικό τοπίο της Κρητικής ενδοχώρας.

ΗΚρητική κουζίνα διαφοροποιείται από άλλες κουζίνες επειδή δεν προσπαθεί να ανακατέψει τις γεύσεις, όσο κι αν χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά για να παρασκευάσει το καθημερινό φαγητό. Η Κρητική κουζίνα είναι τρόπος ζωής, απλή, λιτή, χωρίς περιττά καρυκεύματα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Παράγετε εξαιρετική σπιτική τσικουδιά, αρίστης ποιότητας, καθαρής απόσταξης στο χωριό Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα απολύτως αγνό προϊόν που παράγεται χωρίς καμιά χημική επεξεργασία. Η τσικουδιά δεν περιέχει ξυλόπνευμα (μεθυλική αλκοόλη), διότι γίνεται διαχωρισμός του τσάμπουρου από τη ρόγα του σταφυλιού και χρησιμοποιούμε μόνο τη ρόγα του σταφυλιού στην απόσταξη. Το τσάμπουρο είναι εκείνο το οποίο περιέχει το ξυλόπνευμα. Τα σταφύλια από τα οποία παράγεται η τσικουδιά μας είναι ποικιλίας Σουλτανίνα. Όλα τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχονται αποκλειστικά από αμπελώνες.