© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Advertisements

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΩΝ
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Κεφάλαιο 13 Μεγιστοποίηση κέρδους και προσφορά
Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Institut Universitaire Kurt Bosch, IUKB Bachelor Programs
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 28/05/2004.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (9η)
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εισαγωγή στη Λογιστική
Θεωρία Κεφαλαιακής Διάρθρωσης: Το Υπόδειγμα Κόστους-Οφέλους
Εισαγωγή στη Λογιστική.
Α.Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιώς.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΗΡΩ, Α.Ε.Μ 7322 ΣΕΡΡΕΣ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Οι εγγραφές προσαρμογής (1 από 2)
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
Δ.Λ.Π. 1 Παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων
Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ.
1 Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ Λάρισας Αντώνιος Καραγεώργος Εισαγωγή στο παιχνίδι προσομοίωσης της αγοράς (Επιχειρηματικό.
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Οι εταιρίες στις ανταγωνιστικές αγορές Κεφάλαιο 14 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
1 Εγγραφές Προσδιορισμού Λογιστικού Αποτελέσματος Όταν όλες οι ημερολογιακές εγγραφές προσαρμογής των υπολοίπων των λογαριασμών προς τα δεδομένα της απογραφής.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ Hamilton Stationery Shop. Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΙ ΚΑΤΕΧΩ = ΤΙ ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ = ΠΑΘΗΤΙΚΟ + ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Το κόστος της παραγωγής Κεφάλαιο 13 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any part of the work.
 Η περιληπτική εικόνα της απογραφής της επιχείρησης, ο οποίος περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης κατά ομοειδείς κατηγορίες σε μια δεδομένη.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Τι είναι Χρηματοδοτική Διοίκηση;...τομέας των χρηματοοικονομικών ο οποίος ασχολείται κυρίως με τη διοίκηση μιας επιχείρησης Βασικές Χρηματοοικονομικές.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Η Επένδυση και οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθός της.
Χρηματοοικονομική Ανάλυση …η διαδικασία άντλησης οικονομικών πληροφοριών από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας. Η χρηματοοικονομική ανάλυση.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :Λογιστική ισότητα και ισολογισμός Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Αξιολόγηση Επενδύσεων
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Ισολογισμός Ο Ισολογισμός εμφανίζει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή:
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα ΙΙ
ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αξιολόγηση Επενδύσεων
Χαρακτηριστικά των Οικονομικών Οργανισμών
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Επωνυμία εταιρείας Μια επισκόπηση της οικονομικής απόδοσης
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ορισμός: Ισολογισμός είναι εκείνη η οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει τα στοιχεία του Ενεργητικού, του Παθητικού και της Καθαρής Περιουσίας.
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Ενότητα No 3: Οικονομική Διαχείριση πολύ μικρών επιχειρήσεων
Μεταβλητή – Άμεση - Οριακή κοστολόγηση
Copyright ©2015 Pearson Education Inc. All rights reserved.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Τσιμεράκη Βαρβάρα ACCT, MSc
Μεταγράφημα παρουσίασης:

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Αποφάσεις Προσφοράς των Επιχειρήσεων 6 6

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Μορφές επιχειρηματικής οργάνωσης  Ατομική επιχείρηση - ανήκει σε ένα άτομο το οποίο είναι δικαιούχος των εσόδων, αλλά και υπεύθυνος για τις ζημίες της επιχείρησης.  Προσωπική επιχείρηση - ανήκει από κοινού σε δύο ή περισσότερα άτομα. - απεριόριστη ευθύνη.  Μετοχική εταιρεία - η ιδιοκτησία διαιρείται μεταξύ των μετόχων. - νομικό δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας. - περιορισμένη ευθύνη. - οι μετοχές των εταιρειών μπορούν να επαναπωληθούν στο χρηματιστήριο.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Κάποιοι βασικοί όροι  Έσοδα - το ποσό που εισπράττει η επιχείρηση μέσω της πώλησης αγαθών και υπηρεσιών σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.  Κόστη - οι δαπάνες που απαιτεί η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών κατά τη χρονική περίοδο αυτή.  Κέρδη - η διαφορά μεταξύ εσόδων και κόστους.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Κάποιοι λογιστικοί όροι  Ταμειακή ροή - το καθαρό χρηματικό ποσό που εισπράχτηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου.  Φυσικό κεφάλαιο - τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός και τα κτίρια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.  Απόσβεση - η απώλεια της αξίας ενός κεφαλαιουχικού αγαθού στη διάρκεια της περιόδου.  Αποθέματα - αγαθά που κρατάει η επιχείρηση στις αποθήκες της για μελλοντικές πωλήσεις.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Ο ισολογισμός της επιχείρησης  Ενεργητικό - τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.  Παθητικό - οι υποχρεώσεις της επιχείρησης.  Ισολογισμός - παρουσιάζει τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις μιας επιχείρησης σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Ο ισολογισμός της Snark International 31 Δεκεμβρίου 2002 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ρευστά διαθέσιμα Λογαριασμοί εισπρακτέοι Αποθέματα Κτίρια εργοστασίου (τιμή αγοράς ) Σύνολο ΠΑΘΗΤΙΚΟ Λογαριασμοί πληρωτέοι Ενυπόθηκα δάνεια Δάνεια από τράπεζες Σύνολο υποχρεώσεων Καθαρή θέση

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Κόστος και οικονομολόγοι  Λογιστικό κόστος - πραγματοποιούμενες πληρωμές της επιχείρησης στη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου.  Κόστος ευκαιρίας - το ποσό που χάνεται από τη μη χρησιμοποίηση ενός πόρου στην καλύτερη εναλλακτική του χρήση.  Υπερκανονικό κέρδος - κέρδος πέρα και πάνω από την απόδοση που δίνει το επιτόκιο της αγοράς.  Οι οικονομολόγοι συμπεριλαμβάνουν το κόστος ευκαιρίας στο συνολικό κόστος μιας επιχείρησης.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Η απόφαση για το ύψος της παραγωγής  Για κάθε επίπεδο προϊόντος, η επιχείρηση προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το κόστος.  Υποθέτουμε ότι σκοπός της επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση των κερδών της.  Τα κέρδη εξαρτώνται τόσο από τα ΕΣΟΔΑ όσο και από το ΚΟΣΤΟΣ και τα δύο εκ των οποίων μεταβάλλονται καθώς μεταβάλλεται το επίπεδο του προϊόντος.  Το οριακό κόστος (MC) είναι η αύξηση του συνολικού κόστους όταν το προϊόν αυξάνεται κατά μία μονάδα.  Το οριακό έσοδο (MR) είναι η αύξηση των συνολικών εσόδων όταν το προϊόν αυξάνεται κατά μία μονάδα.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Μεγιστοποίηση κερδών  Αν MR>MC, μία αύξηση του προϊόντος θα αυξήσει τα κέρδη.  Αν MR<MC, μία μείωση του προϊόντος θα αυξήσει τα κέρδη.  Άρα, τα κέρδη μεγιστοποιούνται όταν ισχύει MC=MR, στο σημείο Q 1 (εφόσον η επιχείρηση καλύπτει το μεταβλητό κόστος). Προϊόν Q1Q1 E MC, MR MC MR 0

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Γιατί οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη;  Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν διοικούνται από τους ιδιοκτήτες τους - διαχωρισμός ιδιοκτησίας και ελέγχου.  Οι διευθυντές μπορεί να έχουν διαφορετικούς στόχους - π.χ. μέγεθος ή ανάπτυξη της επιχείρησης.  Αλλά οι επιχειρήσεις που δεν μεγιστοποιούν τα κέρδη μπορεί να είναι ευάλωτες σε εξαγορές - ή οι ιδιοκτήτες μπορεί να δίνουν στους διευθυντές μετοχές με σκοπό να επηρεάσουν τα κίνητρά τους προς την κατεύθυνση της μεγιστοποίησης των κερδών.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική