Κοστολόγηση Μάθημα 15.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Modern Greek Lessons
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Ενότητα 5η Συνέχεια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΨΥΞΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
 Φρούτο Φρούτο  Λαχανικό Λαχανικό  Σωστό Σωστό.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
ΖΩΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΌ ….
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Να καθορίσει ένα αγοραστικό πρότυπο για το είδος του προϊόντος που χρειάζεται Να πληροφορήσει τον προμηθευτή για το ποιες είναι.
Κοστολόγηση.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 15

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΑΣ Σελιδα 60 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Επεξηγεί τους παράγοντες που ρυθμίζουν την απόδοση των τροφίμων σε μερίδες φαγητού. Ονομάζει τον εξοπλισμό που χρησιμεύει στον έλεγχο της ποσότητας της μερίδας.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ Είναι ή εργασία κατά τη οποία διάφορα κομμάτια κρέατος, ψαριών, λαχανικών και φρούτων διαχωρίζονται σε μερίδες από το επιχειρηματία

ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ Πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερες μερίδες Να έχουν οι μερίδες το ίδιο μέγεθος Να έχουν οι μερίδες το ίδιο βάρος

Πως κόβουμε και τεμαχίζουμε τα κρέατα. ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΙΔΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣ Εξαρτάται: Πως κόβουμε και τεμαχίζουμε τα κρέατα. Σε ποία θερμοκρασία ψήνουμε τα κρέατα στο φούρνο. Με ποία μέθοδο τα παρασκευάζουμε. Ποίο είναι το ποσοστό των κοκάλων και του λίπους. Πως καθαρίζουμε τις πατάτες και τα άλλα χόρτα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ολοκληρο το τεμαχιο του φιλετου είναι 15 ιντζες Η κάθε μεριδα πρεπει να κοβεται σε 1 ιντζα παχος. Αρα από κάθε τεμαχιο βγαζουμε 15 μεριδες Στο μενου πωλειται 25 ευρω η μεριδα. Εάν ο μαγειρας κανει λαθος και κοβει το κάθε κομματι από 1.5 ιντζα, τοτε θα βγαλει από κάθε τεμαχιο 10 μεριδες Δηλαδη 5 μεριδες λιγοτερο, 25ευρω Χ 5 μεριδες = 125 ευρω χαμενες πωλησεις

Κουτάλες και μεζούρες για σούπες και σάλτσες ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ Ζυγαριές Μεζούρες για ποτά Κουτάλες και μεζούρες για σούπες και σάλτσες Κουτάλια και μεζούρες παγωτού Ογκομετρικά δοχεία Διάφορα σκεύη όπως ταψιά, φόρμες γλυκισμάτων, φλιτζάνια, ποτήρια πιάτα σαλατιέρες κλπ.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Επεξηγεί τους παράγοντες που ρυθμίζουν την απόδοση των τροφίμων σε μερίδες φαγητού. Ονομάζει τον εξοπλισμό που χρησιμεύει στον έλεγχο της ποσότητας της μερίδας.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Να αναφερετε τους παράγοντες που επηρεάζουν το διαχωρισμό των τροφίμων σε μερίδες; Σελιδα 65

Εργασία στο σπίτι: Να εξηγήσετε τι σημαίνει ο όρος portion control και γιατί είναι απαραίτητος σε μια επιχείρηση; Σελιδα 65