Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
Advertisements

ΑΞΙΟΣ.
ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μια Μεσόγειος γεμάτη Ελληνική Ιστορία
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
Πηνειός ποταμός Στέφανος Χρυσικός.
Γεωγραφία Ε΄ Δημοτικού
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ
Αλεξανδρούπολη.
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αντιγόνη Ψάλτη ΣΤ΄1 Εύη Φιλίππου ΣΤ΄1
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
ΘΕΑΤΡΟ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια σ'ένα εργαστήρι. Είμαι μια θεατρική μάσκα.
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αξιός ποταμός – Γαλλικός ποταμός
ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα.
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
H Αλεξανδρούπολη Μαρία Βενέτη Δ΄1.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Οι Βαλκανικές χώρες.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
 Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των.
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Κρήτη 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ. ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ.
Τα ποτάμια της Μακεδονίας
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.
Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Πελοπόννησος.
ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, πολύ κοντά στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Συρία και την.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
ΘΡΑΚΗ ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΟΛΙΑΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – τάξη Δ1.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
Καταρράκτες και Μυθολογία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Καρανάσιου Κατερίνα Β’1 26/05/2017
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ
ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Όλυμπος.
Βουνά ψηλά… Ψηλά στον Ουρανό ! Δημιουργία παρουσίασης Παύλος Κώτσης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που είναι το σημερινό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φάνηκε η ανάγκη εγκατάστασης ενός φάρου. ‘Ετσι δυτικά του λιμανιού δημιουργήθηκε ο ΦΆΡΟΣ. Το Εθνικό πάρκο Δέλτα Έβρου σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Έβρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης.

ΤΑ ΑΒΔΗΡΑ  Τα Άβδηρα είναι κωμόπολη του νομού Ξάνθης της Θράκης στο Νέστο ποταμό.  Ιδρύθηκε από τον Ηρακλή προς τιμήν του συντρόφου του Αβδήρου. Ήταν η πατρίδα του Δημόκριτου.

 Στους έξι ορόφους ενός από τα πιο γνωστά μνημεία της Ελλάδας ξετυλίγεται ολόκληρη η ιστορία της νύφης του βορρά.’ Εχει ύψος 33,90 μ. και διάμετρο 22,70 μ.. Από τον Σε - πτέμβρη του 2008 λειτουργεί στο εσωτε - ρικό του έκθεση.

ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ  Στα δυτικά νοτιοδυτικά της πεδιάδας της Θεσσα- λονίκης βρίσκονται η Βεργίνα και τα παλατίσσια δυο γειτονικά χωριά που ορίζουν το χώρο της πόλης των Αιγών, μακεδονικής πρωτεύουσας ως τις αρχές του 4 ου αιώνα π.Χ. Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1861 και συνεχίζονται από το 1958 ως τις μέρες μας έχουν φέρει στο φως τα μνημειώδη ανάκτορα.Τμήμα της αρχαίας πόλης και της οχύρωσής της με το θέατρο και ιερά αφι- ερώματα, καθώς και πολυάριθμους Μακεδονικούς τάφους.

ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ► Ο Αχέροντας είναι γνωστός από την αρ- χαιότητα.Σύμφωνα με την μυθολογία α- πό εκεί περνούσαν οι νεκροί για να πάνε στον Κάτω Κόσμο.Ο Αχέροντας τους πή- γαινε εκεί με πληρωμή ένα οβολό. Το γεφύρι της Άρτας έχει καταστραφεί και ξαναχτιστεί πολλές φορές. Κάποιες μελέτες πιστεύουν ότι είναι κτίσμα του Πύρρου.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΗΛΙΟ Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος.Εκεί κατοικούσαν οι 12 θεοί του Ολύμπου.Είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια με κορυφή του 2.918μ. [Μύτικας]. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πάρα πολλά είδη δέντρων Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν μηλιές και στα νότια ελιές. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πάρα πολλά είδη δέντρων όπως πανύ- ψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριο- καστανιές, δασική πεύκη.Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν μηλιές και στα νότια ελιές.οξιέςβελανιδιέςπλατάνιααγριο- καστανιέςδασική πεύκη

ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΞΟΥ Το Κάστρο της Νάξου χτίστηκε το 1207 από τον Μαρκ Σανούδο μέσα στην παλαιά χώρα και έχει 2 πύλες,την Τρανή πόρτα και το Παραπόρτι. Είναι ένα από τα φημισμένα αξιοθέατα του Αιγαίου.Χιλιά- δες πεταλούδες καλύπτουν τα πάντα. Βρίσκεται στη Ρό- δο.

ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Το μέγαρο του κυβερνήτη του Καποδίστρια είναι το μέγαρο όπου γεννήθηκε και υπάρχει ο τάφος του.Τόσο η θέση όσο και ο τρόπος που είναι χτισμένα, νομίζεις ότι επιτελεί χρέη παρατηρητηρίου.Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ  Οι Θερμοπύλες είναι ένα ορεινό πέρασμα στην Ελλάδα. Η περιοχή έχει πάρει το ό-νομά της από κοντινές πηγές θερμού νε-ρού. Οι Θερμοπύλες είναι κυρίως γνω-στές εξαιτίας της μάχης των Θερμοπυ-λών μεταξύ των ελληνικών και περσικών στρατευμάτων το 480 π.Χ. Το 340πΧ ο Αργείος Πολύκλειτος ο Νεότε-ρος έκτισε το θέατρο της Επιδαύρου. Από όλα τα θέατρα είναι το καλύτερο διατηρη-μένο. Έχει χωριτηκότητα θεατών.Η θαυμάσια ακουστική του αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατη- ρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ Διαπιστώθηκε ότι ο λόφος ήταν κατοικημένος από την 3 η χιλιετία π.Χ. Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σε αυτόν τα ιερά των Αθηναίων, που καταστράφηκαν κατά τους περσικούς πολέμους.

ΚΡΗΤΗ ΦΑΡΑΓΚΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΚΝΩΣΟΣ Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι αναμφισβήτητα το διασημότερο φαράγγι της Κρήτης και όχι μόνο.Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ομορφότερο και επιβλητικότερο φαράγγι ολόκληρης της Ευρώπης.Το μήκος του φτάνει τα 18χλμ.Αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι αναμφισβήτητα το διασημότερο φαράγγι της Κρήτης και όχι μόνο.Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ομορφότερο και επιβλητικότερο φαράγγι ολόκληρης της Ευρώπης.Το μήκος του φτάνει τα 18χλμ.Αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλ- λά και στο εσωτερικό της Κρήτης.Κατά την παράδοση υπήρξε η έδρα του σο- φού βασιλιά Μίνωα, που κατοικούσε στο παλάτι της Κνωσού όπου υπήρχε ο Λαβύρινθος με τον Μινώταυρο. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλ- λά και στο εσωτερικό της Κρήτης.Κατά την παράδοση υπήρξε η έδρα του σο- φού βασιλιά Μίνωα, που κατοικούσε στο παλάτι της Κνωσού όπου υπήρχε ο Λαβύρινθος με τον Μινώταυρο.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΛΑΚΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΠΗΛΑΚΗ