«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Γιώργος Δημητριάδης BIOLEA, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ, Σύνδεσμος Παραγωγών Βιολογικών.
Advertisements

Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή. Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
.  Η ελαιοκομία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής μας, αφού αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους. Στην περιοχή μας.
Η ελια στην αρχαιοτητα.
Ο ιεραπόστολος των ηθοποιών Άγιος Σεραπίωνας (5 μ.Χ αι )
Μαρία Καμπά Κέλλυ Κοκκινέλλη Μαριλένια Παραγή
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Γεύση,Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά,
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κρήτη Γιώργος Τσαγκάρης E’2’
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ
Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου.
ΛΑΔΙ.
10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα.
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ολιστική προσέγγιση της ποιότητας των τροφίμων σαν προαπαιτούμενο
Αγροτική Επιχειρηματικότητα:
Μαθητές: Στέλλα Γκούφα
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Ως παράγοντας πολιτισμού και οικονομίας
ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Greek Foodosophy- Mall για παραγωγούς Η φρέσκια, νέα ιδέα εμπορίου.
Η Συγκομιδή της Ελιάς.
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Ο ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΤΑ ΦΑΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
Τα κυριότερα είδη διατροφής ήταν το ψωμί, το λάδι, οι ελιές και το τυρί. Η ποιότητα του ψωμιού παρουσίαζε ποικιλία και ήταν ανάλογη με τις οικονομικές.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρέφομαι σωστά.Χτίζω γερό κορμί»
Η Ιθάκη Γιώργος Καρανάσιος Ε’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
Η ελιά.
ΕΛΙΑ Το Πολύτιμο κι αγαπημένο δέντρο των Ελλήνων.
Η ελιά Βαρνάβας Φλωρίδης.
ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ Χρίστος Τομάζος 10/2/2015.
Η ελιά καρπός ζωής για τον άνθρωπο
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Πανηγυράκη Χρυσούλα Β3. ► Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά και αγαπούσε πολύ ένα αγοράκι, το οποίο κάθε μέρα πήγαινε και την «φρόντιζε» και την «συντρόφευε».
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο.
5ο Μάθημα: Ποικιλίες Ελιάς
7ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Δ2’ Αλέξανδρος, Δημήτρης, Μάρκος
ΕΛΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΡΑΟΥΖΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ Δ3.
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Η εταιρεία AgioFarms P.C. ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την παραγωγή κηπευτικών πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι Ενότητα 7: Η Ελιά Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών της.
Μέλισσα ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΓΙΩΡΓΟ Λ. ΜΑΡΙΝΟ Δ. ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ Κ.
Αλήθεια ή ψέμα; Παιχνίδι με θέμα το ελαιόλαδο. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου. Σχολικό έτος: Δασκάλες: Μαρίνα Δαφνομήλη, Κατερίνα Μαυραντωνάκη.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Ενέργεια.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ TA ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ.
Φαινόλες Ενώσεις που έχουν ένα τουλάχιστον –ΟΗ απευθείας ενωμένο σε C βενζολικού δακτυλίου. Οι φαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση και δρουν ως παρεμποδιστές.
Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας Δρ Γεώργιος Ντούτσιας Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Η Ε Λ Ι Α 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΤΑΞΗ: Δ’
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Μια παρουσίαση από τον: Άκη Κ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» - Νίκος Καζαντζάκης

Έχει χαρακτηρισθεί ως η βάση της μεσογειακής διατροφής και οι ιδιότητές του έχουν εξυμνηθεί πολλές φορές και από πολλούς ανθρώπους, ειδικούς και μη. Η αλήθεια όμως είναι ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Κάτω από το άγιο δέντρο της ελιάς κρύβεται ένας πανάρχαιος πολιτισμός Κάτω από το άγιο δέντρο της ελιάς κρύβεται ένας πανάρχαιος πολιτισμός. Ένας πολιτισμός ανθρωπιάς, ευγένειας, συνεργασίας και εργατικότητας, υπομονής, πίστης και σεβασμού προς τη γη. Η ελιά έθρεψε τους προγόνους μας και ανέθρεψε τα παιδιά μας. Είναι τιμή μας να ζούμε στη σκιά της, να την ποτίζουμε με τον ιδρώτα μας, να την υπηρετούμε με ευλάβεια και δέος. 

Το λάδι μας, η ιστορία μας…. Ο προπάπος μου, Γεώργιος, ήταν δάσκαλος. Δίδασκε στα «κοπέλια» γράμματα για να μπορούν να ξεχωρίζουν την αλήθεια. Μετά το σχολείο η ψυχή του και η ματιά του, ήταν στις ελιές του. Φρόντιζε και αγάπαγε τα εκατόχρονα δένδρα, όπως και τους μαθητές του.

Τα κτήματά του ήταν τα καλύτερα, η ποιότητα άριστη, άριστη και η συμπεριφορά του στους εργάτες της γης του τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Όταν το λάδι «έφθανε στο πυθάρι», συνήθιζε να μοιράζει: Πρώτα για το καντήλι του Αη-Γιάννη και αμέσως μετά στους μη έχοντες χωριανούς από ένα μπουκάλι «υγρό χρυσάφι».

Αρκετά χρόνια αργότερα ο παππούς μου ο Παντελής , γιός του προπάππου Γιώργη, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση , όπως ακριβώς την κληρονόμησε: σεβασμός και αγάπη στους ανθρώπους και τη φύση.

Εμπλουτίζοντας τα κτήματα με την κορυφαία ποικιλία ελιάς την «κορωνέικη» εξακολούθησε να παράγει λάδι άριστης ποιότητας, χαμηλής οξύτητας, απόλυτα καθαρό από φυτοφάρμακα και με νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα τη φρουτώδη γεύση.

Σήμερα οι ίδιοι ελαιώνες ανήκουν στην οικογένειά μου Σήμερα οι ίδιοι ελαιώνες ανήκουν στην οικογένειά μου. Στον ίσκιο τους μεγαλώσαμε. Μας χαρακτηρίζει η περιβαλλοντική συνείδηση και φιλοδοξούμε να προωθήσουμε την βιολογική γεωργία στην περιοχή.

Παράγουμε πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, περιορισμένης ποσότητας, προϊόν άγουρων και άνυδρων ελιών

Η μέθοδος της ψυχρής έκθλιψης του ελαιόκαρπου, του επιτρέπει να διατηρεί την υψηλή διαιτητική και θρεπτική του αξία . Το εμφιαλώνουμε και σας το παρουσιάζουμε με την επωνυμία «cretanthos». Αυτό είναι το δικό μας λάδι. Γεώργιος Λεωνίδα Τζιανουδάκης

Αύγουστος 2013: Η Cretanthos παρουσίασε το βιολογικό της ελαιόλαδο στους ταξιδιώτες των μινωικών γραμμών.

Στα κτήματά μας δεν έχει γίνει ποτέ ψεκασμός και για κανένα λόγο Στα κτήματά μας δεν έχει γίνει ποτέ ψεκασμός και για κανένα λόγο. Για λίπασμα χρησιμοποιούμε μόνο κοπριά , στάχτη και οργανικό χούμο.

Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά σακιά

Οι ελιές συλλέγονται σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης Οι ελιές συλλέγονται σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης . Χάνουμε σε ποσότητα κερδίζουμε σε ποιότητα.

Αλέθουμε στο βιολογικό ελαιουργείο Αγγελιανών (πιστοποιημένο από ΔΗΩ, iso 22000, ενταγμένο στον agrocert, ΠΟΠ-ΠΓΕ- Βραβείο mario Solinas 2007)

Τους επισκέπτες μας τους …προσέχουμε και τους προσφέρουμε δώρα της κρητικής γης.

Η φιλοσοφία της Cretanthos εμπεριέχεται στο τρίπτυχο «υψηλή ποιότητα, μικρή ποσότητα, έλεγχος και εγγύηση προϊόντων». Κάθε χρόνο διαθέτουμε στην αγορά, μόνο ποσότητες για τις οποίες μπορούμε να εγγυηθούμε την ποιότητά τους. Όταν εξαντλούνται, περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη σοδειά. CRETANTHOS  CRETAN PREMIUM PRODUCTS -  (ΚΡΗΤΑΝΘΟΣ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ)